Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretném a PC-m hangerejét kívülről vezérelni. Arra gondoltam lehetne párhuzamos porton, és egy potival vagy 2 nyomógombbal lehetne a hangerőt fel-le vezérelni. Egyszerű megoldást keresek! Előre is köszi! ui: és ha ez működne szeretném bővíteni is. Pl: számítógép leállítása, bár ez szerintem már csak programozás kérdése.
Szia!
Szerintem egyszerűbb lenne, ha infrás távirányítást készítenél. Nem kell vezetékekkel bajlódnod, és több funkciót is be tudsz programozni. Olvasgass utána a témában, ha szimpatikusabb ez a lehetőség. Bővebben: Link
Szia!
Neked adtam a pontot mivel erre az infrás megoldásra nem gondoltam. Szerintem meg is fogom építeni, de azért megkérdezem hogy vezetékes megoldásról nem tudsz?
Minden bizonnyal létezik vezetékes/ potenciométeres megoldás. Ehhez viszont szerintem szükség van egy mikrovezérlőre, ami az analóg jelet/ jeleket (poti) kezeli, majd digitálisan továbbküldi a megfelelő kommunikációs csatornán, illetve kezel további nyomógombokat a felhasználó igénye szerint. Plusz a PC oldali program is szükséges. Én konkrét ilyen példával még nem találkoztam, de ez nem zárja ki a létezését. Viszont amit linkeltem, szerintem kényelmesebb vezérlés szempontjából, illetve rugalmasabb, ami a "bővíthetőséget" illeti, mivel lényegében csak a távirányítón múlik, ha jól tudom...
Idézet: „Ehhez viszont szerintem szükség van egy mikrovezérlőre,...” Erre elég egy sima game port, amin van 4 poti bemenet, meg 4 nyomógomb. A PC oldali program sem bonyolult.
Én ezt találtam most a neten.Bővebben: Link
Az az egy baja hogy winamphoz van. És még azt se lehet beállítani benne hogy nem a winamphoz igazodjon hanem a billentyűkombinációkhoz. A hardwer jó lenne. Esetleg nem tudtok valami programot amibe billentyűparancsokra tudnám programozni ezt a hardwert?
Esetleg a kábelbe egy potenciométer (a PC meg a torzításhatárra beállítva.(bár ha 5.1 akkor egy kicsit bonyolultabb poti kell .)
Sziasztok!
Van egy mélynyomóm! Van vele egy kis gond, mikor bekapcsolom és hangot adok rá akkor elkezd búgni és nem akar ütni zene közben! Néha elmúlik a búgás és akkor üt **** de ez elmúlik és utánna pedig ismét csak búg! Valaki tudna segíteni? frankón..
helló.szerintem nem a mélynyomóval van a gond hanem az erősítőd el.Kipróbáltad már mással?
Aktív (van neki külön tápfeszültség csatlakozója) ? Ha igen a csatlakozó (hangfrekvenciás) kábel teste is lehet szakadt
Igazából ebbe alapból van erősítő! Elképzelhető,hogy azzal lehet probléma?Nincs tápfesz csatja.
Sziasztok abban nem tudna nekem segíteni hogy hogy tudnám azt megoldani hogy lenne egy poti amivel tudnám a pc-m ből a hangot szabályozni , le és fel és mikor növelem a hangerőt a potival akkor lenne egy led sor is, és ahogy adom a hangot egyre több led gyulladna ki , mondjuk a ledsor 10 ledből állna . HELP
Szia!
Egy relatíve egyszerű megoldás, ha két potenciométert mechanikailag össze tudsz kapcsolni... Akkor az egyik egy sztereo poti, amivel a hangerőt szabályzod, a másik pedig egy sima poti, amivel a LED-sort hajtod meg. A LED-eket hajthatod LM3914-gyel, ez 10 LED meghajtására képes. Nézz utána a kapcsolások között. Ha meg tudod oldani, hogy a két potit mechanikailag összekötöd, pl a tengelyeken lévő fogaskerékkel, akkor ez egy járható út... Egy bonyolultabb, hogy mikrovezérlőt alkalmazol, ami fogad egy potit, ez alapján állítja a hangerőt digitális potenciométerekkel, illetve elvégzi a LED-ek meghajtását is. Ez fizikailag egy egyszerűbb konstrukció, viszont költségileg drágább lehet, illetve a mikrovezérlőre meg kell írni a szoftvert, hogy a kívántak szerint működjön... És nem lenne rossz, ha leszoknál a privátban történő segítségkérésről olyan témában, ami ide, a fórumra tartozik! :yes:
Szia és az elsőbbikre nem tudnál nekem csinálni mutatni egy rajzot ?? nagyon jó lenne mert ezt így még most sem tudnám megvalósítani.. KÖSZÖNÖM
Sziasztok!
Már korábban említettem a mélynyomómat ami nem akar ütni rendesen.Rájöttem illetve ti is mondtátok,hogy nem a mélynyomóval lehet a gond hanem az erősítővel. Valaki tudna segíteni abban,hogy deríthetem ki mi baja van az erősítőmnek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |