Fórum témák
» Több friss téma |
A problémám a következő: Van egy Buffalo ERMM8600 ellipszis trainerem(használtan vettem). a rendszer egy 9V, 500mA adapterről működik. A problémám az, hogy csatlakoztatom az adaptert, és a gép elkezd ki-be kapcsolni, és mindig sípol egyet. Megjelenik minden a kijelzőn, majd eltűnik, aztán megint sípol, megint megjelenik, megint eltűnik, és hiába nyomok akármilyen gombot, hiába kötöm le a pulzusmérőt, mindig ezt csinálja. Nem sikerül belőle semmit kicsikarnom. Az baj lehet, hogy 600mA-es az adapter és csak 500mA-nek kéne lennie? Van még a gépen egy elektromos mágnes-fék állító. Annyit tesz, hogy egy kis motor, meg egy elég brutál áttét hozzá, és ez ahogy forog, távolítja-közelíti a mágnest a lendítő kerékhez(a motor tuti működik, mert direktbe bekötöttem, és ment).
Ötleteket várnék, hogy mi lehet a probléma. A következő hsz-be rakok képet a gépről is, meg a motorról is.
A képek:
Szia! A leírt tünetegyüttes valóban jellemző a táphibákra. De nem úgy, ahogy gondolod. Ha a trainernek 9V-500mA-es táppal kellene működni, akkor az általad alkalmazott 9V-600mA-esnek még biztosabbnak kellene lennie. Mármint, ha az jó. Nem tudom hogy állsz műszerrel vagy egyéb táppal? Mérni kellene vagy próbálni másik, biztosan jó táppal. Ha van három kezed (majdnem minden műszerész munkához három kéz kell...) meg tudod oldani, hogy a panelen méred a tápfeszültséget, miközben ki-be kapcsolgatod az eszközt. Ha leesik 8 V alá a feszültség, problémás az a táp. Esetleg a paneleket tüzetesebben átvizsgálni: rossz forrasztás, nyákszakadás tekintetében. Végül a triviális megoldás: azért adták el, mert elromlott....
Szia!
Nem láttam a képen, hova kell csatlakoztatni a tápot? A 600mA-es érték nem jelent gondot. Viszont a panelon nem látok egyenirányítót sem, ahogy nagyobb pufferkondit sem. Bár lehet, hogy az a sárga ahhoz lenne, és egy TO-92-es tokozású stabilizátor van benne... Mindenesetre jó lenne tudni, hogy az áramköröd egyen, vagy váltó feszültséget kér, illetve az "új" tápja azt ad-e. Ahogy előttem is írták, meg kellene mérni a bemenő feszültséget. Terhelve és terheletlenül. Mert ha 8V alá csökken, akkor a stabilizátor már nem működik megfelelően, és ha nagyon zajos tápot csatlakoztattál rá, akkor könnyen megbolondulhat az áramkör, lehet emiatt nem működik... Továbbá... A 8 lábú foglalatban lévő alkatrésznek mi a típusa? Én EEPROM-ra tippelek, de nem biztos. Lehet, ebben tárol el bizonyos értékeket/ eredményeket. Lehet, hogy sokat volt használva a készülék, a memória pedig elérte az írási ciklusának végét, ezért helyes értéket sem lehet belőle visszaolvasni, és ennek köszönhető a készülék bolondozása. De ez csak egy nagyon messzi közelítés!
Üdv!
Abban az esetben ha a táp tartja a feszültséget(talán belső 78l05 vagy hasonló mérése) mikor bekapcsolod,javaslom nézd meg a rezgőkvarc környékét. Ilyen hibát szokott produkálni mikor az egész elektronika órajele elmegy ill. változik.Ha van eszközöd hozzá forraszd át a kvarcot és környező elemeit.Van mikor csak enyhe vezetőréteg(pára,stb..) keletkezik a fóliák között és az már bőven elég hogy összezavarja az órajelet.Az elektronika meg csak erőlködik a reset-eléssel. Esetleg watchdog alkatrész?
Elég gyakori nálunk, hogy némely adapterben a pufferkondenzátor felpúposodik .Ezt az adapter szétszedése után (ha csavaros) azonnal meglátod.Ha nem akkor csak terheléses méréssel tudod rábizonyítani.Ha ezt tudja ÉS végleg elkeseredtél cseréld ki a panelen az összes elektrolit kondit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |