Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   26 / 123
(#) shalafi.66 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Hát a 35W torzításba vezérelve végezni tud egyes 90W terhelhetőségű hangsugárzókkal. Szóval nem egészen így megy a dolog.
(#) andrasaranyos válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Jól mondod! Nekem sikerült(régen "gyerekfejjel") majdnem leégetni egy M.N.C nevű névleges 200W-os(max 400W papíron) 20cm- es hsz-t. Ez az a fáziskúpos vagy milyen fajta volt. Megolvadt a közepe. Gondoltam, ha a vidi csak 35W nem lesz baja a hangszórónak.
(#) Ricsi89 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Nekem a Videoton 15W-os hangszórók bírták a kiképzést, majdnem teljes hangerőn is, bár tegyük hozzá lehet jobbak azok, mint a mai somogyi és társaik. Sajna az apx tesztje során picit megcsúszott a kezem és az egyik nem jutalmazta a cselekedetet.
Szóval visszatérve a dologra, csak nagy vonalakban írtam le a dolgot, hogy ha nagyobb a hangfal, akkor elvileg nem kell bajnak lennie, mert az erősítő bírni fogja. Az már más kérdés, hogy a hangfal valójában mennyit is tud, mert "néha" valótlan adatokat írnak a hangszórókra.
(#) shalafi.66 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Meg még ha valós is, nagyságrenddel jobban melegszik egy négyszögesedő jeltől, és 35W-nál, száradó MM vagy ROE pufferkondikkal ezt nem is olyan nehéz elérni.
(#) szotyy hozzászólása Szept 11, 2010 /

ÁÁÁ.. akkor most szerintetek lenne valami baj ha rá kötnék 2X M.N.C. Noir 90/160w 8Ohm közép mély hangszórókat?vagy most akkor vennem kell több száz W-tot?
(#) shalafi.66 válasza szotyy hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

A megoldás a hangerő és hangszínszab. potiknál keresendő, ne vezéreld torzításba.

Bár az MNC-vel nem sok jó várható.
(#) szotyy hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sziasztok!
Vettem át alakítót a vidi-hez, és hát nem tudom hogy kell be indítani mit kell nyomkodni a gépen elől?ÉS hátra a tapeba kell dugni és ott melyikbe 2 vagy 1-be?kösz a hülye kérdésért a választ..
(#) szamóca válasza szotyy hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Milyen átalakítóról van szó? tuchel-RCA?
(#) danodano válasza szotyy hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szia
Az átalakítóval mondjuk ha számítógépet akarsz rákötni, akkor dugd a tape2-be és az erősítőn nyomd be a Tape2 gombot.
(#) szotyy válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

5polosu DIN - RCA

Valaki tud segíteni, mert nem tudok hangot ki csavarni a erősítőből, FM-en csak sistereg halkan meg a led-ek világítanak, am a lényeg hogy a tape 2-be be nyomom a számítógépet és nincs hang hiába nyomok bármit is, szerintetek most mi van? és mit csináljak?:S

Hátul a TAPEII aljzatba dugod az átalakítót ami remélhetőleg fogadó oldali, (vagy mindkét ekkor 4dbRCA) és nem jelforrás bekötésű. majd az előlapon benyomod a TAPE2 feliratú nyomógombot, a Tape1 kinn van. jelet adsz rá és működik. Ha nem akkor ellenőrizd hogy ad e ki az ámítógép jelet.
(Ez a halkan sistereg az FM zajra értendő? Mert lehet hogy a védelmi némítóáramkör is hibás ha ez is csak halkan hallható.)

Hát szerintem fogadó oldali, mivel ki húztam az erősítőből a % pólusú din-t és oda érintetem egy hangszórónak a vezetékeit és szólt...az a sistergés Fm-közben szól am a magas kiemelővel fel lehet hangosítani egy kicsit és úgy hallani előtte csak ha oda dugom a fülem a hangszóróhoz...az baj hogy ha csak 4ohm hangszóróval próbálkozom(csak ki próbálnám hogy nem e ******* át)..mit csináljak vele?:O:S kösz kösz kösz a válaszokat!!!

Moderáld magad!
Van bőven szinonimája ennek a szónak. vertek át, rosszat sóztak rám, stb.
szamóca

jah tényleg amikor sistereg és fm van, vannak azok az 5 programozható helyek na és hát sistergés közben be nyomom és meg szűnik 1 másodpercre a hang, és utána újra sistereg...

Van egy fotód hogy mit hova kötöttél? Mert mostani olvasat szerint az alacsony szintű bemenetre kötöd a hangszórót.
(#) szotyy válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

tessék a fotó..
(#) Ricsi89 válasza szotyy hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Már csak azt kellene tudni, hogy jó-e az a tuchel átalakító, nem-e véletlenül a kimenetre van kötve a jack része.

mondom hogy az jó szerintem mert másik hangszórót rá kötöttem és működöt szal ki megy a jel..

Csak az nem mindegy, hogy melyik érintkezőn, mert ezen a csatlakozón van be és kimenet is.

a 3 és 5 és 2-es kell néznem ugye??
http://www.muszeroldal.hu/displaypicture.php?pic=dincsatlakozo.jpg

am ha nem ez a baja akkor mi? és ki tugya meg csinálni és menyiért??:O:S:S:

Igen azt kell nézned. Árat meg senki sem tud előre mondani, majd csak ha esetlegesen kiderül a hiba oka.

áá nem jo a kábelé mert a 1-es 4-es -2esen jön a zene a 3-5-en nem jön most mit csináljak vele hogy pont a másik oldalon menyen a zene..?:O

Vidd vissza a kábelt és ha szerencséd van és rendes az eladó, akkor kicseréli neked egy másikra. vagy ha nem, akkor vegyél egy másikfajtát. Majd mondd, hogy olyan kell, amivel az erősítőbe tudod vinni a gép jelét.
(#) Ricsi89 válasza (») Szept 14, 2010 /

Akkor vágd szét a csatit és forraszd át a másik két érintkezőre a vezetéket.
Vagy pár százért kapsz elektronikai boltban rendes kábelt.

rajta vagyok a forrasztáson már 10perce

áá meg forrasztottam most jó helyen van minden, és még mindig meg se nyikkan:S

Ja rendben, elnézést.
(#) martin96 hozzászólása Okt 4, 2010 /

Hello!
A végfok végtranzisztorait lehet helyettesíteni bd249 és bd250-es tranzisztorral?
(#) szamóca válasza martin96 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Igen.
(#) martin96 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

És a bd140-es tranzisztorát bd136-al?Mert véletlenül ilyet adott a boltos.
Következő: »»   26 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem