Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   995 / 3984
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Próbáld ki egy 40W-os izzóval, és figyeld meg, hogy találsz-e melegedő alkatrészt az áramkörödben. Egy AB osztályú erősítőnél nem kellene ennyi áramnak folynia nyugalmi állapotban.
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

nem melegszik semmi!
De most már a puffer kondik után nem +-18V van hanem +-23V!
Lehet majd mérek egy áramfelvételt!
(#) marcall válasza marcall hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

180mA vesz fel mindkét oldal!!

Menj át az erősítős topikba. Ott biztosan lesz olyan fórumtárs, aki már megépített ezt az erősítőt, és be tud számolni a nyugalmi áramáról.

Köszi!
üdv

István volt egy fordított elkom!
Aztán a fesz. 25V lett!
De mondom kiveszem az IC-t aztán jó a fesz meg van amennyi kell!
Előttem volna az IC-t!?
üdv

Hol volt az az elkó?

Bővebben: Link

A link alapján C21-es!

Lehet hogy nem tett jót a kimenetnek!

Akár ettől is elromolhatott, de esetleg az IC-t nem tetted be fordítva? Vagy valami mást még?

Az IC jó volt de lehet hogy van még más is de majd azt holnap!
Reméljük meg lesz a hiba!
Még egypárszor átnézem a panelt majd!
(#) nincsmsnem hozzászólása Szept 20, 2010 /

Hello ! Valaki nemtudna nekem egy feszültség szabályzó kapcsolást feltölteni hasonlót mint a labortápokban ha leeht akkor csak pár alkatrészből álljon nagyon meggköszönném.
(#) MaTe193 válasza nincsmsnem hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Hali!
Nézz szét az oldalon:Itt.
Máté.
(#) mesza1 hozzászólása Szept 20, 2010 /

Sziasztok.

555-ös ic-vel szeretnék építeni egy áramkört, amellyel egy relé segítségével egy 220v-os motort hajtanék meg. Nagyjából 300 ms-ig kellene működni a motornak, majd 3 s szünet. megvalósítható lenne ez? Az oldalon próbáltam az astabil multivibrátornál eltalálni a megfelelő értékeket de sajnos nem sikerült. Előre is köszönöm a választ.
(#) nincsmsnem válasza MaTe193 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Köszi, ezt énis megtaláltam de az nem baj, hogy 220 volthoz van ? nekem 24 voltot kellene szabályoznia.
(#) nagy_david1 válasza nincsmsnem hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Szia!
Én nem tudom mi van de mindenki ezt a triakkost ajánlja minden bajra mostanában
Mellesleg LM317 a te barátod.
(#) nincsmsnem válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Elég kezdő vagyok nemtudonál egy kapcsolást csinálni ? már csak ennyi és kaolpd a pontot
(#) nagy_david1 válasza nincsmsnem hozzászólására (») Szept 20, 2010 / 1

(#) nagy_david1 válasza mesza1 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Szia!
Szerintem nézz szét itt.. Lehet relle kicsit lassú lesz de egy próbát megér.

Átnéztem, de nem nagyon értem
(#) nagy_david1 válasza nincsmsnem hozzászólására (») Szept 20, 2010 / 1

Ennél egyszerűbb rajzot aligha találsz ami jobban kielégíthetné ohajaidat. Ne is beszélve, hogy még védelem is van benne.

Untitled.jpg

Köszi, msotmár értem.
(#) monarovauxhal hozzászólása Szept 21, 2010 /

Sziasztok!
olyan problémám volna, hogy van egy pc-s kormányom ami nem működik. A hiba forrását sikerült detektálni, 2db kerámia kondenzátort füstölt ki benne, vagyis a tetejük megfeketedett. 33 a kódjuk, viszont a baj, hogy nekem egy darab ilyen kondim sincs itthon, csak 100 körüliek. Egy 6mhz-s kristállyal vannak kapcsolatba ami kapcsolódik egy chiphez. Szóval mi lenne ha egy nagyobbal pótolnám ki? Tönkremenne vagy egyáltalán nem is működne? Köszi
(#) kadarist válasza monarovauxhal hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Ezek nem szoktak füstöléssel tönkremenni. Egy képet mutass az érintett területről.
(#) monarovauxhal válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Tessék, csináltam kettőt

Az csak egy festékfolt a kondikon. Áramot kap a vezérlő IC?

Alapból az a baja, hogy ha bedugom, bekapcsol, kikapcsol, idő után megint be aztán megint ki, megállás nélkül, a játék azt érzékeli mintha teljesen balra volna elfordítva a kormány, holott akármerre forgatom csumán baloldalon marad. Amikor lehúztam mindent róla csak ez a kis panel amradt(van nagyobb is de az más) és bedugtam ugyan azt csinálja, szóval elvileg itt a baj. Vezérlő ic passz hogy melyik lábán kap ugyanis írás nincs csak ilyen fekete cuccal van leöntve(ócsópolcos).

Forrasztásokat nézd át, meg keress panelrepedést. Gomb vagy érintkező zárlata is okozhat ilyen problémát.

ezen a panelen egy darab gomb sincs, ami gomb van az egy kapcsoló hogy a playstation portot vagy az usb-t használja, az működik rendesen mert ha váltok akkor csatlakozik meg vissza. Játék közben halt meg, beakadt azóta úgy maradt.

Akkor kuka. Cserével végleg kiáll.

Hogy áll ki mi? Én azért még próbálkozok. Ami bemegy a fő agyba áram, azoknál vannak diódák, azok nem halhattak meg véletlenül? Vagy a kristály tönkrement és amiatt csinálná?
Következő: »»   995 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem