Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Udv van egy szamitogep tapom es vajon a kepen lathato trafo ho az egyaltalan vajon kb mekkora teljesitmenyu lehet ? Valaszaitokat elore koszonom!
Udv Levi
Lehet hogy nem jó helyre írok, még lehet hogy a kérdés is baromság, de érdekelne hogy van olyan program amivel elemezni lehet egy zeneszámot hogy milyen mélyre megy le? Hz-re értem.
Szia!
Leméred a primer tekercsen mennyi áram folyik át és beszorzod 230V ha annyi a volt és kijön a watt annak a 80-90%-a és meg is van! Vagy leméred a szekundernek a Feszültségét és az áramerősségét azt összeszorzod és akkor pontosabb az érték!
Akkor sorjában: C4=47 nF; R3= 10 ohm; végül C5 nem tantál, csak simán elkó
Tekintve, hogy ez egy kapcsoló üzemű táp, így elég nehéz lesz még a feszültséget is lemérni, pláne az áramot. Mert ha rámérsz egy multiméterrel az köszönő-viszonyban sem lesz a valósággal (mert nem szinusszal operál, amire a multi számít). Áramot pedig mikor akarsz mérni: üresjáratban, vagy ha terhelve, akkor milyen terhelésnél, ha nem ismered a terhelhetőséget?
Meg annyi a kerdesem hogy vajon 220 V al mukodik e honnan tudom megallapitani?
Pl rá van írva a csatlakozó tájékán. De szerintem ne nagyon akarjál benne méregetni ennyi hozzánemértéssel, mert jobb esetben csak a multimétered csattan, rosszabb esetben te is odakozmálsz!
Hat a bemeneten 230 V ot ir de ez szerintem egyertelmu de erre ertetted a csatlakozo tajekat?
Akkor mi is volt a kérdés, mert én nem értem?
Vagy te közvetlenül a trafóra akarsz 230V váltót tenni? Abból szép nagy tűz lesz ! Ez kapcsoló üzemű!! Nem hálózati 50Hz-es !!
Hat a nagy kerdesem az volt hogy hasznalhatom 230 V rol es esetleg ha valaki tudja hogy kb mennyi az Output
de ugy akarom hasznalni hogy kiszedem a tapbol es kulon semmi elotet nelkul 230 V ba
Igen rövid lesz e földi pályafutásod . . .
Na de hat en kezdo vagyok es azert tettem fel ezt a kerdest hogy vajon hasznlahtom direktben 230 V rol!
Jobb lenne, ha az áramköri ismerkedést nem a hálózati feszültséggel kezdenéd, ha meg akarod élni a következő szülinapodat is. Először is olvass sokat, kísérletezni pedig szigorúan csak TÖRPEFESZÜLTSÉGGEL !!
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy hagyan lehetne egy egyszerű egyenáramról müködő demagnetizálót csinálni?
Semmiképp sem ! Amúgy nem ezt kérdezted, hanem azt, hogy mekkora a teljesítménye.
Felmágnesezni szokás egyenárammal, lemágnesezni inkább váltóval, szerintem.
Hat az igaz hogy rosszul is kerdeztem na elnezest de akor az ies trafo mekkora feszultsegnek valo egyaltalan mire jou az iesfajta?
Azt tudom, hogy váltóárammal szokás lemágnesezni de ahol ez kell csak egyenáram áll rendelkezésre és ha lehetne nagyon egyszerünek kellene lennie.
A kapcsoló üzemű trafó az kapcsoló üzemű tápba való. Olvasni olvasni olvasni olvasni . . .
Nem próbáltam még demagnetizálni, de lehet az egyenáramból váltót csinálni, csak tudni kéne, hogy milyen freki, milyen áram, milyen fesz. az ideális hozzá.
Ezeket én sem tudom ezért tettem fel a kérdést.
Vegyél egy ilyet, ehhez áram se kell
Bővebben: Link A conrádban is láttam régen, nem tudom most tartják-e még
Rossz helyre is irsz es a kerdes is baromsag, bocs
Amire neked szukseged van, az a spektrumanalizator, a spektrumot a zenebol nyerheted, Fourier-transzformacioval. (Nagyjabol az a szines ize, ami a Winampnal ugralgat) A kerdes azert nem jo, mert mindig, minden frekvencia jelen van egy zeneben, csak a hozzajarulas merteke nem mindegy, magyaran az amplitudo. De olyan kerdesed ertelmesen lehet, hogy pl. melyik zeneszam tartalmazza mondjuk 1percre vetitve a legmagasabb erteket mondjuk 20-100Hz kozott az alabbiak kozul.
Na ez sem semmi:
Idézet: „mert mindig, minden frekvencia jelen van egy zeneben” Szerinted amikor az első hang a zene első másodpercében felhangzik, az kitart egészen a szám végéig? Azért csak lecseng az valamikor. Arról nem beszélve, hogy ugyan a felharmonikusok miatt valóban sok hang szól egyszerre, de azért mégsem az összes freki.
Üdv! 78L05 smd stabilizátorra lenne szükségem nem tudtok valami olyan tárgyat amiben van ilyen és ki lehetne forrasztani?
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne, ha van egy 2 fázisú (mondjuk 12V-os) motor akkor azt, hogy lehet hajtani 1 fázisról? Kondenzártorral? A teljesítménycsökkenésről lehet tudni valamit? (Egy tápventi elektronikája tönkre ment és nekem jobb is lenne váltóról üzemelni a ventit ehhez kéne segítség, esetleg 24-ra is megtekerhetem, a lényeg, hogy menjen és ne legyen nagy teljesítménycsökkenés. Meg lehet oldani?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |