Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tiszta területet akarnék fák nélkül,(szinte) akkor úgy 200 méterrel kellene arrébbtennem a gépet.
Ez így felejtős dolog.Marad lent,és néha forog,pl ma is.
Ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam.
A fák (gyümölcsfák) alacsonyabbak mint ahol a generátor forog, és még dombon is áll az egész. Észak és dél is szabad, egyedül keletről árnyékos de a keleti szél ritka. Ha lesz rá egy jobb gépem csinálok fotót is. A telefon nem tud akkorát zúmolni.
Ez miatt ne vegyél fél millás gépet.
Én is a 4 éves telefonomat használom fényképezésre. Nem fog senki lekiabálni ha nem tökéletes képet raksz fel.
Ha telefonnal csinálom nem látszik semmi.
Az öcsémnek van egy jobb gépe, arra gondoltam. Nem vennék másik gépet még ha lenne rá zsé akkor sem.
Ma de. csináltam pár képet.
Most már ti is láthatjátok hogy miért vagyok szerencsés helyzetben.
És még kettő.
Megnéztem közelebbről a kerekedet. 3 hete már nézegettük a kápolna alatti dombról. Szép a vizslád. A szomszéd épp akkor ért vissza, mikor elindultam, de már nem mentem vissza, hogy felkéredzkedjek a kertbe.
Na most van jo eros szel
Az uj dinamom vegre mutat valamit! 12V 120 W-os halogen ego feheren vilagit: Sorbakotve egy 6V-os akksival. Az akksit pillanatnyilag 8,5 V-ra is megloki. Szerencsere nem allando a szel Sorba kotottem ampermerovel,belefut a 10 A-be is ! Akksi nelkul nem neztem mit tud.
Tegnap nagyon jó szél fújt. Nagyobb, mint amilyentől elvárnám, hogy működtesse a gépem. Ez a szélerő arra sem volt elég, hogy szélirányba állítsa a gépem. Sebaj, felmásztam és kikötöttem. Úgy már volt némi aktivitás, de csak a hat másodpercenkénti egy fordulatot tartotta, amikor tudta. A földön, amíg szerelés alatt volt kézzel, úgy megtudtam hajtani a tengelyt, hogy egy 12 V, 21W-os égő teljes fényével világított. Ott fenn, még meg sem pirosodott a fűtőszál. Arra az állványra egy pillepalack forgót is tettem, amelyik forgott mint a mérgezett egér. Mivel a pillepalack szépen forog, lenne egy kérdésem azokhoz akik már kipróbáltak hasonló szélkereket. Nagy vonalakban vázolnám, mire gondolok és mellékelek egy rajzot is. Egy 220 literes bádoghordó kerülete (az iskolában palástfelszínnek neveztük) 180 cm. Hat egyenlő távolságra hosszanti bemetszést végeznék és kifordítanám a 30 cm-es lemezrészt, hogy felül, vagy alulnézetből a mellékelt ábrához hasonló legyen. Így egy függőleges tengelyű szélkereket kapnák. Valaki,aki próbált hasonlót építeni, kérem válaszoljon.
~2 km-rel délebbre és 20-30 m-rel feljebb.
Itt olyan vihar tombol dél óta,hogy sok éve nem láttam ilyet!!!
A gépem kimutatta a foga fehérjét! Többszörösen túllépte minden elvárásomat,sőt.... Ami ízzót lejjebb említettem,az már elcseppent. Nem a wolfram szál,hanem ami tartja! Arra sem volt ideje,hogy a búra megfeketedjen Na erre rámértem a drótra,ami lejön a toronyból! Na most jön a meglepi: Csúcsüzemben 40V 12 A !.!.!.! Ez majdnem fél kilowatt... És akkor csoda hogy egy 12V 120W-os halogén ízzó elcseppen? Olyan csendes a gép,mint egy lopakodó. 40 volt fölött még nem láttam működni. Előző áramfejlesztőjével sem ment feljebb... Gondolom befigyel a 6 lapátos fék .
Gratulálok! Nálam meg szinte semmi szél, max 8km/h. Lassal elkészülök az üvegszálas lapátokkal, aztán csak a kiegyensúlyozás van hátra és mehet fel a toronyra.....
a szomszéd 20 m2-es palatetője átjött hozzánk egyben gerendástól...Még jó hogy nem mondtak erős szelet!
Ez a dolog harmadszor történik meg. Nyitott elejű téglaépület pala tetővel. Még mindig tombol a szél egyébként...
Akkor igen jó helyen vagy, nálam ma is csend volt.....
Jól néz ki.
Mit használtál belső merevítésnek?
Majd meglátjuk hogy a szél mit szól hozzá. (Sajnos a sablon nem volt elég merev így a másolatok sem lettek tökéletes alakúak....majd legközelebb) A belső merevítés üvegszálas tekercsekből áll. Középen egy 150cm hosszú, mellette minkét oldalról 100cm hosszú. Üvegszál szövetet és dryvit hálót tettem egymásra , át lett kenve műgyantával és fel lett tekerve. Így tettem bele a két félprofil közé. Összerakva kissé oválisra nyomódtak és az egész egybekötött.
1 lapátot kikozmetikázol,és lesz jó sablonod.
Amugy ez bírni fogja a vihart? Enyém talán még fele ekkora sincs...(simán befér egy normál nyitott ajtón A satupadon centíroztam ki,hogy ne vibráljon .
Már többször gondolkoztam azon hogy a fa lapátot el lehet-e úgy készíteni,hogy megmunkálás előtt elcsavarom hosszában. És síkba munkálom csak.
Mikor elkészül,akkor leszerelem a csavaró szerszámról,és kész a csavart lapát! Szerintetek hülyeség? Akinek van jó gépe,pillanat alatt elkészítheti így! Volt egy nagyon ferde ajtóm,és így hoztam helyre Csináltam rá egyállítható egyszerű csavaró keretet. 1,5 évig hibátlanul működött. (innet az ötlet) A keretet rajta hagytam az ajtón. ketszer kellett rajta állítani 1,5 év alatt.
Van-e pintér ismerősöd? Ha nincs, megírom én neked, hogyan görbítette apám a hordó dongát. Egy széllapát elcsavarása nem is lesz olyan bonyolult.
Adtál egy jó ötletet!
Ugye milyen egyszerű,csak egyszer valaki jöjjön rá
Nem akarok jósolgatni, semmi értelme nem lenne.....fogalmam sincs mit fog csinálni a tornyon. Mindenesetre hegesztek még merevítést a toronyra mert így összeszerelve félelmetes ez a rotor. (355cm az átmérője)
sziasztok! az lenne a problémám,hogy van egy 40 w-os napelemem 12v-os.töltés vezérlönek jo lenne az autokban lévö fesszabályozo vagy kimondottan kell hozzá töltés vezérlö,mert a lada fesszabályozo már 1000ft-ért lehet keriteni ,de a gyári kimondottan napelemhez valo töltésvezérlö 5000-nél kezdödik.
Itt keresgélj. A zsiguli generátor nem napelem.
A generátor fesszabályzó a kimenő feszültségtől függően szabályozza a gerjesztőáramot. Mivel a napelem egészem másként működik, nem tudod használni.
Bővebben: Link
Bocsánat, de csak most tűnt fel, hogy a link délután lemaradt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |