Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Flash AD converter

Témaindító: dpeti, idő: Ápr 20, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dpeti hozzászólása Ápr 20, 2007 /

Sziasztok!

Lehet valahol kapni flash A/D átalakítót?
(amiben soksok komparátor pillanatok alatt kiadja a digitális értéket)
kb 10 bites lenne jo... de eleg 8 is
(#) MaSTeRFoXX válasza dpeti hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Mi jelent neked az hogy pillanatok alatt? Hány kSPS, MSPS (mérés/sec)?
(#) dpeti válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

azt, hogy rogton megjelenik az ertek a kimeneten, azaz nem kozelitget szukcessziv approximacioval, nem szamlalgat fel es le, nem integralgat es meri az idot, hanem rengeteg komparator, soksok fesz oszto segitsegevel, kozvetlenul megmeri, hogy eppen eleri-e az o szintjet, es kipakolja a kimenetre, amit utanna egy multiplexerrel alakit valodi binaris szamma...
ilyen letezik, kva gyors szkopokban hasznaljak, akar GSps mintavetelezest is el lehet vele erni
---
konkret sebesseget nem tudok mondani, mivel a legegyszerubb is mar jo lenne (ami meg mindig gyorsabb mint a tobbi atlagos ad)
(#) bbatka válasza dpeti hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Gondoltál arra hogy a GSps sebességgel digitalizált jeledet milyen tárolóba fogod elmenteni ? Vagy a tárolót egyáltalán mivel fogod ilyen sebességgel címezni ? És akkor még ott vannak a nyáktervezési problémák , amik ilyen sebességnél már erősebben jelentkeznek ? Szóval kicsit bonyolultabb ez a dolog.
(#) dpeti válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

ezekkel tisztában vagyok... most még egyenlőre elméleti síkon nézelődök, konkrét típus csak azért kellett volna, hogy megismerkedjek a paramétereivel, meg appnote-jaival stb...
---
a kerdesre is valaszoljon majd vki...
(#) bbatka válasza dpeti hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Szerintem az Analog Devices oldalán nézelődj. Nagy A/D átalakító gyártó.
(#) dpeti válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

huh...
ott nem volt...
ellenben most találtam máshol:
6 bit és 4 GSps... de inkább távközlési célokra van
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem