Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék hőmérsékletmérést megvalósítani DS1820-al, melyet Pic16F628A-al vezérelnék, majd RF adó-vevő-n keresztül RS232-n át PC-be. Még csak most tanulom a dolgokat, ezért előre is elnézést kérek, ha alapdolgokat kérdeznék... Megvettem az alkatrészeket, nemrég találtam is egy jó kapcsolási rajzot is, de rendszerújratelepítés miatt elveszett... Bármilyen segítségnek nagyon örülök. Köszi szépen!
Egy ismerősöm csinált ilyet, majd megpróbálom elérni. Hátha meg van még neki a dokomentáció róla. Alighanem 16f84el volt az adó is meg a vevő is, meg írt egy VB programot a számítógépes naplózáshoz. Hétfő előt nem tudok konkrétat írni
Pl. Itt a kapcsolások között is van egy pont ugyan olyan, mint amit te akarsz készíteni... Abból a kapcsolásból a soros port már egyáltalán nem nehéz...
Vicsys írta: [link=http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/kapcs.php?id=29]http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/kapcs.php?id=29[/link]
Manyoc!
Köszönöm szépen előre is a segítséget, ha esetleg kapsz anyagot, köszönettel venném... Topi! Neked is nagyon szépen köszönöm a segítséget, most rágom át a pic-ek és a ds1820 leírásait, hétfőre már én is okosabb leszek Bármi egyéb infótok van, nagy segítség lenne... Kellemes hétvégét mindenkinek! PeteN:
Sajna csak nyomtatott formaban lett meg. Mindegy, bepötyögtem, lefordítottam. Összepakeszoltam a kpacsolási rajzot, meg a basic kódot és a Hex fájlokat. Most csak egy gond van, hogy valamiért behalt az internet szolgaltató a hétvégén és nem tudom elküldeni, pedeig még nincs 300K se.
Amint megy a net felrakom
Manyoc!
Esetleg a peten75@freemail.hu-ra, vagy a peten75@freestart.hu címekre el tudnád küldeni? NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ELŐRE IS ÉS EZIDÁIG IS MINDEN PERCET, AMIT RÁM ÁLDOZTÁL !!! Jó érzés tudni hogy azért sok jó arc van hazánkban is !!!
Elnézést kérek mindenkitöl. Mivel napok óta gond volt a szolgáltatóval, ezért nem is reméltem, hogy hamarossan rendbe teszik. Ma meg is lepődtem, hogy már minden megy simán. A fenti zip fájl már komplet.
MANYÓC!
Nagyon szépen köszönöm! Remélem ma sikerül megéptenem, ma az egyetemen sikerült beégetnem a két picbe a két progit... Ha esetleg elakadok, lehetséges hogy még keresni foglak... Nagyszerű!
Honnan lehet szerezni ilyen RT6-433 és RR3-433 -at ? És adatlapot ?
Lehet, hogy hülye kérdés, de milyen antenna kell hozzá ?
Simán egy 10cm -es rézvezeték is megteszi antennának.
pl itt:
http://www.telecontrolli.com
Az előző zip fájlnál a hex fájlok 16F628-as procira voltak fordítva, de kimaradt a komparátorok kikapcsolása. Viszont 16F84-esen se hiszem, hogy működnek a címeltolódás miatt. 16F628-ashoz be kell szúrni még egy sort, hogy kikapcsold a komparátorokat. Itt egy másik fájl, amiben le van fordítva 16F84-re is és 16F628-ra is, kiküszöbölve a komparátoros hibát. Kipróbálni sajnos nem tudom őket, de így már működnie kell.
Még egy kérdésben kérném segítségeteket!
Összeraktam az adót és a vevőt is már majdnem, viszont egy dolgot nem értek. Az adó nyákon lévő lednek, nem tudom, hogy mikor kéne jeleznie. 9V-os elemről beüzemeltem, de nem ég. Még egy dolog lenne: A nyákterven a föld jele a negatívat jelöli ugye? Ez az első építésem, ezért nagyon kezdő vagyok még, elnézést a butus kérdésekért... Holnapra lefotózom a nyákomat, szerintem ilyen kis vezetékekből tákolt dolgot még nem láttatok... Köszönöm szépen a segítséget! Péter
A föld az elem negatív pólusát jelenti.
A led addig világít, míg kűldi a mért értéket. Ez kb 3-4 másodpercenként be kell hogy következzen egy pillanatra.
Szerinted működhet, ha a mellékelt ábra szerinti módon tákolom össze?
Az igazság az, ennél jobban egyszerüen nem tudom... csak ha nyákot marnék, olyat meg még nem csináltam és már időm sincsen rá, mivel jan.31-ig erre kapok jegyet... Köszi szépen Péter
Csak egy pillantast vetettem a képekre, az adónál nem tetted rá a PICre a tápot. Nézd meg egy lábkiosztást. 628-as és 84-es lábkiosztása ugyanaz.
Elvileg a 4,7K-s ellenállás lábára kötöttem, de elenőrzöm mégegyszer...
Abban tudnál még segítni, hogy a vevő oldalon a csatolt fileban a pirossal jelölt ellenállásbekötés mit jelent? Nem értem, hiszen csak két lába van...esetleg mindkettőre kell kötni...? Köszönöm szépen megértésedet Manyóc! Péter
az egy potméter ami a kijelző kontrasztbeállításához kell
Köszi Vicsys! Mivel azt nem vettem, esetleg kihagyhatom? Működik még attól a kütyü?
...utálatos dolog raszternyákon dolgozni......lenne több időm, megismerkedtem volna a nyákmarással... millió madzag, apró forrasztások, ha működni fog, a plafonig ugrom...
Sziasztok!
A napokban megpróbálok utánaérdeklődni, hogy hogyan lehetne olcsóbban hozzájutni általam ezekhez a gyári vevőmodulokhoz! Ugyanis apámék ezrével/tízezrével gyártottak ilyet régebben...hátha sikerül beszélni a főnökkel, hogy oktatási/tanulási célok miatt valami lefaragott összeggel súlykoljon minket
Nem is érdekel senkit? Akkor nem is járok utána
Sajna muszály beletenni! Ha nem tudod a kontrasztot változtatni, előfordulhat, hogy nem látsz semmit vagy csak fekete kockákat...
DE IGEN! ENGEM ÉRDEKEL!
(ha majd kész és működik a cucc, 100x-os áron adjuk el a többieknek... )
Én mostanába akarok venni, szóval ÉRDEKEL !!!
Esetleg némi anyagi ellenszolgáltatás fejében segítene nekem valaki összeállítani ezt a kütyüt? Én összeraktam (életem első mutatványa) és a fene egye meg, nem működik, pedig erre kapnék jegyet a suliban... az alkatrészek megvannak persze, csak egy ügyes hozzáértő kéz kellene...... lehet, hogy csak rá kéne pillantani és működne is...
Köszi szépen Péter email: peten75@freemail.hu tel: 06-70-775-9518
Szerintem fényképezd le, sok szögből, jó minőségben, mutasd meg a progit amivel fut és segítünk itt, ha helyetted csinálják meg nem fogsz annyira örülni neki...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |