Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   58 / 1387
(#) raron válasza Rag hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

Megcsinálni nem nehéz. beforrasztani egy kicsit nehezebb! Fotos módszerrel nekem sikerült 44es TQPF-tokos PIC-et beforrasztani. Ha be tudod forrasztani, akkor én megpróbálhatok neked csinálni.
(#) szabi83 válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

nem tudom ez mennyibe kerűl, de 2990ft körül van az obiban 1 minidrill ami normális van hozzá sok jó cucc megállítható a fordulata is!

üdv
(#) raron válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

És bele lehet fogni 1 0,8 0,6 -os fúrókat is?
(#) szabi83 válasza raron hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

amit én vettem az obiba* belehet simán 0.8 assat, ezzel fúrok, a gyári elég jó, amit vettem az hamar kopik..

*ilyen, csak narancssárga színbe:
http://www.rvtoyoutlet.com/p-7095.html#details

üdv
(#) Peti_85 válasza isamisa hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

Nekem az a bajom a fúróval, mármint a heggyel, hogy gyorsan elkopik, kb. 100 lyuk és már nem harap annyira, olyankor beleteszek egy zsír ujjat, és érezni, hogy nagyságrendekkel jobb.
Szóval nekem ez a kopás a problémásabb, eltörni akkor sikerül, ha sietek, kapkodok!
(#) Ricsa válasza Peti_85 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

Attól függ, milyen NYÁKkal dolgozol. Ha üvegszálassal, akkor nagyon-nagyon gyorsan kopik, alig 40-50 lyuk, és már cserélheted is. Ha bekelitszövetessel (vagy nem tudom mi a pontos neve), akkor nekem 150-180 lyukig kibírja. Vannak speckós NYÁKfúrószálak. Én egyszer kaptam, de az biztos, hogy két hónap után, és akkor is csak azért kellet cserélni, mert leesett a minidrill, és eltört. Igaz az ára nem olcsó 3-4 ezer forint, de kaptam . De tényleg nagyon jók az ilyen fúrószálak.
(#) szabi83 válasza Peti_85 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

nekem is kopik, de az a jó, hogy csak 40 ft vagy 45 ft
(#) fureszk válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

hmm, lehet nekemis kikéne már végre cserélnem... legalább 200lyukon túl van és egyre hajlamosabb az "elmászásra", ráadásul néha megégeti a nyákot fúrás közben...
Szabi8 ugyanolyan minidrillünk van.
(#) Frankye válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

Nekem is ilyen drillem van, egyébként...

Igen, ennyi fúrás után már időszerű a cseréje. Ha elmászik már, akkor főleg! (Próbáld alacsonyabb fordulatszámon, kis előtolással a fúrást! Alapszabály: Minél keményebb az anyag, annál nagyobb fordulaton, és annál alacsonyabb előtolással fúrjuk.)
(#) fureszk válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

naná hogy ilyened van, én ajánlottam!
Akkor lesz fúrócsere.
(#) Braf válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /

Nekem is ilyen minidrillem van csak valahova eltunt az a tokmány amivel pici furókat lehetett befogni... nemtudjatok hol lehet venni? mert eddig ahol neztem ott csak komplett csomaggal volt külön nem (és most nem akarok venni még 1 et hiszen minek ez is jó még )
(#) isamisa válasza Braf hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /

Én a praktikerben láttam hozzá fejeket, meg szerszámokat egyben, de ugy emlékszem annyiért már ujjat lehet venni. volt vagy 3000Ft
(#) Frankye válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /

Éppen ezért modtam (írtam)!
(#) fureszk válasza Braf hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /

ha már itt tartunk, én vágókorongot keresek hozzá, ugyanis tökéletesen viszi a nyákot! :yes:
Hol tudok venni vajon?
(#) Braf válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Én hozzá való vágókorongot kb fél éve láttam a lidlbe mindenféle kiegészitővel eggyütt 1000 ft ért és volt benne 50db korong
(#) m.joco hozzászólása Ápr 20, 2007 /

Lehet a nyák lapot törni? Hosszra jó, csak a szélességéből kellene levágni, de ha le volna törve, akkor egyenes is lenne. Szóval hogy kell?
(#) Norberto válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Erősebb pengével kell jó erősen bevágni mindkét oldalról a lemezt, esetleg jó "bika" hegyű pontozóval...természetesen a fóliás felén a fóliát is el kell "vésni/vágni" a kaparó mozdulatokkal...

És ha már mindkét felén szépen be van vágva a lemez, egy határozott mozdulattal el lehet törni a munkaasztal szélén...
(#) m.joco hozzászólása Ápr 21, 2007 /

Akkor a maratás utáni vaskloridos oldatot sima műanyag flakonban lehet tárolni? Nem marja meg?
(#) szabi83 válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 21, 2007 /

Idézet:
„a maratás utáni vaskloridos oldatot sima műanyag flakonban lehet tárolni?”

igen

Idézet:
„Nem marja meg?”

nem marja meg, mert csak a rezet "eszi meg".
(#) m.joco hozzászólása Ápr 21, 2007 /

Köszi szépen, épp most akarok nekifogni az első maratásomnak
(#) Müszi válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 21, 2007 /

SOK sikert hozzá! Nekem elég jól sikerült elsőre, kívánom ugyanezt neked is! :yes:
Öröm látni, hogy ennyi embert érdekel az elektronika.
(#) hili13éves hozzászólása Ápr 21, 2007 /

SZIASZTOK!!

Pusztavámon lakok de sehol a közelbe Nincs nyák lemez!! .Nem tud vallaki pusztavámhoz közelében boltot ahol van NYÁK .
Előre is kősz
(#) gtk válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /

Vegre sikerult osszehozni egy jo minosegu nyakot fotozassal.Koszi a sok hasznos tanacsot!

Az volta gond,hogy a pausz ala besutott az UV,pedig uveglappal megnyomtattam.Igy helyenkent mindig eleggette,igy nyilvan nem lett jo elohivasnal...Ket fojtotekerccsel megnyomtattam az uveglap ket veget es igy mar jo lett

Udv.
(#) Frankye válasza gtk hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /

Örülök, hogy végülis sikerrel jártál!
Üdvözöllek a fotózósok táborában!
(#) Topi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /

Sok féle marás gyorsítás felmerült mostanában. Építettem lötyögtetőt is, de hiába működik kifogástalanul, mégsem olyan mint kellene.
Hétfőn voltam az üvegesnél, leadtam neki a rajzot, és ma elmentem a ragasztott üvegért.
Alulról külső akvárium pumpával levegő bubikat fogok gyártani, oldalra meg mehet az ismételten akváriumi vízmelegítő. A buborékok miatt lesz vízmozgás, tehát a melegítésnél nem csak egy oldalon lesz meleg.
Összesen 2 ezerért mindenestül megkaptam szépen ragasztva. Belülről nem tudta ugye levágni a ragasztót, mert túl keskeny.
Ebbe egy szabvány nagy tábla (300x200) teljes egészében belefér. 1,2 liter a belső űrtartalma, nem kell sok sav hozzá.

Gondoltam, hogy magamra uszítom az állatvédőket, megtöltöm vízzel és veszek bele egy vitorlás halat... Egyszer odaúszik és el is pusztul. Nem tud megfordulni, olyan keskeny

Kép mellékelve:
(#) isamisa válasza Topi hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /

Szép. Jó ötlet, nekem is vann itthon akvárium levegőztetőm, de nem tom hogy azt nem e marja szét a marató...
(#) Topi válasza isamisa hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

Külsőt kell használni. Nem olyat ami belemerül, hanem van az a régi fajta membrános. Bele egy műanyag csövet alulra és kész... Levegőztető meg kinnt...
(#) MaSTeRFoXX válasza gtk hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

A puszpapírral vigyázni kell... Hő hatására néhány tized mm-t összezsugorodik, vagyis kisebb lesz a nyákrajzolat. SMD alkatrészeknél annyira látható ez a különbség, hogy össze se lehet akár rakni az áramkört....
(#) gtk válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

Koszi a figyelmeztetest!
Nyomtatasi hore gondolsz,vagy vilagitasnal felvett hore?
(nem tapasztaltam ilyent meg..smd ell.-nal sem)
(#) gtk válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

Okszi
Következő: »»   58 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem