Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ilyen virágos képeket én is készítettem anno.
Panoráma főcímzenéje Tangerine dream: Choronzon (Album: Exit. 1981.) Ablak főcímzene Space: final signal
Akkor, ha ennyire szereted a vrágot, Virágeső hulljon reád... Nem kell megijedni, nem ilyeneket hallgatok.
Hogyan készült a Delta zenéje, azaz: Tom Dissevelt & Kid Baltan - Song of the 2nd Moon
Nem olyan nehéz hangolni. Felemeled a tompítópedál lefogórészét, és kézzel pengeted a húrokat külön külön. Egy hanghoz kettő, vagy három tartozik. Veszel egy laptoppot, ráteszed a zongorára, meg feltelepítesz egy okosabb hangológép-progit. Persze megfelelő kulcs kell amivel a mélyebb húrok csavarjait is tudod majd húzni. Ezután már csak türelem kérdése. (Nekem három oktávnál elfogyott, meg sajnos már el is adtuk )
Ami fontos, hogy az öreg zongorákat, pláne ha fatőkések, nem lehet már felhangolni normál Á-ra, mert már nem tartaná meg a hangot. Én az enyémet egy fél hanggal lejjebb hangoltam, egy szakember tanácsára. Ezt egy jobb tuner-programban be lehet állítani. Javaslom kiválasztani, most hol szól tisztán a zongora, és ehhez képest hangolni be a többi hangot, így nem fogod túlhúzni, illetve nem is kell annyit hangolni. Ha a kulcs amivel tekered jó, illetve nem húzod túl a húrokat, akkor elrontani nem lehet. Szerintem tök jó móka! Idézet: „Szerintem tök jó móka!” Hát... aki mazoista. Én még nem álltam neki az összes húrnak, csak a legdurvábbakat raktam rendbe, de türelemjáték az biztos, viszont az eredmény kárpótol. Ez a lejjebb hangolás nem nyerő, mert ha a normálon nem tartja meg, akkor a lejjelben sem. Ilyenkor a hangoló szeget kicsit meg kell ütögetni (persze a hangoló kulcs tetején), hogy befeszüljön a helyére. Ha ez sem segít, akkor oda új szeg kell, vagy a fészket kell felújítani. Vagy mindkettőt.
Bár ezt nem én fotóztam, de meg kell osztanom Veletek!
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Hű, nagyon jó, én is elvinném egy körre! Na jó, a csaj is jöhet.
MELLesleg nincs rajta sem papucs, sem cipő.
Tudtad, hogy a sex hiánya látáskárosodást okozhat?
Szép (hűvös) délutánt mindenkinek! Sajnos nagyon hirtelen jött ez az ősz. Eléggé hűvös van odakinn, de már kezdi átvenni a lakás is a hűvöset. Most már olyan az idő, hogy ülve pólóban érezhető a hűvös. Estére úgy hiszem be kell már fűteni
Hali!
Első napom volt ma a középsuliban. Kinek volt még ehhez fogható (jó?) élménye? Első benyomásra túlélhető,az osztálytársakkal jól kijövök.
Nekem is hasonló volt az első napom csak mi egy vér szipirtyót szadista, osztályfőnököt kaptunk.Az egyik gyereket leordította azért mert az megvakarta a kezét .De amúgy az osztálytársaim rendesek nekem is.
Idézet: „Az egyik gyereket leordította azért mert az megvakarta a kezét” Jó, de miért a padtársáét és miért a gereblyével?
Hali!
Nekem tavaly volt az első évem,matek-infó szakon.Mi kifogtuk,mert az egyik tesinatár az ofőnk.(Irtó jófej )Osztálytársak meg...Van egy-két hülye,de többségük rendes.
Én meg a fórum listában összekutyultam az "önindító probléma" és "PIC programozás" témacímeket és hirtelen "önindító programozás"-t olvastam. Ezt okozza, ha örül az ember. Az öröm oka pedig az, hogy megszólalt az apx-em. Jöhet a kimenő áttekerés. Még van másfél hetem rá, mert akkor kezdődik a suli.
Nekem is ma volt az első napom. (bár már 1,5 hete bejárok a suliba). Ami jó, hogy az asztalnak azon felén állok, ahol a fiók van...
Mi meg azon a felén ültünk annó, ahol jobb esetben volt fiók.
Budaiak! Most nézzetek nyugatnak!!!
Most sokkal "világosabb" van, mint napközben!
... és kihullik Vic minden oda begyömöszölt szendvics maradéka és öt évre visszamenőleg minden dolgozat.
Látom mindenki az iskoláról beszél Nekem olyan szokványos volt. De a hazajövetel az izgalmas és vicces volt, szakadtam a röhögéstől Autókáztunk...
Más: Kinél mennyire van hűvös odabenn? Mert én meguntam azt hogy fázok ülés közben. Lementem begyújtottam. Most itt ülök a 22 fokban
Nekem szerencsére már öt éve nem volt osztályfőnököm. Csak mosolyogva nézem az "első középiskolás napom" című beszámolókat.
Tudod, a régi mondóka "Ballag már a vén diák"... Tehát te már kivénültél a padokból
Nálunk 23 és nincs befűtve, de még csak szóba se kerül egy darabig.
De ott gondolom nincs 4 napja esténként 10 fok alatt
Itt is esős, borús szeles idő van, csak eleve melegebb a lakás, mert délre néz az ablak, ami a nagy nyári melegben rossz, de most előny.
Eddig informatikát, az idei tanévtől pedig fizikát is. Két szép tantárgy a szakközépben.... :yes:
Nem vagy egyedül...
Nekem is. Osztálytársakkal én is jól kijövök. (Még ) A tanárok is jófejek, már amennyit ma megismertem. Egyetlen dolog, ami bánt, innentől kevesebb idő marad az elektronikára és a HE-re. |
Bejelentkezés
Hirdetés |