Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   992 / 3998
(#) DJanosi hozzászólása Szept 17, 2010 /

Udv van egy szamitogep tapom es vajon a kepen lathato trafo ho az egyaltalan vajon kb mekkora teljesitmenyu lehet ? Valaszaitokat elore koszonom!
Udv Levi

DSCF1218.JPG

(#) semetka hozzászólása Szept 17, 2010 /

Lehet hogy nem jó helyre írok, még lehet hogy a kérdés is baromság, de érdekelne hogy van olyan program amivel elemezni lehet egy zeneszámot hogy milyen mélyre megy le? Hz-re értem.
(#) pcroland válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 17, 2010 / 1

Szia!
Leméred a primer tekercsen mennyi áram folyik át és beszorzod 230V ha annyi a volt és kijön a watt annak a 80-90%-a és meg is van! Vagy leméred a szekundernek a Feszültségét és az áramerősségét azt összeszorzod és akkor pontosabb az érték!
(#) DJanosi válasza pcroland hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Nagyon koszonom :-bd
(#) qvasz2 válasza pcroland hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Akkor sorjában: C4=47 nF; R3= 10 ohm; végül C5 nem tantál, csak simán elkó
(#) qvasz2 válasza pcroland hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Tekintve, hogy ez egy kapcsoló üzemű táp, így elég nehéz lesz még a feszültséget is lemérni, pláne az áramot. Mert ha rámérsz egy multiméterrel az köszönő-viszonyban sem lesz a valósággal (mert nem szinusszal operál, amire a multi számít). Áramot pedig mikor akarsz mérni: üresjáratban, vagy ha terhelve, akkor milyen terhelésnél, ha nem ismered a terhelhetőséget?
(#) DJanosi válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Meg annyi a kerdesem hogy vajon 220 V al mukodik e honnan tudom megallapitani?
(#) qvasz2 válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Pl rá van írva a csatlakozó tájékán. De szerintem ne nagyon akarjál benne méregetni ennyi hozzánemértéssel, mert jobb esetben csak a multimétered csattan, rosszabb esetben te is odakozmálsz!
(#) DJanosi válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Hat a bemeneten 230 V ot ir de ez szerintem egyertelmu de erre ertetted a csatlakozo tajekat?

Akkor mi is volt a kérdés, mert én nem értem?
Vagy te közvetlenül a trafóra akarsz 230V váltót tenni? Abból szép nagy tűz lesz ! Ez kapcsoló üzemű!! Nem hálózati 50Hz-es !!

Hat a nagy kerdesem az volt hogy hasznalhatom 230 V rol es esetleg ha valaki tudja hogy kb mennyi az Output

de ugy akarom hasznalni hogy kiszedem a tapbol es kulon semmi elotet nelkul 230 V ba

Igen rövid lesz e földi pályafutásod . . .

Na de hat en kezdo vagyok es azert tettem fel ezt a kerdest hogy vajon hasznlahtom direktben 230 V rol!
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Jobb lenne, ha az áramköri ismerkedést nem a hálózati feszültséggel kezdenéd, ha meg akarod élni a következő szülinapodat is. Először is olvass sokat, kísérletezni pedig szigorúan csak TÖRPEFESZÜLTSÉGGEL !!
(#) B.I hozzászólása Szept 17, 2010 /

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy hagyan lehetne egy egyszerű egyenáramról müködő demagnetizálót csinálni?

Semmiképp sem ! Amúgy nem ezt kérdezted, hanem azt, hogy mekkora a teljesítménye.
(#) qvasz2 válasza B.I hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Felmágnesezni szokás egyenárammal, lemágnesezni inkább váltóval, szerintem.

Hat az igaz hogy rosszul is kerdeztem na elnezest de akor az ies trafo mekkora feszultsegnek valo egyaltalan mire jou az iesfajta?
(#) B.I válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Azt tudom, hogy váltóárammal szokás lemágnesezni de ahol ez kell csak egyenáram áll rendelkezésre és ha lehetne nagyon egyszerünek kellene lennie.

A kapcsoló üzemű trafó az kapcsoló üzemű tápba való. Olvasni olvasni olvasni olvasni . . .

Nem próbáltam még demagnetizálni, de lehet az egyenáramból váltót csinálni, csak tudni kéne, hogy milyen freki, milyen áram, milyen fesz. az ideális hozzá.
(#) B.I válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Ezeket én sem tudom ezért tettem fel a kérdést.

Vegyél egy ilyet, ehhez áram se kell
Bővebben: Link
A conrádban is láttam régen, nem tudom most tartják-e még
(#) pcroland válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza semetka hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Rossz helyre is irsz es a kerdes is baromsag, bocs

Amire neked szukseged van, az a spektrumanalizator, a spektrumot a zenebol nyerheted, Fourier-transzformacioval. (Nagyjabol az a szines ize, ami a Winampnal ugralgat) A kerdes azert nem jo, mert mindig, minden frekvencia jelen van egy zeneben, csak a hozzajarulas merteke nem mindegy, magyaran az amplitudo.

De olyan kerdesed ertelmesen lehet, hogy pl. melyik zeneszam tartalmazza mondjuk 1percre vetitve a legmagasabb erteket mondjuk 20-100Hz kozott az alabbiak kozul.
(#) qvasz2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Na ez sem semmi:
Idézet:
„mert mindig, minden frekvencia jelen van egy zeneben”

Szerinted amikor az első hang a zene első másodpercében felhangzik, az kitart egészen a szám végéig? Azért csak lecseng az valamikor. Arról nem beszélve, hogy ugyan a felharmonikusok miatt valóban sok hang szól egyszerre, de azért mégsem az összes freki.
(#) LGS94 hozzászólása Szept 17, 2010 /

Üdv! 78L05 smd stabilizátorra lenne szükségem nem tudtok valami olyan tárgyat amiben van ilyen és ki lehetne forrasztani?
(#) Litux hozzászólása Szept 17, 2010 /

Hello!
Mit jelent az ha egy nyomógomb két pólusú?
(#) c27 hozzászólása Szept 18, 2010 /

Sziasztok.
Egy kérdésem lenne, ha van egy 2 fázisú (mondjuk 12V-os) motor akkor azt, hogy lehet hajtani 1 fázisról? Kondenzártorral? A teljesítménycsökkenésről lehet tudni valamit? (Egy tápventi elektronikája tönkre ment és nekem jobb is lenne váltóról üzemelni a ventit ehhez kéne segítség, esetleg 24-ra is megtekerhetem, a lényeg, hogy menjen és ne legyen nagy teljesítménycsökkenés. Meg lehet oldani?)
Következő: »»   992 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem