Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Üdv!
Tudna nekem valaki küldeni bekötési rajzot CK25 és 2X63(Tungsram) csőhöz?Elvileg ezek egyenirányítók. előre is köszönöm!
Sziasztok!Én kaptam a minap egy nagyon jó ismerősömtől egy el34-es csövet és azon gondolkodom hogy belehet-e rakni az ecl86 helyére(Videoton r 4901-es rádió)mert érdekel hogy mit tud! A fűtése mindkettőnek ugyanott van.Legalábis úgy tudom! Ebben szerettem volna kérni a segítségeteket.Köszönöm szépen!
Nem lehet helyettesíteni az EL34-el, mert az ECL86-ban van egy trióda is a végerősítő-pentóda mellett.
Már hogy lehetne. Az EL34 egy végerősítő pentóda (kapjál a szomszédtól mégegyet, építhetsz egy jó végfokot belőle) az ECL 86 meg egy kettős cső, trióda végerősítő prntóda. A fűtés kivezetésen, éa feszültségen kívül semmi sem egyezik, sem a foglalat, sem a többi elektróda kivezetése sem.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek akkor elkérem még a többi ötöt is tőlle mert ő ilyen híradástechnikai valami és nagyon ért az erősítőkhöz meg a rádiókhoz igazi gyülítő vannak nagy kuriózumai kb 20 éve foglalkozik vele.És szerintetek lehet belőlle jó erősítőt készíteni?
Most nem kötekedni akarok, de az EL34-ECL86 már a foglalatnál megbukott. Ugyanis a PCL86 9 lábú novál cső, az EL34 meg 8 lábú oktál cső. Az EL84-gyel megegyezik az ECL86 fűtő feszültségei, és a lábai, de az megint más.
Ferike, ha tudsz, tényleg szerezz ebből még, mert jó kis cső...
Azon kívül nem is nagyon férne (Figyelőn be volt állítva ez a téma, és nem jelzett… Hihetetlen! Ja, hogy nem EZ a téma volt, hanem a másik két ugyanilyen című…)
Persze értem és köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem csak tudjátok én elég fiatal vagyok ésnem értek olyan nagyon-e fajta végfokokhoz de plyan érdekes a hangjuk!Úgy öszességében az a baj hogy nincs tapasztalatom!
Amúgy szinte bármilyen végcsőből jó erősítő építhető
Ajajjj... ha ezt megkérdezted volna a giga szaki, nagyon jó ismerősödtől, akkor szerintem nem adott volna neked semilyen csövet
Egyébként a PDF-jét le lehet tölteni az összes létező csőnek. Ez idáig milyen kapcsolásokat építettél?
Nembaj, ha megcsinálod az elsőt, az majd elindítja a lavinát Nem korfüggő a dolog, én se vagyok öreg, rég nem volt a közelemben sem csöves gép kiskoromban se… Viszont amire még javallott adni, az a látvány! Ahogy az Off-ban nemrég leírtam egy féloldalas hozzászólásomban…
Szia!Én ezt most lehet hogy félre értem de egykis lenézést érzek! Ha igen előrre is bocs de amúgy is 80 km-er van köztem és az ismerősöm közt most nem azért írtam hogytud hogy hencegjek hanem azért mert nagyon tisztelem és elég sokat tanított már nekem !De köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást!
Nem lenézés, de ha valamihez nem értesz, és ilyet kérsz, azt tartsd titokban, így mentesülsz a kétségei felől Majd itt a fórumon kitanítanak a nagyok Meg előtte pár alap dolgot át kéne nézni könyvekből, úgy már sokkal egyszerűbb lesz, és nagyon bele fogsz szeretni a dologba :yes:
Köszönöm a biztatást! Szerintem én vagyok ezen az oldalon a legfiatalabb nem szégyellem bevallani 17 éves vagyok. Sok ic-serősítőt építetem csak így próbából meg sok elektronikai dolgot láttam de ez az elektroncsöves dolog megfogott így látvány szinten nekem a csövek fűtése elég nagy szépség! Igazából én biztosan nem tudnék építeni egyet sem(Kezdeve a dobzól a végfokig).Ehez gyüjtök a tapasztaltabbaktó energiát :yes:
Ne is kötekedj, hanem olvasd el amit írtam.
Dehogy nézlek le, bocs a poénkodásért.
Az EL34, az egy jó kis cső. Főleg PP, kapcsolásokban és leginkább hangszer erősítőkben elterjedt. Ugy saccra 8-10 ezer Ft-ért tudnál csináltatni hozzá kimenőtrafót. Én a Fleta mesterrel szoktam tekertetni.
Van az "Öregnek" Sok rádióteknikás ujsága e-bookban szerinted megérné azokat elolvasnom?Biztos jó!Csak menyit tanulhatok azokból?
Van itt 14 év alatti fórumozó is.
Én azért megsúgom neked, hogy vannak itt fiatalabbak is.
Bocs bocs nemgondoltam én úgy csak ez az ember akitől kptam a csövet tényleg nagyon sokmindent tanított és mutatott egy valamilyen ismerős nem muatna meg ilyesmiket mint ő.De mégeyszer elnézést hogy nemértettem a poént!
uhhhhh...Akkor megnyugodtam nem kell tartanom hogy kapok egy nagy off-ot hogy "Menj má te kis sz....os hogy mersz ilyenekel foglalkozni!"
Van ilyen... A csövet egyenlőre tedd félre és javaslom, hogy először elméletben tanuld meg a működését. A RT évkönyvek és egyéb folyóiratokból is lehet sokat tanulni de vannak letölthetö E-könyvek, amikből az alapokat megtanulhatod. Na és persze itt a fórum, amihez tudnod kell, hogy csak jó kérdésre lehet jó választ adni
Nagyon nagy respect mindenkinek !
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a GU-29 és a GI-30 mennyire azonos csövek? Látszatra az anódlemez színét kivéve teljesen egyformák (az egyik 72-es, a másik 83-as gyártmány).
Szerintem 95%-ban igen, legalábbis egymás helyére berakva őket semmi különbség…
Rendben, akkor nem csinálok belőle problémát. A börzén vettem őket és eszembe se jutott megnézni, azonos csöveket veszek-e.
Nézz rá az adatlapokra, ott is szinte egy fénymásolatot látsz… Jó kis füleserősítőt lehet belőle építeni
Szakiknak újabb kérdés. Ezúttal a 6e5P csőről.
Ennek három féle változatát találtam: 6e5P 6e5P-I (fordított N) 6e5P-E Ezek közül az első, utótag nélkülim van. Ez mit jelent. Gondolom az E a hosszított élettartam, de mi az I? Olyat találtam, hogy a sima az valami improved reliabilty, ezek szerint ez a közepesen jó?
Hello
Tegnap szereztem 4db 6JU6 tipusú csövet. Soha nem voltak használva és MADE IN CANADA (szerencsére nem kínai). A kérdés hogy lehet ezekből építeni erősítőt?
Hogyne lehetne, erősitőt mindenből lehet csinálni
Ez egy TV sorvégcső, hasonló mint a nálunk elterjedt PL500 vagy PL504. Nagyon sok kapcsolás van a neten ha rákeresel (mondjuk épités előtt érdemes atgondolni a különbségeket (például fűtés)). |
Bejelentkezés
Hirdetés |