Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1082 / 2208
(#) Müszi válasza joepapa hozzászólására (») Okt 6, 2010
Nekem a 6H9C-vel volt hasonló tapasztalatom, rettentő brummos volt, de mikor kicseréltem ECC85-re, síri csend lett
(#) l48 válasza ferencferenc hozzászólására (») Okt 6, 2010
Egy hasonló kapcsolást én is megépitettem 1 éve. Igaz ott a tápfesz 24V és a fet munkaellenálása egy LM317 stab ic volt. Ami a lényeg, egy nap munkával egy kimondottan jó hangú nem a megszokott mélyhiányos apró kis "fütőegységet" lehet késziteni
(#) moltam hozzászólása Okt 6, 2010
Helosztok.
Van valakinek eladó használt ECC82 ese?
(#) nikolatesla hozzászólása Okt 6, 2010
Hali!
Szerintetek a GU50SE-be 6H8C helyett 6H6T-t ennék akkor is menne?
Ennek más a bekötése már mint a 6H6T-nek?

Üdv.
(#) ferencferenc válasza l48 hozzászólására (») Okt 6, 2010
Azon az oldalon sok csöves erősítőnek is LM317 a "katódellenállása". Itt a fórumon épített már valaki LM317-es áramgenerátorral csöves végfokot?
(#) klemo86 válasza moltam hozzászólására (») Okt 6, 2010
Pontosan, úgy 30db A többit privátban…
(#) klemo86 hozzászólása Okt 7, 2010
Had kérdezzem már meg a szakavatottabbakat, hogy az Ágoston-féle könyvben lévő OTL füleserősítőt érdemes megépíteni? Arra gondolok, amiben 2db 6Н23П-t akaszt párhuzamosan, azaz 4 triódát, és 2 másikkal hajtja meg… Nem csak kísérletezni, hanem hallgatni rendszeresen. És NVCS-s.
(#) ferencferenc hozzászólása Okt 7, 2010
Keresem a RÁDIÓTECHNIKA ÉVKÖNYV 2005-ös számát. Eseteleg valakinek?
(#) Cavalier válasza ferencferenc hozzászólására (») Okt 7, 2010
(#) ferencferenc hozzászólása Okt 7, 2010
Kedves köbzoli!
Eddig nem voltam tisztában a témák mennyiségi adataival, de hamarosan utánanézek! Szép napot neked is!
(#) ferencferenc válasza Cavalier hozzászólására (») Okt 7, 2010
Köszönöm
(#) joepapa hozzászólása Okt 7, 2010
Nem a paramétereiben, nem a határértékekben, hanem HANGRA miben különbözik a 6P3S és a 6P3S-E ?
Valakinek van tapasztalata?
(#) Bassmester hozzászólása Okt 7, 2010
Hali!
PE1/100, avagy OS51-re van valakinek PP kapcsolása? Ez a pentóda rádióamatőr körökben népszerű. A neten nem találtam semmi értelmes dolgot róla, ami audio célú felhasználására vonatkozna...
(#) klemo86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 7, 2010
Ú, ezt tök elfelejtettem Köszönöm! És bocsánat (Már megint velem van a baj…)
(#) (Felhasználó 1947) válasza joepapa hozzászólására (») Okt 7, 2010
A 6P3SZ-E egész tűrhető, de nem ér fel egy 6L6-tal, akármit is mondanak.
Kompromisszumos megoldás, én inkább 6L6-tal, vagy KT66-tal próbálkoznék.
(SE kapcsolásról beszélek, azt nem említetted hogy Te milyen erősitőben használod/nád.)
(#) joepapa válasza bakos13gab hozzászólására (») Okt 7, 2010
De az egyen fűtés 10e mikróval tuti jó lenne...de egyenlőre csak válogattam a csövekből 2 vagy 4 db ot amit ki is fizetek az illetőnek, azért teszteltem, nem ebben a kapcsolásban fog menni, hanem meg akarom próbálni Sturbi által rajzoltat ahová kell a 6N8S tudása. Mivel oktál foglalatra elkészült erősítőről van szó nem lehetett ECC-zni...

Amióta kiszedtem a huzal ellenállásokat, és a szar csatolókondit és lementem 250V ra azóta jól szól így is, de meg akarom próbálni a furcsa kapcsolást. Nem is értem, hogyan működik. Főleg ezért.

De ha a fűtés felöl átvezet az nem jó dolog...

Ma veszek katódkondikat legalább 1000 miro, ha már kondi, a végcsőnek 2200mikro, természetesen minden kattódkondi párhuzamban remix 150nF 160V fémezett papír (vagy olajpapír) nem tudom REMIX C313 van ráírva, egyet szétvágtam leteketrem, papírként elégett szagtalanul a letekert cucc, azaz nem műanyag, a fémezés is eltűnt ...azaz nem fém fólia hanem fémezés...
De jól szól, próbáltam csatolónak is 4db párhuzamosan és 2db 4 es blokk sorosan azaz 300nF csatoló ami 300V ot tud, egész jó hangja volt. Zöld ERO vagy ROE ...őőő...inkább ERO, de ez nem ugyanaz a roadeinstein gyár? hm...szóval volt olyan jó.
(#) hgy válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 7, 2010
Hát kapcsolás az nincs sok. Beállítás RT Évköny 1979 115 oldal: Ua: 1.000 V (!), pki 194 W, Ug=-34 V,
Ia= 2x26-134 mA. Ug2=250 V, Ig22x5-28 mA, Raa-8k8
(#) hgy válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Okt 7, 2010
A válasz nem egyértelmű. A 6L6 alatt a 6P3SZ-t érted, vagy valami jobb eredeti 6L6 jelű gyártmányt? Amúgy nagy a káosz ezekkel a csövek elnevezéseivel, az AN is váltakozva rakja erősítőibe mindkét orosz típust, hol 6L6-nak, hol 5881-nek nevezve..Itt pl. SE-be az "E" jelű változat van, a PP-be meg a sima. De lehet hogy csak a képet cserélték fel a honlapon.
(#) (Felhasználó 1947) válasza hgy hozzászólására (») Okt 7, 2010
Akkor egyértelműbb leszek:
A 6P3SZ cső csak HASONLÓ paraméterekkel rendelkezik mind az "eredeti " 6L6 cső.
( a köztudatban a 6P3SZ az "Orosz 6L6")
Két kezemen meg tudnám számolni mennyi -kifejezetten -audio célra gyártott cső van forgalomban.
Általában öszvér megoldások vannak divatban, GU-50,
6P3Sz, és az E verziója, PL500 stb.
Nem nézem le ezket a csöveket, hiszen Én is épitettem velük erősitőt, de ezek erősen kompromisszumos megoldások, valljuk be.
Jó minőségű alkatrészekkel felépitett áramköri környezetben megállják a helyük, és jó hangjuk van.
Az eredeti kérdésre válaszolva: Saját tapasztalatom szerint a 6P3SZ-E áll közelebb az eredeti 6L6 cső hangjához.
(#) hgy válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Okt 7, 2010
Igy már jó, ebben egyetértünk. És még szebb is, mint a sima. A kékfényről nem is szólva.
(#) Bassmester válasza hgy hozzászólására (») Okt 7, 2010
Köszi, megtaláltam
Azt írja, hogy az illesztő ellenállás, anódtól-anódig 8800 Ohm, ebben az 1000V-os beállításban. Nekem bőségesen elég lenne 100W kimenő két csőből. Itt sajnos a kimenőtrafó volna a nehéz feladat, kéne rá drót bőven és még elég kacifántos is lenne. Végül is vasam és csövem van hozzá, majd megkérdezem a Fletát, hogy mit szól hozzá.
(#) bakos13gab válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Hali!

Látom, hogy közben belefolytál az OTL témába, de itt válaszolok. Nem sokakl ezelőtt tárgyaltuk itt a dolgot. Én megépítettem, igaz nem a legszebb módon TESLA E88CC-kel. Az a véleményem volt, hogy meleg, de erősen színezett hangja volt. ez lehet azért nem mérvadó, mert a PC line-outról hajtottam meg. Most már van egy cd lejátszóm, de szétkaptam az erősítőt.
Elképzelhető, hogy profibb építés mellett jó teljesítményt nyújt. Hgy tulajdonképpen leírta az erősítőt (minden beállítása rossz). Ettől függetlenül, ha van hozzá anyag érdemes lehet kipróbálni. Nekem elsőre nagyon tetszett, de huzamosabb ideig hallgatva fárasztó volt és "tompa". Nem is jutott el a teljes bedobozolásig és már nem is fog.
(#) joco63 hozzászólása Okt 7, 2010
Sziasztok! Készül a 807 SE, lehet rajzokat küldeni vagy ötleteket. A doboz saját készítés, lesz még rajta rézcső is az anód levezetésnek. :yes:
(#) (Felhasználó 1947) válasza hgy hozzászólására (») Okt 7, 2010
Rendben
Kékfényhez még nem volt szerencsém,habár többen írták itt a fórumon,hogy belefutottak.
(#) CIROKL válasza joco63 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Szép ,de nem látok kimenő trafót az nem lessz benne ?
(#) djhans válasza joco63 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Szép munka. Csatlakozom CIROKL kollégához. Hol lesznek a kimenők?
(#) joco63 válasza djhans hozzászólására (») Okt 7, 2010
A kimenők alul lesznek, kicsik, rádióból bontottak Remélem beválnak, de ha jó lesz az eredmény lehet megépítem jobb kimenőkkel is. Még a szerelés várat magára, ha előbbre lépek az aljáról is teszek fel képeket.
(#) (Felhasználó 1947) válasza joco63 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Itt van egy rajz....
Azért 807-hez valami komolyabb kimenő illene mint a
pici rádió kimenő.
Ha már eddig eljutottál, adj a dolgokra.

807.jpg

(#) CIROKL válasza joco63 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Idézet:
„A kimenők alul lesznek, kicsik, rádióból bontottak”
Hát ilyet amit most mondok nem nagyon szoktam mondani de most ki kell mondjam !
Így ebben az esetben fölöslegesen dolgoztál mert a 807 -hez rádiós kimenő az nem hinném hogy elegendő legyen !
(#) joco63 válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 7, 2010
Tőled különösen jól esik a dicséret, megnézve a weboldaladat nem semmi amit már alkottál. Ma mindenki látványerősítőt csinál, és ezeknél szerintem az esztétikum nagyon fontos tényező. Persze az sem árt ha jól is szól
Az építési szempontjaim kezdenek kialakulni, de még van mit tanulni. szerintem fontos a csavarmentes szerelés, a be és kimenetek jó elhelyezése, a fa, lemez, cső, egyéb anyagok arányának megfelelő eltalálása és még sok más is. Persze a házilagos módszerek kompromisszumosak.
Következő: »»   1082 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem