Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez egy rádiófrekvenciás erősítő lesz. A belső felépítéséből ítélve mindenképpen. Milyen feliratok vannak rajta?
azt hiszem rossz képet küldtem.
Az árnyékot is színsávnak nézhetted, mert nekem éppen 10M körül jött ki. adok másik képet, és a hátsókról is egyet, de szerintem azoknak semmi közük a méréshez.
Szia! Köszi a segítséget! A feliratok a második üzenetemhez csatolt képen találhatók, sajnos elég kaotikusan felragasztva.
Igazából a típusát kéne megtudni valahonnan, mert a tápfeszt talán ennek birtokában ki lehetne keresni valahonnan. Egyébként nekem nagyon tetszik az egésznek a kivitele, főleg a fogantyúk és a toldók. Igazán fain! /Mondjuk egy magamfajta amatőrnek lehet túlságosan is über ez a szerkezet.....
A jelzett részen milyen felirat van?
Hajh, ezt nem tudom megmondani..... :no: Sajnos otthon kifejezetten ezt a részt nem fényképeztem be. Egész héten koliban vagyok, kevés eséllyel be tudom diktáltatni, de lehet csak pénteken lesz onnan címke.
Na, érdekes dolog ez a fényképről színkód olvasás, a legutóbbi képek már logikusabb értékeket adnak nekem is.
R5 valóban 10Mohm, de hogy miért 5%-os, arra csak a kínaiak tudják a választ. R*-ot most 1,1kohm-nak látom, és az így jó is a 2000V-os elméleti méréshatárhoz. R1, R2 és R3 kis értékűek, tehát vagy az osztó alját finomítják, vagy az inverteres táprészhez tartoznak. (Utóbbiba meg túlzás a pontos ellenállások használata, bár lehet, hogy ár szempontjából megéri...) De a lényeg, hogy cseréld ki az R5-ös 10 megást egy 1Mohm-osra (minél pontosabb, annál jobb). Ha ezután a bemenetre pl. 12V-ot adsz, akkor 120 körüli értéket kellene mutatnia a kijelzőnek, ha nem tévedtünk az ellenállásértékekben. (Ha tévedtünk, baja akkor sem lesz a cuccnak, csak hülyeséget fog kiírni.) Ha nem tévedtünk, akkor "hitelesítheted" a vasat pl. úgy, hogy ráteszed ugyanarra a 12V-ra (pl. egy aksira) a DT830-asodat is 200V-os állásban, és a panelen a trimmert addig tekergeted, míg ugyanazt nem látod a két kijelzőn. (Tizedespont figyelembe vétele nélkül természetesen.) Finomíthatod a dolgot a DT830 20V-os állásában, de ott egy tizedessel több lesz a műszeren. Ha ez megvan, már csak a tizedespont van hátra. Első körben tegyél be egy 500 ohmos ellenállást az R7 jelű helyre, és egy pillanatra zárd rövidre az 1, 2, 3 jelű forrszem párok valamelyikét. Erre az adott tizedespontoknak fel kell villanniuk. Ha nem, akkor majd nézünk más megoldást, ha igen, akkor meg a megfelelő (valószínűleg az 1-es, vagy a 3-as) forrszempárba forrassz be egy huzaldarabot, és készen vagyunk.
Még egy kicsit sportoltam vele. Meg is lett az eredménye.
A nagy R5-ös ellenállás lesz az osztó egymagában. Az egyik lába ac ic 31-es lábához megy, a másik a csatlakozóhoz. Az értéke pedig pontosan 10M. A kondenzátor az R5 és az R* között éppen a bemeneti 30-31 láb között van. Csak a csillaggal jelzett ellenállást nem értem, ugyanis éppen a kondival van párhuzamosan kötve. Egyébként a kapcsolás ezen része szinte teljesen megegyezik a http://www.intersil.com/data/fn/fn3082.pdf adatlap 11. oldalán a jobb oldali ábrával. Eltekintve az R5 értékétől.
Szia! Amit lehetett leellenőriztem a hegesztőben. Nem találtam hibára utaló jelet. Viszont megtaláltam a végfokozatát, és fogalmam sincs , hogy mit lehet kezdeni vele! Gondolom egy komplett egység ami az inverter teljes végfokozatát tartalmazza. Én nem találtam a neten
semmit sem róla. Küldöm a fotókat róla. Kétoldalas a nyáklemeze. A végfokozat hátsó részéről is küldök képet, a forrasztásról, de a másik oldalon, alatta is forrasztva van. Ahhoz azért szerintem drága cucc , hogy csak úgy kidobja az ember!
Nagyon jó, minden stimmel.
A kondi a mérésben nem vesz részt, csak bemeneti zavarszűrést végez. Az osztót az R5-R* képezi. (Egy ellenállás önmagában nem lehet osztó.) Az adatlap rajzán az 1 Mohm-os ellenállatnak sincs osztó szerepe, ott az csak a bemeneti ellenállást biztosítja a 200 mV-os alap "méréshatárban". Ha osztót használunk, az nem is kell. Nálad is a 10M-1,1k van helyette. Most már biztos, hogy ha a R5-öt 1 Mohm-ra cseréled, 200V (199,9V) lesz a méréshatár, és elvégezhető mindaz, amit az előző hozzászólásban írtam. Várom a visszajelzésedet az eredményről.
Az a fehér kocka egy IGBT, vagy FET modul. a típusfeliratot úgy láthatod meg, ha kiforrasztod. A modul körül látható a négy meghajtótranzisztor, valamint a "Pulse" feliratú csatolótrafók a meghajtáshoz. Különféle helyeken kellene még tápfeszültségeket mérni
A tápokat megmértem ahol csak gondoltam, hogy lennie kell, illetve 3 feliratos helyen, ezeket rendbe találtam, A meghajtó tranzisztorokat is kimértem. Megnéztem a csatolótrafókat is. Nem szakadtak és a primer a szekunder oldallal nem zárlatos. Kivettem azt a nagy fehér kockát, - nem volt egyszerű - de nincs a másikfelén semmi, csak az oldalán van vonalkód és felírat, ami ugyan az ami a hátára van írva.
Sajnos zsák utcának tűnik.
Olyan kérdésem van, hogy TMC77 ic-hez valakinek adatlapja van-e? Mert kaptam 5 db ilyen ic-t, hozzá leírást, csak nem tudom melyik láb melyik, és nem akarom kinyírni! Szóval ha ebben tudnátok segíteni, azt megköszönném!
Sziasztok olyan segítség kellene, hogy mivel tudnám helyettesíteni "5100 b2 0536" feliratú smd alkatrészt?
Ennyi info sajnos nem szokott itt eleg lenni. Legalabb annyit irj le, hogy hany labu, milyen tokban. Foto es aramkori kornyezet volna a legjobb.
Hát fényképet nem tudok csinálni, de 16 lábú, bicskakulcs elektronikához tartozik.
Újabb autók slusszkulcsa, mert vissza lehet hajtani a nyelébe.
Köszönöm! Mindig kitalálnak valami újat.
3 gombos bicskakulcs (központi zár ki-be, csomagtartó nyitó). "5100 b2 0536" feliratú 16 lábas SOIC tokozású alkatrész helyettesítésére kellene valami. Beleejtették a tengerbe és elporladt 1-2 lába.
Szinte biztosan mikrokontroller, szoval felejtos, mert a tartalmat nem tudod atvinni.
Próbáld meg az elporladt lábakat kibontani a tokból és hozzá forrasztani. Én már próbáltam sikeresen egy sokkal kisebb és sürübb lábu HDD elektronikán pl. Ha nem vagy benne biztos elküldöd megpróbálom. üdv
Sziasztok!
Egy autó riasztó ic-ről nem találtam a neten adatlapot,csak egy kínai oldalt ahol nincs feltüntetve adatlap. Az ic típusa: LC9806 Arra lennék kíváncsi hogy az ic 8-as lába milyen kivezetés? Aki tud segítsen.köszönöm Üdv:Laci
Szia!
Valami csipogás-hangszínválasztó bemenet. Adatlap: LC9806. Az első találat volt az adatlap: Bővebben: Link
köszi a segítséget!
További szép napot! Üdv:laci
Sziasztok! Nem tudjátok mi lehet az az alkatrész, amit QDB-vel jelölnek a nyákon, pici kék színű és két, egymással szembefordított dióda a jele? -->|<-- ilyesmi...
Talán egy kétirányú szupresszor-dióda lesz. Bővebben: Link
Köszönöm a választ, azt még meg tudnád mondani, hogy mire használják? Egy kapcsolóüzemű tápban van az egyik tranyónál. Már minden alkatrészt kimértem, (tekercsek, diódák, kondik) de erről az egyről nem tudok semmit. Maga a táp használat közben adta meg magát, a két tranzisztor elszállt róla, azokat már cseréltem, de ezt az egy alkatrészt nem tudtam... helyettesíteni lehet? vagy esetleg kihagyni?
Rövid magyar nyelvű összefoglaló: Bővebben: Link. Lényegében túlfeszültségek levezetésére használatosak, legyen az sztatikus feltöltődés miatti túlfeszültség, vagy meghibásodásból eredő túlfeszültség. A névleges feszültsége felett kinyit ez a dióda, és a GND (test) felé elvezeti a túlfeszültséget. Ha tápfeszültségvonalra van téve ez a szupresszor, akkor egy-két volttal a tápfeszültség feletti nyitófeszültséggel rendelkező szupresszorral helyettesítheted a tönkrement régit.
Végre odajutottam, hogy volt időm foglalkozni a műszerrel.
Örömmel jelenthetem, hogy tökéletesen sikerült. Talán csak annyi a rossz szájízem oka, hogy a tizedespont most fixen 1 tizedest jelöl ki. Esetleg nem lehet automatára tenni? Ha nem, az sem baj, nagy szükségem úgysem lesz a század voltokra ennél a műszernél. De hát az ember ugye telhetetlen. Mindenesetre hálásan köszönöm az útmutatást. Jövök neked eggyel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |