Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 72
(#) Fecó2 válasza cobra111 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Köszönöm
Este megnézem. Hátha!!
(#) Fecó2 hozzászólása Szept 9, 2010 /

Gyerekek bejött!!!

Megfogadva cobra111 tanácsát elkezdtem mérni és lás csodát a menü gombon 0 volt a mínusz hangerőn 1,8volt.
kicseréltem őket és újra működik a menü. Pedig nem is nyomkodtam olyan sokat.
Úgyhogy nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítőkészséget.
Megyek egy sörrel mindenkinek.
(#) trabi007 hozzászólása Szept 12, 2010 /

Sziasztok! Lenne egy olyan gondom hogy van egy BENQ fp71g tipusu tft monitorom és az a gond vele hogy az elején a led az tökéletesen jelzi a müködését de viszont a kijelző sötét marad , és abban kérnék segitséget hogy melyk modulja lehet rossz vagy esetleg hogyan tudnám kideriteni , és hol lehetne alkatrészt rendelni hozzá előre is köszi a segitséget.
(#) bbalazs_ válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

95%, hogy a hattervilagitas.
A kijelzot egy jo kontrasztos abraval (mondjuk sakktabla, fekete-feher 8x8-as a kepernyon) es elolrol egy eros fenyu lampaval szembevilagitva latsz-e valamit? Ha igen, akkor ez a gond.
Ilyenkor eloszor a biztositeka jon szoba, szoval szet kell boritani - ha ez nem a te mufajod, akkor vidd szervizbe.
(#) szati77 válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

szia

a kondikat nézd át utána a trafó melletti feteket és van gy bzti is ami el szokott durrranni
(#) trabi007 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Szia!
először is köszönöm hogy megpróbálsz segíteni , és amit mondtál megnézten és igen ha megvilágitom előröl egy erős fényel akor ott a kép a kijelzőn , hogyan tudom a háttérvilágitásnak a hibáját megszüntetni nameg felderíteni.
(#) trabi007 válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

A segitségeteknek hála sikerült kideriteni hogy a háttérvilágitás ccfl csövei mentek tönkre a monitorban , és most azt szeretném kérdezni hogyan tudnám átalakitani ledesre a ccfl csövek tápjára esetleg rá lehetne kötni a ledeket , és ha igen akkor mit kellene változtatni a tápon
(#) Jackass hozzászólása Szept 12, 2010 /

Üdv!

Nemrég vettem egy CRT monitort. Működik csak annyi a baja hogy nem éles a kép. Ha bemelegszik akkor javul a helyzet. Mit lehet tenni vele?Mi okozza a galibát?
A válaszokat előre is köszönöm. Remélem könnyen orvosolható a probléma.
(#) kadarist válasza Jackass hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

A képen jelölt potméteren állíts.
(#) trabi007 hozzászólása Szept 13, 2010 /

Bocsánat az előző kijelentésemért kicsit elhamearkodott volt , hogy a ccfl csövek haltak meg , merthogy gondolkoztam rajta és ugyebár van 4 bd cső namármost az hogy egyszerre sötétedik el mind az ki van zárva és igy a tápját nézegetem és rá is bukantam egy hibás fetre meg két tranzisztora a fet száma FQB11P06 a tranzisztor meg 2SC5707 ha esetleg tudnátok aban segiteni hogy mitős mentek tönkre és mivel hejetesíthetők ezek az alkatrészek az nagyon jó lenne előre is köszönöm.
(#) szati77 válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

kondik nem puposak? alkatrész a www.hqvideo.hu vagy www.lomex.hu tudz nézni, és van egy bizti is ami szinte tuti elszállt, ugy néz ki mint egy ellenállás, és ass
em zöld szimű.
(#) didyman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Egy 19 colos szélesvásznúhoz esetleg nincsen csöved?
(#) koga2 hozzászólása Szept 13, 2010 /

Üdv nem feltétlen ide vág csak érdekességképpen kérdezné hogy mi a baja az lcd nek ha csak a fele megy a másik fele meg teljesen fekete? Sz szerint ez a gond csak a kijelző felén van függőlegesen kép.Ha azt a felét amin nics kép enyhén megnyomom ott ahol megnyomom csíkokban megjelenik a kép ahogy el veszem az ujjam eltűnik és ugyanúgy fekete lessz. Mi lehet a baja?
(#) bbalazs_ válasza koga2 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Elvalt a foliakabel az uvegtol. Sajnos nem ismerek hazi modszert a javitasara. Uj kijelzopanelt kell venned.
(#) Jackass válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Bevált a dolog! Megmentetted a szemem Köszönöm!
(#) koga2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Köszi szépen a segítséget legalább nem vagyok tudatlan így nyugott szível rakom a rossz tft gyűjteménybe.(már csak azért mert javíthatatlan). Még egyszer nagyon köszi.
(#) dj.csont hozzászólása Szept 14, 2010 /

Üdv. Mindenkinek! Tegnap előtt elfüstölt a LG Flatron CTR sík képcsöves 17 colos monitor szépen egy kis füst jött belőle és szépen elsötétedett a kép. Szét szedtem hogy megnézzem mi van vele és a táp résznél az egyik kondi szét nyit azt kicseréltem + plusz egy MOSFET melegedet az is ki lett végül cserélve benne. De sajnos nem akar még mindig működni. Hiába dugom be semmi de még a bekapcsoló gombra se reagál az alap lapon halok ilyen halk csettegést de sajnos nem tudom honnan a Relé kizárva. Valakinek valami 5 lette vagy valami mert tanács talán vagyok. :S Választ előre is köszi.
(#) TChris hozzászólása Szept 16, 2010 /

Sziasztok!

én is köszönöm a segítséget legfőképp ColT-nak merthogy nekem is jó lett a monitorom.tegnap sikerült találjak egy tv szerelőt aki beforrasztotta a kondikat.Mondjuk jobb lett volna kiszedni a az lcd paneljéről a kábelt mert kisebb nehézségeket okozott az összeszerelés így de a lényeg, hogy sikerült. Összeraktam,bedugtam és sárgán világít a led..ójeee
Most is arról nyomom és gond nélkül működik..Szóval már ketten jövünk sörrel és thx mégegyszer
(#) sanyabacsi hozzászólása Szept 16, 2010 /

Sziasztok.
Adva van egy ismerős 19" Medion TFT monitorja, ami nem működik. A hiba annyi, hogy nincs kép, villog elől a power LED. Külső tápos, 12V. Feszültség bejön, másik 12V táppal is kipróbáltam, ugyanaz. Szétszedtem a monitort, kondik épek, nincs égésnyom, semmi elszíneződés, tehát ránézésre rendben van minden. A 2 db 220u-s kondit kicseréltem annak ellenére, hogy az ESR-jük rendben van, de semmi. A biztosíték is ép. Viszont, ha lehúzom a vezérlő áramkörről az lcd panel vezérlését (nagyon sok lábú szalagkábel), akkor nem villog a led elől, hanem szépen ég, ahogy kell. Minden más esetben villog és persze nincs kép. Mi lehet a hiba? Annyira nem vagyok béna a dologhoz (láttam már pákát, nem is égetem magam össze vele, csak néha... ), de elakadtam. Minden segítséget szívesen veszek!
(#) koga2 válasza sanyabacsi hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Üdv!
Valószínűleg zárlatos valami a vezérlőben ezért a zárlatvédelem nem engedi bekapcsolni a monitor csak egy pillanatra bekapcsol aztán ki és ezt ismételi. VGA (vagy DVI) kábel nélkül is ezt csinálja?
Ugyan olyan színűen villog a led mint amikor világít folyamatosan?
Ha a led színe elváltozik arra nincs ötletem mert láttam már olyat de azt a monitoromat még nem tudtam megcsinálni de tuti hogy táphibás.
Ha ugyan olyan színűen villog akkor biztos hogy valami a vezérlővel nem stimmel mert egyszerűen nem kapcsol be a táp rögtön kiold majd ismétli.
(#) sanyabacsi válasza koga2 hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Igen, kábel nélkül is csinálja. A LED meg egyszínű, csodás, vakító kék.
(#) TChris hozzászólása Szept 16, 2010 /

gondoltam egy képet mellékelek még

Kép0114.jpg

(#) koga2 válasza sanyabacsi hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Hát ha vezérlő nélkül világít akkor ott kell keresni a hibát.
Egyébként hogy ment tönkre? Egyik napról a másikra, vagy voltak tünetei is hogy tönkre fog menni?
Ja és egy pontos típus is jó lenne.
Meg egy kép a belsejéről.
(Medion annyi ilyen monitor van mint égen a csillag nekem legalábbis annyi van Kb. és mind más típusú.)
Ja még azt nézd meg hogy a vezérlő kábel mozgatása közben nem-e jön be a kép?
Azt se írja hogy nincs bemeneti jel?
(#) greatman válasza sanyabacsi hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Szia!

Volt már hasonló hibával dolgom, az LCD panel áramkörén volt szűrőkondi zárlat. Mivel azt írtad, hogy az LCD leválasztása után normálisnak tűnő a működés, keresd meg az LCD tápfesz ágát. Mérjél ellenállást rajta. Ha zárlat van, akkor indulj el szépen az LCD panel tápágán, és kered meg a tettest. Ha szerencséd van akkor csak egy ilyen apróság okozza a gondot....
(#) bbarna válasza koga2 hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Hasonló jelenséggel egy HP monitort sikerült megjavítanom OKI pákával. Persze előtte kipróbáltam egy rossz flexibilis szalag kábelen, hogy olvasztja e? Tudtommal az átvezetők rövid ideig(2-3 mp)károsodás- méret változás nélkül tűrnek 260-290 fokot. Lényeges, hogy egyenletes sebességgel húzd a páka hegyet enyhe nyomással. Én 2,5 mm-es "szűz", azaz még forrasztásra nem használt SFP-CH25-össel csináltam.Persze nem a páka típusa a lényeg, hanem a sérülés mentes páka hegy és az egyenletes mozgatási sebesség. Ha szabályozható állomásod van, szerintem elegendő 180-200 fok is ahhoz, hogy a rögzítésre gyárilag használt ragasztó esetleg jobban tapadjon és a monitor csak később kerüljön a "gyűjteménybe"
(#) koga2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Köbzoli: Elnézést.
sanyabacsi: greatman megoldása szerintem is jó.
(#) sanyabacsi válasza koga2 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Itt vannak a képek.
A pontos típus: Medion MD7419TG
Méregettem a panelon, egyelőre nem sok sikerrel. A kondik jónak tűnnek, az 5V fesz. stab IC (AC1501-50) szépen leadja az 5V-ot, persze rádugott kábellel és nélküle is.
A tulaj elmondása szerint, fokozatosan romlott, vagyis néha bekapcsolt, ha nyomogatta a power gombot, atán ment. Újra bootolásnál megint játszani kellett vele. Én már nem tudtam képet varázsolni rá.
Semmit nem ír ki a képernyőre, csak a power LED villog, ha rá van dugva a kábel. Ilyenkor nagy nehezen ki tudom kapcsolni az power gombbal, de újra bekapcsolva nincs kép.
Na, látom, csak négy képet lehet betenni, mindjárt rakok fel még egy párat.
(#) sanyabacsi válasza sanyabacsi hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

További képek.

Elütések az előző postban. "aztán", "a power gombbal".
(#) bbalazs_ válasza sanyabacsi hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Ha lehuzod az LCD csatit, akkor a hattervilagitas mukodik? Tehat feher kepernyo. Amikor felbontast valtasz a PC-n egy pillanatra elsotetedik majd ujra kigyullad?
Ha van hattervili, akkor tutti, hogy panelhiba. Ha nincs, akkor szinte tutti a hattervilagitasi hiba.
Merj ra a panel aramfelvetelere, 5V-on szerintem nem szabadna 1A felett felvennie.
(#) sanyabacsi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Nincs háttérvilágítás, semmi fehér képernyő, csak a power LED ég szépen, ha lehúzom az LCD csatit.

Ha, amint említetted, hogy háttérvilágítási gond, úgy érted, hogy a csöveknél van gond?
Következő: »»   45 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem