Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Létezik olyan dióda híd vagy nem tudom minek hívjam, amiben több darab dióda kapott helyet? Pl. mint egy IC, és a katód közös, az anód pedig külön lábakon található. Csak azért szeretnék ilyet hogy ne kelljen 20 dióda helyett, csak mondjuk 2 db valamit beépíteni.
Megkeresed a katalógusát a neten, és abból kinézed a bekötést.
Mellékelek példának egy-két bekötést mintának.
Szia! Úgy keress rá, hogy diode array.
Köszöntem.Az adatlapján mikor mentem rá a képre csak annyit láttam hogy 2x14W erősítő. Igaz nekem elég lenne egy kb 5W is-mert nem akarok itt ebből 7.1-100W-ot kihozni
![]() Idézet: „Igaz ilyen kb 5W körüli rajzot nem találtam.” A TDA2030 szimpla 12V-ról is éppen működik, de ekkor nem is ad le többet kb. 4W-nál.
Köszönöm.(akkor lehet marad ez).Olyan erősítőt nem találok ugye hogy 5V-rol működjön? Vagyis arra gondoltam hogy az USB-ről kapna áramot.
Lapose és Kadarist köszönöm szépen!
![]() ![]()
Köszi.Na jó de milyen kapcsolási rajz kell hozzá?
Idézet: „Na jó de milyen kapcsolási rajz kell hozzá?” Van interneted?
Van.Köszi,
![]()
Minden rendben van.Az én b********m miatt nem ment.Mégis csak a hangerő poti mind 2 véga testen volt.MEgzavart a dupla bemenet.
Hello!
Hol tudok szerezni LM3909-es ICT? Mert a közelbe lévő boltba nem kaptam! Valaki tud segíteni egy linkel? KÖszi! ![]()
Hello!
Én sajnos nem foglalkoztam erősáramú tervezéssel, de láttam a cégnél CAD alapú tervezőt. De ezen programoknak nem a rajz készítés a legfontosabb feladatuk, hanem az adatbázis készítés és kezelés. Tehát megmondja hány érintkező van használatban, mennyi a szabad, és hol helyezkedik el a terven az adott érintkező.. Ez a téma, kőkemény ipari alkalmazás, ahol van pénz, tehát kérnek is érte rendesen. Ingyen nem adnak semmit, de demóhoz természetesen hozzájuthatsz, ha felveszed a kapcsolatot a készítővel. De a könyvtárak aktualizálása, amúgy is csak úgy működik, ha legális verziód van. (gondolom én a tapasztalataim alapján) De ha csak egyszerűen rajzolgatni akarsz, akkor tudom ajánlani az általam is használt CIRCAD demó programot, ha adatbázist nem akarsz kezelni. Ahol a könyvtárelemeket magadnak kell megtervezni. Ez grafikailag korlátozott lehetőségű, de viszonylag egyszerű művelet. üdv! proli007
Sziasztok!
Ismét kérdeznék. ![]()
A kapcsolóval milyen mennyiséget szeretnél kapcsolni?
Ha 4,5V feletti feszt akkor vagy logikai IC-vel, vagy egyszerűen diódákkal megvalósítható.
Ahogy elnézegetem én is délután észrevettem, hogy ami komoly annak tényleg szép ára van.
Találtam, s töltöttem is le demókat, már csak tesztelgetni, ismerkedni kell. ![]() Köszönöm szépen! További minden jót!
Hello!
Tolmácsolnám akkor Mammut gondolatát.. A kijelző itt közös anódos, és a Led-ek áramát az ellenállással állítod be (itt kb. 10mA). Diódaként bármi megfelel. üdv! proli007
6 kapcsolás. Valami ilyen jó lenne azt hiszem, csak nem 4 kapcsolási lehetőséggel. Ha persze ez a kapcsolás erre való.
Hello!
Ez a kapcsolás, egy BCD kódolású kapcsolóhoz készült. Ha neked Jaxley kapcsolód van, az decimális kódolásnak felel meg. De ugyan úgy átalakítható diódákkal. Kevesebb dióda, több ellenállás + IC. (Természetesen ha több állás is van az is könnyedén megvalósítható.) üdv! proli007
Én ezt egy egyszerű PIC-kel oldalán meg, de másik megoldás a képen található diódatemető.
Sziasztok. Van egy rajzom abban van 2 dióda de nincs megadva hogy milyen csak ezt írja:"A két dióda bármilyen AA típusú dióda lehet, szerepük a túlvezérlés megakadályozása." Ez milyen? Pl:
Köszöntem a választ.
Sziasztok!
Egy nagyon alap szintű kérdésem lenne. Hozzájutottam pici izzókhoz (orosz) Ez van rájuk írva: 26B 0,12A-80 Ugye ez azt jelenti, hogy 26Voltos és 0,12A-es izzók. Ugyanakkor az izzón csak 20 ohm ellenállást mérek. Ezzel számolva és a 0,12A-el a feszültség 2,4V-ra adódik. Hány voltosak az izzók?
Szia. B betü az ororszoknál V-t jelent és igy 26 V-os. Az izzók hideg ellenállása kissebb mint bekapcsolt állapotban.
Hello!
A fémek hőegyütthatója pozitív. Ha a lámpa ég, akkor az izzó szál 2000..3000K körül van, de Te csak szoba hőmérsékleten méred. Ezért a mért érték, akár a tizede is lehet, mint működés közben. Az izzó vélhetően 24V feszültségre készült, de mivel a gépjárműben az aksi töltésekor a töltési végfeszültség magasabb, az élettartam megőrzése céljából az izzókat is magasabb feszültségre tervezik. üdv! proli007
Köszönöm a válaszokat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |