Fórum témák
» Több friss téma |
Ja csak segítség képpen, az általad lenkelthez képest ez a LED több mint 7x nagyobb teljesítményű!
Ez nem is olyan drága a másikhoz képest.
Lenne még akkor pár kérdésem: - A postás bácsi is kitudja hozni, vagy csak méreg drága futár van náluk? - Ezeket kb. milyen távolságra kell tenni az üvegtől? - Szkennerbe jó, vagy inkább építsek hozzá valami fából készült keretet? - Meg normál üveg is jó hozzá? (gondolom ezzel csak a levilágítási idő nőne meg egy picit). - Mi volt a baj az UV csöves megoldásoddal? Bocsi a sok kérdésért.
Nagyon korrekt megbízható a cég aki árulja, én levélben kaptam tőle már nem emlékszem mennyi volt, az aktuális postai költségekért szállították.
20db.x 205.-Ft + posta, és még mindig a leg olcsóbb.
Tiszteletem az oldalon, én vásárolni szeretnék vagy építtetni egy UV-fénycsöves, vákumos, A3-A4-es méretű levilágító gépet. Én nem szakmabeli vagyok műkőkészítő vállalkozásomhoz kellene. Infókat, segítséget, ajánlatot előre is nagyon köszönöm. ****@****.**
Hello,
szeretnék NYÁK levilágitot késziteni 1 db 15w-os neon csövel elég-e egy olyan neoncső amit a link-be csatoltam ? Válaszokat kösszöm .Bővebben: Link
Hello,
80w-os hgli külsö balon ( bura) nélkül alkalmas-e NYÁK levilágitásra ? Válaszokat köszönöm . Melyik a biztonságosab levilágitó hgli-lámpás vagy az uv fénycsöves levilágitó?
Hello,
szeretnék segitséget kérni, nyák levilágitót szeretnék késziteni fénycsővel melyik tipusú fénycső alkalmas: UV-A vagy a UV-B fényt kibocsájtó fénycső. ( válaszokat kösszönöm ) (Kető kép, hogy melyik tipusu fénycsőre gondoltam .)
Hi urak
Egy kérdésem lenne,melyik a jobb levilágításra az uv neon vagy az uv led.
Érdekességként:
Tegnap elkészült az új UV levilágítóm 135db 5mm-es 2000mCd-ás led. 30mA. 3-asával csoportosítva. 12V@1.5A Ma még lesz egy időzítős teszt.
Nagyon profi a kivitelezés!
Mekkora az egész?Így képről A-5-ös méretűnek tűnik.
100*160mm, 9*15db led, 10mm-re egymástól.
Jó lett, majd tapasztalatot "fotót" a levilágításról és időkről szívesen veszünk.
A nyáktól való távolságát is be kell lőnöd, 8-10cm. kb. de csak tippeltem.
Van a képek között egy lap, és a kép alá oda van írva, hogy 4-5 cm-re van a ledektől.
Szerintem az az eloszlás már homogénnek felel meg. Hamarosan lesz időzítős teszt, még ma. Előhívás után: Úgy tűnik, hogy 5 perccel már jó a levilágítás, de még tesztelni kell távolságra is, meg maratásra is.
Igazad van, ez jó mert minél közelebb homogén annál gyorsabb hatékonyabb, az alávilágítást meg csak teszt alapján.
Sziasztok! Elég kezdő vagyok a témában ezért fordulok hozzátok kérdésemmel. Szerintetek az 5 chip-es UV Superflux led alkalmas arra hogy étolajos papíron keresztül levilágítson egy nyákot? Sajnos az időjárás mostanában nem kedvez a napos módszernek és ezek a ledek a 200 ft-os darab árral igen kedvezőek lennének.
Olvasni kell csak... Kettővel előtted:
Bővebben: Link
Igen alkalmas , de felejtsd el az étolajat : nélküle is ugyanaz az eredmény viszont ha használod mindent "összetaknyolsz vele"
Sziasztok! Szeretnék tapasztaltabbaktól segítséget kérni, hogy egy Philips 18W-os neonnal (mert az van) szeretnék levilágítani HQ Videoban vásárolt gyári fényérzékeny nyákot. Tegnap napon 90 sec. és jó volt ...
Távolság? Idő? Mit javasoltok?
Szia!
Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy elég tapasztalt vagyok a nyák-fotozás területén, de hogy konkrét távolságot, időt mondjak neked az adott csőhöz? sajnos nem tudom. Ezt kísérleti úton kell meghatározni. Amelyik a legjobb eredményt adja, annál maradni. Üdv!
És merre induljak? Távban mondjuk 15cm? Időben pedig gondolom a napsütéses idő többszöröse, tehát ha az volt 90 sec, akkor mondjuk 2min., 3min.? Vagy sokkal több?
Mellékelek a nyákfilmet. Ezt készítsd el. Fújj le egy nyákot, majd állítsd a távolságot 15 cm-re. Ez legyen fix. Aztán a mellékelt filmet világítsd le úgy, hogy a vonalakhoz egy, a fényt nem áteresztő karton papírt teszel és 1 percenként mindig a lentebb lévő vonalhoz húzod. Lényegében 10 percig világítasz, ugye, ami legfölül van, az lesz 10 percig világítva, ami legalul, az pedig csak 1 percig. Aztán hívd elő a nyákot, és nézd meg milyen eredmény született.
Ha ez ugyanaz, amit a HEstore-ban lehet venni, akkor nekem 8 percig kell a napon hagynom, ez hogy lehet?
Jól lett a levilágító panelja. Az én levilágítóm is hasonló: 160x210-es panelen 9x12 led van szintén 3-as csoportokban. 18mm távolságra vannak a ledek egymástól. kb 8cm a levilágítási távolság, a levilágítási idő 10 perc.
Megvolt az első teszt... De úgy érzem, hogy kicsit kevés volt a 7 perc.
Sziasztok!
Szerintem a ledes megoldás elég nagy fényerejű ledek kellenek, vagy rosszul tudom. Amit én csináltam a levilágítót 2-4perc max. 6b cső van benne.
Úgy nézem, hogy 11-12 perc levilágítás elég lesz...
Na és hogy tetszik a levilágítóm emberek? A javaslataitok szerint 15 cm a távolság a scanner üveglapja és a cső között.
Dzsuvásnak eléggé dzsuvás... Azért én egy kicsit lepucolnám langyosvizes-szappanos törlő ruhával (mielőtt fényképezek). Szépnek, nem szép, de legalább instabil.
Azért nem pucoltam meg, mert tudtam, hogy valaki rögtön reagál a képre...
De mi az, hogy instabil??? |
Bejelentkezés
Hirdetés |