Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Külhoni irodalom is hol így, hol úgy írja. Igazság szerint én is nagy F-t használok.. mert úgy jobban elkülönül az s, mivel fórumokon általában nincs alsó index. De én is úgy tudom, hogy a frekvencia az kis f, és ennek valamilyen mivoltát alsó index jelöli. Amúgy meg Fs vagy fs szerintem nem olyan nagy hiba, mind dB vagy db.. 30Hz fs vagy 30Hz Fs detto.. de 2db 90dB hangszóró vagy 90db 2dB hangszóró...
Vagy kúpál-gúlánál csak az azonos alapú magasságú hasáb harmada marad meg. De ugye ezekből könnyű lenne egy kezemen megszámolni mennyi hangsugárzó-doboz készül egy év alatt az országban.
Áh, de látod, itt már az SI sem érvényes. Dobhatom ki a függvénytáblámat, mert aszerint nagy F (N) az erő, kis f (1/s) a frekvencia.
Milyen szakirányon is végeztél? Hehe.
És az Fs vajon mi is volt középiskolai fizikakönyvekben? Pontosan.. súrlódási erő.. Bár ez honi szakirodalomnak számít. Használjunk akkor nemzetközi jelölést: f0
[OFF] Egyébként Gépészkar, villamosnérnöki szak Ezért is a javaslatom az f0-ra.
Pontosítok: kis f (1/s, ill. Hz)
Igen, már azt sem tudom mit írok.
De hogy ne legyek off, készül két hangsugárzó is közben, egy mozis Sony, meg egy SEAS+Fountek monitorszerűség. Majd lesz pár kép+mérés itt is a következő napokban.
Még azt szeretném kérdezni hogy az én 20literes breflexdobozomnak, milyen forma a legjobb szabályos négyszög téglalap, vagy teljesen mind1?
Ha csak mélyben használod, szinte mindegy.
Directors, 18k-ért nem sok minden jöhet szóba, nem? kizárásos alapon mik maradnak?
Akkor 50ezerből?
A két mély meg a két magas hangváltóval? A doboz árát meg majd máshová veszem azt nem kell beleszámolni.
Helló!
Szeretném a segítségeteket kérni! Egy 2.1 (vagy esetleg 2.0) rendszeren gondolkozok majd itthonra, kis költségvetéssel és jó hangzással. Tudom ez így h*lyén hangzik ez a kis szöveg... Milyen hangszóró márkát ajánlotok? Melyik a legjobb hangfal elrendezés? Tehát pl. tölcséres, zárt, stb.
Itt se nagyon tudunk más választ adni, mint a másik fórumon. Amiket oda leírtam neked, olvasd át újra, és kicsit művelődj ezen a weblapon: subvoice ha komolyan gondolod.
No, hát ha kétutas, akkor a ß12 16,5 ezerért.
Gondolom erre utalsz.Bővebben: Link
Ehhez milyen magasra lenne szükség? Illetve akkora doboz kell amit írnak az oldalon ?Reflex legyen?
Hát nem tudhatom hány helyen vagy ott. Abban reménykedtem itt (többen) segítenek. Majd átnézem azt az oldalt, amit linkeltél!
De kedves zozz, nincs miben segíteni még. Ha nem jól kérdezel, nem tudunk jó választ adni.
Igen, ennek az átvitele még kezelhető, csak a pille problémás kicsit.
Majd ránézek holnapig. De a dobozhoz kellenek a hallgatás elhelyezés körülményei, szabadtér, vagy terem, mekkora kb....
Értem, értem. Majd kiötlöm a pontosításokat!
Csak teremben lesz használva.
Olyan közepes méretű kocsmák,szórakozóhelyek.kb 120négyzetméter. Pontos méretet nem tudok mondani.De nem csarnokhoz kell.
Egy kérdést kifelejtettem. Méghozzá azt, h. szélessávban lesz-e használva, tehát ez viszi-e a mélytartományt is?
Igen.
Ok, akkor első ránézésre 50-55 liter 50Hz-re hangolva. Így 40-től használható, és az alsó határ 60 körül lesz. Sajnos a mélytartomány terhelhetősége miatt magasabb hangolást, vagy nagyobb dobozt nem lehet.
Ez az 60Hz már azért elég jó ugye?
Milyen magasat ajánlanál hozzá? Illetve zárt vagy reflex legyen?
60Hz ezzel a hangnyomással már elég jó. Többnyire b-reflex, ha már van hangolási frekvencia.
A magashangszóró, valami olyan, amit lehet váltani 2500-3000Hz körül, és legalább 3dB-vel érzékenyebb a mélyközéptől.
Ezek közül valamelyik magas?
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: LinkBővebben: Link Bővebben: Link Ha egyik se jó akkor tudnál nekem mutatni egy oldalt ahonnan tudok rendelni?
Az MNC-kről nem tudok nyilatkozni, meg kellene mérni az adott darabot, és utána többet tudnánk. Ami biztos, hogy az 513-514 csak 5k fölött használható jól, és az érzékenysége is kevesebb, mint 104dB, 95 körül volt mikor legutóbb néztem.
Az EM. driver jó, csak nem olcsó, de van még egy elfogadható magas, a BEAG HT101-103 tölcsérei közül valamelyik még szintén jó lenne, használtan ~3 újonnan ~5000,- pénzbe kerülnek.
Értem.Ilyen BEAG hangszórót hol lehet beszerezni?
Ezen gondolkozok meg az EM. driveren.Egyébként ehhez az EM driverhez kell egy tölcsér is ugye? Melyik tölcsérek jók erre? Vagy ez már maga a hangszóró lenne nem kell semmi rá?
Univox Kft. gyártja még ezeket, vagy vaterán, esetleg netes apróhirdetésben is utol lehet érni pár darabot.
A driverhez igen kell még tölcsér, ideális eset, ha a nyak átmérő/rögzítési mód stimmel, a tölcsér méreteit pedig úgy kell megválasztani, hogy nagyjából illeszkedjen a használt frekvenciatartományhoz, és megfeleljen az iránykaraktere is.
Uhhh.Tudnál nekem mutatni egy két tölcsért ami az EM. driverhez jó lenne?Na és ugye arra amire nekem kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |