Fórum témák
» Több friss téma |
Hát a 35W torzításba vezérelve végezni tud egyes 90W terhelhetőségű hangsugárzókkal. Szóval nem egészen így megy a dolog.
Jól mondod! Nekem sikerült(régen "gyerekfejjel") majdnem leégetni egy M.N.C nevű névleges 200W-os(max 400W
![]()
Nekem a Videoton 15W-os hangszórók bírták a kiképzést, majdnem teljes hangerőn is, bár tegyük hozzá lehet jobbak azok, mint a mai somogyi és társaik. Sajna az apx tesztje során picit megcsúszott a kezem és az egyik nem jutalmazta a cselekedetet.
![]() Szóval visszatérve a dologra, csak nagy vonalakban írtam le a dolgot, hogy ha nagyobb a hangfal, akkor elvileg nem kell bajnak lennie, mert az erősítő bírni fogja. Az már más kérdés, hogy a hangfal valójában mennyit is tud, mert "néha" valótlan adatokat írnak a hangszórókra.
Meg még ha valós is, nagyságrenddel jobban melegszik egy négyszögesedő jeltől, és 35W-nál, száradó MM vagy ROE pufferkondikkal ezt nem is olyan nehéz elérni.
ÁÁÁ.. akkor most szerintetek lenne valami baj ha rá kötnék 2X M.N.C. Noir 90/160w 8Ohm közép mély hangszórókat?vagy most akkor vennem kell több száz W-tot?
![]()
A megoldás a hangerő és hangszínszab. potiknál keresendő, ne vezéreld torzításba.
![]() Bár az MNC-vel nem sok jó várható.
Sziasztok!
Vettem át alakítót a vidi-hez, és hát nem tudom hogy kell be indítani ![]()
Milyen átalakítóról van szó? tuchel-RCA?
Szia
Az átalakítóval mondjuk ha számítógépet akarsz rákötni, akkor dugd a tape2-be és az erősítőn nyomd be a Tape2 gombot.
Valaki tud segíteni, mert nem tudok hangot ki csavarni a erősítőből, FM-en csak sistereg halkan meg a led-ek világítanak, am a lényeg hogy a tape 2-be be nyomom a számítógépet és nincs hang hiába nyomok bármit is, szerintetek most mi van? és mit csináljak?
![]()
Hátul a TAPEII aljzatba dugod az átalakítót ami remélhetőleg fogadó oldali, (vagy mindkét ekkor 4dbRCA) és nem jelforrás bekötésű. majd az előlapon benyomod a TAPE2 feliratú nyomógombot, a Tape1 kinn van. jelet adsz rá és működik. Ha nem akkor ellenőrizd hogy ad e ki az ámítógép jelet.
(Ez a halkan sistereg az FM zajra értendő? Mert lehet hogy a védelmi némítóáramkör is hibás ha ez is csak halkan hallható.)
Hát szerintem fogadó oldali, mivel ki húztam az erősítőből a % pólusú din-t és oda érintetem egy hangszórónak a vezetékeit és szólt...az a sistergés Fm-közben szól am a magas kiemelővel fel lehet hangosítani egy kicsit és úgy hallani előtte csak ha oda dugom a fülem a hangszóróhoz...az baj hogy ha csak 4ohm hangszóróval próbálkozom(csak ki próbálnám hogy nem e ******* át)..mit csináljak vele?:O:S kösz kösz kösz a válaszokat!!!
Moderáld magad! Van bőven szinonimája ennek a szónak. vertek át, rosszat sóztak rám, stb. szamóca
jah tényleg amikor sistereg és fm van, vannak azok az 5 programozható helyek na és hát sistergés közben be nyomom és meg szűnik 1 másodpercre a hang, és utána újra sistereg...
Van egy fotód hogy mit hova kötöttél? Mert mostani olvasat szerint az alacsony szintű bemenetre kötöd a hangszórót.
![]()
Már csak azt kellene tudni, hogy jó-e az a tuchel átalakító, nem-e véletlenül a kimenetre van kötve a jack része.
![]()
mondom hogy az jó szerintem mert másik hangszórót rá kötöttem és működöt szal ki megy a jel..
Csak az nem mindegy, hogy melyik érintkezőn, mert ezen a csatlakozón van be és kimenet is.
![]()
a 3 és 5 és 2-es kell néznem ugye??
http://www.muszeroldal.hu/displaypicture.php?pic=dincsatlakozo.jpg am ha nem ez a baja akkor mi? és ki tugya meg csinálni és menyiért??:O:S:S: ![]()
Igen azt kell nézned. Árat meg senki sem tud előre mondani, majd csak ha esetlegesen kiderül a hiba oka.
áá
![]() ![]()
Vidd vissza a kábelt és ha szerencséd van és rendes az eladó, akkor kicseréli neked egy másikra.
![]() ![]()
Akkor vágd szét a csatit és forraszd át a másik két érintkezőre a vezetéket.
![]() Vagy pár százért kapsz elektronikai boltban rendes kábelt.
áá meg forrasztottam most jó helyen van minden, és még mindig meg se nyikkan:S
Hello!
A végfok végtranzisztorait lehet helyettesíteni bd249 és bd250-es tranzisztorral? |
Bejelentkezés
Hirdetés |