Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Persze
![]() Hiba meg lett, ATI VGA kártyám van és a sok catalyst driver közül az v5.8 -al összeakadt a program. Driver csere megoldotta, igaz ráment a fél délután ![]()
Milyen alkatrészek vannak ebben ?
Ha van még ilyen tips and tricks a tarsolyodban, ne fogd vissza magad!
![]()
Találtam benne érdekes dolgot, RGB monitort, de hiányzik hozzá a vidx.dll, és a vidgenx.dll, annélkül nem működik.
![]()
Sziasztok
Érdeklődnék hogy hogyan lehetne a program gyári alkatrészkönyvtárát kibővíteni esetleg valakinek lenne bővített alkatrészkönyvtára. előre is köszönöm a segítségeteket Üdv
Igen végigolvastam a topicot.
Én konkrátan arra gondoltam hogy lehet-e külön alkatrészt definiálni. Mert nekem szükségem lenne 4 kivezetéses motorra de a programban ilyenből csak stepper motort találtam.
Jó kis leírás, köszi! Apró-popó! Keresem a következő alkatrész: MAX521. Nincs meg valakinek? Jól jönne.
Szia
Köszönöm ez nagy segítség ha sikerül valamit összehoznom megosztom.
Szia
Érdeklődnék hogy Proteusban lehet olyat csinálni, hogy két független GND pontot létrehozni? Én szeretnék 1 analóg, és 1 digitális Gnd pontot is létrehozni. Megfelelő alkatrészeknek meg a testpontjait belekötni. Ez így megoldható lenne a Proteusban?
Igen erre gondoltam, akkor ezt megtudom tenni úgyis hogy 1 ellenállás egyik felét Vdd-re kötöm, a másik felét pedig valamilyen kinevezett Gnd pontra?
Akkor ezek szerint minden alkatrésznél be lehet konfigurálni ilyen módon a tápellátást?
Mivel lehet hogy nem tudom egyértelműen leírni, hogy mit is szeretnék pontosan megvalósítani. így felteszem a kapcsolást, és azon látni lehet pontosan hogy mit szeretnék!
Igen azt szeretném látni a kapcsoláson hogy a táprésznél van kialakítva a két különálló Gnd pont és két különálló +5V tápellátás is. ezt szeretném valahogy a programban összehozni és a végén szimulálni a kapcsolást!
Köszi
Akkor megpróbálóm így megcsinálni, de én ezt a táp részt ami a kapcs.rajzon van, ezt én kitudom ennek mintájára alakítani nem? Természetesen nem Dc generátort használva hanem sima elem cellát!
Szimuláció érzékenységén merre tudok változtatni?
Annyira még sajnos nem tudom kezelni a programot!
Esetleg tudnál abban segíteni, hogy a rajzon lévő KTY84 típusú hőmérséklet érzékelőt mivel tudom a Proteusban helyettesíteni? Mert ilyet nem találtam benne!
Igazad van elnézést nem áll szándékomba kellemetlenséget csinálni!
Megpróbáltam külön választani a tápfeszültséget, és a GND pontot, de mikor szimulálni szeretném az ANALÓG és DIGITÁLIS táprészre hibát ír.
Ezeket a saját kezűleg konfigurált tápkat esetleg szimulálás előtt Compillálni kell? Ezt a hibát irja: No power supply specified for net DGNG in power rail configuration. és ezt irja az AGND-re is. gondolom bekéne konfigurálni használat előtt.
így néz ki.
Rendben köszönöm hogy megnézted majd lassan már belerázódom a használatába!
Rendben akkor megjegyeztem hogy nem lehet észnélkül átirogatni mindent!
De még légyszives annyit árulj el hogy a Power Rail Configuration beállítás merre található a programban?
Hogyan lehet szimulálni a DCF77 jelét? Tesztelnék egy óra kapcsolást és nem jövök rá. Kapcsolási rajzon már láttam, hogy valaki generátor forrásként használta. Ez valami kiegészítésben lehet? Nincs meg valakinek?
![]()
Vajon a DCF.txt-t ha beadom a saját tervembe, tudja majd értelmezni? Nekem ez így nem tiszta...
![]()
Szeretnék még annyit kérdezni, említetted hogy nem lehet átírni a Component Reference sort!
De valamelyik alkatrésznél mikor használom, akkor beépítéskor rak 1 kérdőjelet pl: lednél D? A kérdőjelet sem szabad kivenni onnan?
Vajon miért nem szinkronizál? Kérek egy kis segítséget. Mit rontottam el? Az útvonalak be voltak állítva és mégse...
![]()
Jogos, köszi! Invertáltam a DCF jelet egy tranyóval és 2 perc után szinkronizált. Köszi!
![]()
Hello.
Most ismerkedunk a suliba a proteusal es egy kis segitseget szeretnek kerni.. Tudna adni valaki nehany szimulacios programot? Egyszerű dolgokat, mint például led villogtatás, megszakítás, kijelzős példák .. Előre is köszi
Megnyitás - Sajátgép - Meghajtód amire a proteus van telepítve - proteus mappája - SAMPLES. Itt nagyon sok példát találsz készen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |