Fórum témák
» Több friss téma |
Gyerekek bejött!!!
Megfogadva cobra111 tanácsát elkezdtem mérni és lás csodát a menü gombon 0 volt a mínusz hangerőn 1,8volt. kicseréltem őket és újra működik a menü. Pedig nem is nyomkodtam olyan sokat. Úgyhogy nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítőkészséget. Megyek egy sörrel mindenkinek.
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom hogy van egy BENQ fp71g tipusu tft monitorom és az a gond vele hogy az elején a led az tökéletesen jelzi a müködését de viszont a kijelző sötét marad , és abban kérnék segitséget hogy melyk modulja lehet rossz vagy esetleg hogyan tudnám kideriteni , és hol lehetne alkatrészt rendelni hozzá előre is köszi a segitséget.
95%, hogy a hattervilagitas.
A kijelzot egy jo kontrasztos abraval (mondjuk sakktabla, fekete-feher 8x8-as a kepernyon) es elolrol egy eros fenyu lampaval szembevilagitva latsz-e valamit? Ha igen, akkor ez a gond. Ilyenkor eloszor a biztositeka jon szoba, szoval szet kell boritani - ha ez nem a te mufajod, akkor vidd szervizbe.
szia
a kondikat nézd át utána a trafó melletti feteket és van gy bzti is ami el szokott durrranni
Szia!
először is köszönöm hogy megpróbálsz segíteni , és amit mondtál megnézten és igen ha megvilágitom előröl egy erős fényel akor ott a kép a kijelzőn , hogyan tudom a háttérvilágitásnak a hibáját megszüntetni nameg felderíteni.
A segitségeteknek hála sikerült kideriteni hogy a háttérvilágitás ccfl csövei mentek tönkre a monitorban , és most azt szeretném kérdezni hogyan tudnám átalakitani ledesre a ccfl csövek tápjára esetleg rá lehetne kötni a ledeket , és ha igen akkor mit kellene változtatni a tápon
Üdv!
Nemrég vettem egy CRT monitort. Működik csak annyi a baja hogy nem éles a kép. Ha bemelegszik akkor javul a helyzet. Mit lehet tenni vele?Mi okozza a galibát? A válaszokat előre is köszönöm. Remélem könnyen orvosolható a probléma.
A képen jelölt potméteren állíts.
Bocsánat az előző kijelentésemért kicsit elhamearkodott volt , hogy a ccfl csövek haltak meg , merthogy gondolkoztam rajta és ugyebár van 4 bd cső namármost az hogy egyszerre sötétedik el mind az ki van zárva és igy a tápját nézegetem és rá is bukantam egy hibás fetre meg két tranzisztora a fet száma FQB11P06 a tranzisztor meg 2SC5707 ha esetleg tudnátok aban segiteni hogy mitős mentek tönkre és mivel hejetesíthetők ezek az alkatrészek az nagyon jó lenne előre is köszönöm.
kondik nem puposak? alkatrész a www.hqvideo.hu vagy www.lomex.hu tudz nézni, és van egy bizti is ami szinte tuti elszállt, ugy néz ki mint egy ellenállás, és ass
em zöld szimű.
Egy 19 colos szélesvásznúhoz esetleg nincsen csöved?
Üdv nem feltétlen ide vág csak érdekességképpen kérdezné hogy mi a baja az lcd nek ha csak a fele megy a másik fele meg teljesen fekete? Sz szerint ez a gond csak a kijelző felén van függőlegesen kép.Ha azt a felét amin nics kép enyhén megnyomom ott ahol megnyomom csíkokban megjelenik a kép ahogy el veszem az ujjam eltűnik és ugyanúgy fekete lessz. Mi lehet a baja?
Elvalt a foliakabel az uvegtol. Sajnos nem ismerek hazi modszert a javitasara. Uj kijelzopanelt kell venned.
Bevált a dolog! Megmentetted a szemem Köszönöm!
Köszi szépen a segítséget legalább nem vagyok tudatlan így nyugott szível rakom a rossz tft gyűjteménybe.(már csak azért mert javíthatatlan). Még egyszer nagyon köszi.
Üdv. Mindenkinek! Tegnap előtt elfüstölt a LG Flatron CTR sík képcsöves 17 colos monitor szépen egy kis füst jött belőle és szépen elsötétedett a kép. Szét szedtem hogy megnézzem mi van vele és a táp résznél az egyik kondi szét nyit azt kicseréltem + plusz egy MOSFET melegedet az is ki lett végül cserélve benne. De sajnos nem akar még mindig működni. Hiába dugom be semmi de még a bekapcsoló gombra se reagál az alap lapon halok ilyen halk csettegést de sajnos nem tudom honnan a Relé kizárva. Valakinek valami 5 lette vagy valami mert tanács talán vagyok. :S Választ előre is köszi.
Sziasztok!
én is köszönöm a segítséget legfőképp ColT-nak merthogy nekem is jó lett a monitorom.tegnap sikerült találjak egy tv szerelőt aki beforrasztotta a kondikat.Mondjuk jobb lett volna kiszedni a az lcd paneljéről a kábelt mert kisebb nehézségeket okozott az összeszerelés így de a lényeg, hogy sikerült. Összeraktam,bedugtam és sárgán világít a led..ójeee Most is arról nyomom és gond nélkül működik..Szóval már ketten jövünk sörrel és thx mégegyszer
Sziasztok.
Adva van egy ismerős 19" Medion TFT monitorja, ami nem működik. A hiba annyi, hogy nincs kép, villog elől a power LED. Külső tápos, 12V. Feszültség bejön, másik 12V táppal is kipróbáltam, ugyanaz. Szétszedtem a monitort, kondik épek, nincs égésnyom, semmi elszíneződés, tehát ránézésre rendben van minden. A 2 db 220u-s kondit kicseréltem annak ellenére, hogy az ESR-jük rendben van, de semmi. A biztosíték is ép. Viszont, ha lehúzom a vezérlő áramkörről az lcd panel vezérlését (nagyon sok lábú szalagkábel), akkor nem villog a led elől, hanem szépen ég, ahogy kell. Minden más esetben villog és persze nincs kép. Mi lehet a hiba? Annyira nem vagyok béna a dologhoz (láttam már pákát, nem is égetem magam össze vele, csak néha... ), de elakadtam. Minden segítséget szívesen veszek!
Üdv!
Valószínűleg zárlatos valami a vezérlőben ezért a zárlatvédelem nem engedi bekapcsolni a monitor csak egy pillanatra bekapcsol aztán ki és ezt ismételi. VGA (vagy DVI) kábel nélkül is ezt csinálja? Ugyan olyan színűen villog a led mint amikor világít folyamatosan? Ha a led színe elváltozik arra nincs ötletem mert láttam már olyat de azt a monitoromat még nem tudtam megcsinálni de tuti hogy táphibás. Ha ugyan olyan színűen villog akkor biztos hogy valami a vezérlővel nem stimmel mert egyszerűen nem kapcsol be a táp rögtön kiold majd ismétli.
Igen, kábel nélkül is csinálja. A LED meg egyszínű, csodás, vakító kék.
Hát ha vezérlő nélkül világít akkor ott kell keresni a hibát.
Egyébként hogy ment tönkre? Egyik napról a másikra, vagy voltak tünetei is hogy tönkre fog menni? Ja és egy pontos típus is jó lenne. Meg egy kép a belsejéről. (Medion annyi ilyen monitor van mint égen a csillag nekem legalábbis annyi van Kb. és mind más típusú.) Ja még azt nézd meg hogy a vezérlő kábel mozgatása közben nem-e jön be a kép? Azt se írja hogy nincs bemeneti jel?
Szia!
Volt már hasonló hibával dolgom, az LCD panel áramkörén volt szűrőkondi zárlat. Mivel azt írtad, hogy az LCD leválasztása után normálisnak tűnő a működés, keresd meg az LCD tápfesz ágát. Mérjél ellenállást rajta. Ha zárlat van, akkor indulj el szépen az LCD panel tápágán, és kered meg a tettest. Ha szerencséd van akkor csak egy ilyen apróság okozza a gondot....
Hasonló jelenséggel egy HP monitort sikerült megjavítanom OKI pákával. Persze előtte kipróbáltam egy rossz flexibilis szalag kábelen, hogy olvasztja e? Tudtommal az átvezetők rövid ideig(2-3 mp)károsodás- méret változás nélkül tűrnek 260-290 fokot. Lényeges, hogy egyenletes sebességgel húzd a páka hegyet enyhe nyomással. Én 2,5 mm-es "szűz", azaz még forrasztásra nem használt SFP-CH25-össel csináltam.Persze nem a páka típusa a lényeg, hanem a sérülés mentes páka hegy és az egyenletes mozgatási sebesség. Ha szabályozható állomásod van, szerintem elegendő 180-200 fok is ahhoz, hogy a rögzítésre gyárilag használt ragasztó esetleg jobban tapadjon és a monitor csak később kerüljön a "gyűjteménybe"
Köbzoli: Elnézést.
sanyabacsi: greatman megoldása szerintem is jó.
Itt vannak a képek.
A pontos típus: Medion MD7419TG Méregettem a panelon, egyelőre nem sok sikerrel. A kondik jónak tűnnek, az 5V fesz. stab IC (AC1501-50) szépen leadja az 5V-ot, persze rádugott kábellel és nélküle is. A tulaj elmondása szerint, fokozatosan romlott, vagyis néha bekapcsolt, ha nyomogatta a power gombot, atán ment. Újra bootolásnál megint játszani kellett vele. Én már nem tudtam képet varázsolni rá. Semmit nem ír ki a képernyőre, csak a power LED villog, ha rá van dugva a kábel. Ilyenkor nagy nehezen ki tudom kapcsolni az power gombbal, de újra bekapcsolva nincs kép. Na, látom, csak négy képet lehet betenni, mindjárt rakok fel még egy párat.
További képek.
Elütések az előző postban. "aztán", "a power gombbal".
Ha lehuzod az LCD csatit, akkor a hattervilagitas mukodik? Tehat feher kepernyo. Amikor felbontast valtasz a PC-n egy pillanatra elsotetedik majd ujra kigyullad?
Ha van hattervili, akkor tutti, hogy panelhiba. Ha nincs, akkor szinte tutti a hattervilagitasi hiba. Merj ra a panel aramfelvetelere, 5V-on szerintem nem szabadna 1A felett felvennie.
Nincs háttérvilágítás, semmi fehér képernyő, csak a power LED ég szépen, ha lehúzom az LCD csatit.
Ha, amint említetted, hogy háttérvilágítási gond, úgy érted, hogy a csöveknél van gond? |
Bejelentkezés
Hirdetés |