Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   56 / 1387
(#) Braf hozzászólása Ápr 11, 2007 /

elkészult az első vasalós teknikával készült NYÁK-lapom!
egy tapasztalat: ne pont méretre vágjuk a lemezt mert a széleire nehéz felvinni a nyomatot (nem 100% ig lessznek jók a szélei) inkább utánna vágjuk kissebbre

u.i: köszönet szabi83 nak a Sprint-Layout ért illetve a segítségéért hogy megmutogatta mit hol kell állitgatni
(illetve a sok hülye kérdésemre adott válaszokért )

CAM_2999.JPG

(#) fureszk válasza Braf hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

szép. szép, de az autognd miért nincs rendesen asználva?(agnd-k együtt az autognd-vel!). Ha nem érted kérdezz.
(#) sunad válasza Braf hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

Gratula.Szép lett.
(#) Frankye válasza Braf hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

Ne is törődj fureszk-kel, csak kötözködik!
Tényleg szép munka, gratulálok! Csak így tovább!
(#) Braf válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

köszönom!
(#) Braf válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

értem a problémát én is ossze akartam kotni a gnd vel csak ilyen "hálós módszerrel amire még nem jottem rá hogy kell

halos.JPG

ez meg mi? úgy kell, hogy rányomsz az alkatrészre jobb gombbal, aztán split group(csoport szétválasztása), kijelölöd az alkatrész megfelelő forr.pontját és ott ahol ki-be kapcsolod az autognd-t mellette van egy kis táv.állító. nah azt lehúzod 0,0mm-re és a forr.pont máris a gnd része. ha megvagy jelöld ki az alkatrész minden elemét aztán build group(csoport egyesítése).

amúgy félre ne érts, gratulálok, nekem vasalással még nem sikerült ilyen minőséget elérnem!
(#) szabi83 válasza Braf hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

nm, valami van akkor tudod hol érhetsz el

mellesleg nagyon jó lett!
(#) szabi83 válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

ennél sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás is létezik!
íme:

gnd-t bekapcsolod
rányomsz a "test"-re (autoroute alatt eggyel)
rákattintasz a gnd-s vezetősávra, majd leviszed 0.0 mm -re.
üdv
(#) isamisa válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

Nocsak, egy másik út.. Kösz Szabi az ötletet.

Szerk.:
Bár így nem pontt a forrpont lesz csak a GND-n.

Amúgy az a hálós megoldás szerintem gyenge. Láttam már olyat is hogy csak egy keresztel vezeték az áramot, de ezzel nagyobb áramot ugyebár nem lehet..
(#) Braf válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

legközelebb hasonló módon/módokon fogom csinálni
(#) m.joco hozzászólása Ápr 11, 2007 /

A Sprint-layotban hol vannak az alkatrészek? Vagy nincsenek is benne? Vagy ha benne tervezek, akkor előtte meg kell mérnem az alkatrészek lábainak elhelyezkedését, egymástól való távolságát?
(#) isamisa válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

nem, benne vannak, olvass bele a Sprint Layout topicba.

Makrónak hívják amugy, egy kis piros M betüvel lehet előhozni.
(#) fureszk válasza Braf hozzászólására (») Ápr 12, 2007 /

nem azért, de az én megoldásom szabiéval ötvözve a legjobb módszer! forr.pont és vezetősáv is a gnd-n, ha oda kell tartoznia!
(#) gtk hozzászólása Ápr 13, 2007 /

Sziasztok!

Hol es hogyan szaritjatok a ( hazilag) positive 20-al befujt nyaklapot?
(#) Frankye válasza gtk hozzászólására (») Ápr 13, 2007 /

Több lehetőség is van.
1. Hajszárító. (Előny: gyors, hátrány: porveszély)
2. Hőlégfúvó. (Előny: villámgyors, hátrány: fokozott porveszély
3. NÁKszárító. (Előny: porveszély gyakorlatilag 0 (nulla), hátrány: lassú(bb, mint az előzőek).

Én a hőlégfúvót használom, nekem bevált, de a pormentességre tényleg nagyon figyelni kell!
(#) gtk válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 13, 2007 /

Koszonom a gyors valaszt!
Meg egy kerdesem lenne: honnan lehet tudni hogy megfeleloen kiszaradt?
(#) Frankye válasza gtk hozzászólására (») Ápr 13, 2007 /

Igazán nincs mit!
Onnan tudod, hogy megszáradt, hogy megérinted, és ha már nem ragad, akkor száraz. Tapasztalatból egyébként lehet tudni, hogy mennyi idő alatt szárad meg.
(#) gtk hozzászólása Ápr 14, 2007 /

Ujjabb kerdesekkel fordulok hozzatok:

Foliara nyomtatva neha helyenkent egy egy picit polusos,igy felek hogy fotozasnal polusosan jon majd ki a vezetosav.
Viszont papirra nyomtatva jobb.

1. Az lenne a kerdesem hogy papirra nyomtatva lehet fotozasos technikat hasznalni?
2. Most fujtam le positive 20-al egy nyaklapot.A szelenel egy pici helyen nem sikerult rendesen befujni.Utolag utan lehet fujni arra a reszre?
(#) raron válasza gtk hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

Nyomtatóknál általában be lehet állitani, hogy milyen papir van benne.
(#) gtk válasza raron hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

A nyomtato Laser Jet 1005.Korabban neztem festekkel kapcs beallitasokat,jelenleg a legjobb minosegen van; igyis polusos neha..
(#) Frankye válasza gtk hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Fólia helyett próbáld ki a pauszpapírra nyomtatást! Sokkal olcsóbb, mint a fólia, és ugyan úgy használható. Egyetlen eltérés, hogy 1-2 perccel hosszabb megvilágítás kell.
Ha a pólusosság alatt azt érted, hogy a fekete részen maradnak fehér foltok, akkor az nagyon nem jó, ez a levilágításnál (pontosabban a maratásnál) gondot okozhat! Jobb, ha ezeket a foltosságokat inkább átrajzolod alkoholos filccel. De gyanítom, hogy a festékkazetta ürülőben van.
Javaslom, hogy ne csak a nyomtatás minőségét állítsd a legjobbra, hanem a minél sötétebb (gazdaságos mód ki, szín sötétre, stb.) nyomtatási módot állítsd be, és ha fóliára nyomtatsz, akkor állítsd be, hogy fólia, nem papír.

A fotolakkot utánfújni nem érdemes, mert csak azt a területet, ami kimaadt, nem fogod tudni lefújni, ha meg az előző lakkrétegre ráfújsz, akkor ott vastagabb lesz a lakk. Én mindig úgy csinálom, hogy a végső méretnél nagyobbra szabom a nyers lemezt, és csak a végén, a fotózás-előhívás-maratás után vágom le (ha kell) a felesleget. Javaslom, Te is tégy így!
(#) gtk válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Frankye,koszonom!

Pausz papirral az a gond hogy fogalmam sincs honnan lehet beszerezni.Hol hasznaljak?
Nem tudom hol lehet sotetebb szinre allitani a nyomtatast.Meg azt hogy folia es nem papir.
Ma akarok nyomtatni,megegyszer vegignezem a beallitasokat a nyomtatonal.Hatha.
(#) Frankye válasza gtk hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Szívesen.
Pauszpapírt szinte minden papírboltban, de a nagyobbakban 100% biztosan kapsz. Így kérd, hogy pauszpapírt akarsz venni, A/4-est, vagy ami Neked jó.
A nyomtatónál a beálításokban, ha jól emlékszem, van egy "Speciális..." gomb, ott lehet állítani a papír minőségét, a nyomtatás sötétségét (RET), és a "Gazdaságos mód" állást "KI"-re.
(#) gtk válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Ok,megyek probalkozom..
(#) Ricsa hozzászólása Ápr 15, 2007 /

Kérdeznék. Nyákot szárítani /fotózáshoz/ lehet halogén melegítővel? Nem lesz semmi baja a P20-nak?
(#) Frankye válasza Ricsa hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Szerintem halogénnel ne szárítsd! Inkább használj hozzá hajszárítót, vagy hőlégfúvót!
(#) isamisa válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

a sütő nem jó? Van sok olyan amivel lehet keleszteni 50fokon pl. Az elég jó nem?
(#) m.joco hozzászólása Ápr 15, 2007 /

Mit lehet használni az alábbiak közül nyák maratás előtti zsírtalanítására, ill az alkoholos filctoll lemosására? Körömlakklemosó, tiszta benzin, orvosi fertőtlenítő benzin, aceton, terpentin?
Ugyanis ezek vannak otthon
Következő: »»   56 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem