Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   66 / 136
(#) J-O-E válasza maestro hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Ja csak segítség képpen, az általad lenkelthez képest ez a LED több mint 7x nagyobb teljesítményű!
(#) maestro válasza J-O-E hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Ez nem is olyan drága a másikhoz képest.
Lenne még akkor pár kérdésem:
- A postás bácsi is kitudja hozni, vagy csak méreg drága futár van náluk?
- Ezeket kb. milyen távolságra kell tenni az üvegtől?
- Szkennerbe jó, vagy inkább építsek hozzá valami fából készült keretet?
- Meg normál üveg is jó hozzá? (gondolom ezzel csak a levilágítási idő nőne meg egy picit).
- Mi volt a baj az UV csöves megoldásoddal?
Bocsi a sok kérdésért.
(#) J-O-E válasza maestro hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Nagyon korrekt megbízható a cég aki árulja, én levélben kaptam tőle már nem emlékszem mennyi volt, az aktuális postai költségekért szállították.
20db.x 205.-Ft + posta, és még mindig a leg olcsóbb.
(#) mukokeszito hozzászólása Aug 21, 2010 /

Tiszteletem az oldalon, én vásárolni szeretnék vagy építtetni egy UV-fénycsöves, vákumos, A3-A4-es méretű levilágító gépet. Én nem szakmabeli vagyok műkőkészítő vállalkozásomhoz kellene. Infókat, segítséget, ajánlatot előre is nagyon köszönöm. ****@****.**
(#) van104 hozzászólása Aug 21, 2010 /

Hello,
szeretnék NYÁK levilágitot késziteni 1 db 15w-os neon csövel elég-e egy olyan neoncső amit a link-be csatoltam ?
Válaszokat kösszöm .Bővebben: Link
(#) van104 válasza van104 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Hello,
80w-os hgli külsö balon ( bura) nélkül alkalmas-e NYÁK levilágitásra ?
Válaszokat köszönöm .

Melyik a biztonságosab levilágitó hgli-lámpás vagy az uv fénycsöves levilágitó?
(#) lámpa hozzászólása Szept 4, 2010 /

Hello,
szeretnék segitséget kérni, nyák levilágitót szeretnék késziteni fénycsővel melyik tipusú fénycső alkalmas: UV-A vagy a UV-B fényt kibocsájtó fénycső. ( válaszokat kösszönöm )
(Kető kép, hogy melyik tipusu fénycsőre gondoltam .)
(#) van104 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Rendben kösszönöm .
(#) dizi hozzászólása Szept 7, 2010 /

Hi urak
Egy kérdésem lenne,melyik a jobb levilágításra az uv neon vagy az uv led.
(#) J-O-E válasza dizi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Hogy megkapd a választ olvass vissza.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Szept 29, 2010 /

Érdekességként:
Tegnap elkészült az új UV levilágítóm
135db 5mm-es 2000mCd-ás led. 30mA. 3-asával csoportosítva. 12V@1.5A
Ma még lesz egy időzítős teszt.
(#) kila válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nagyon profi a kivitelezés!
Mekkora az egész?Így képről A-5-ös méretűnek tűnik.
(#) Sir-Nyeteg válasza kila hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

100*160mm, 9*15db led, 10mm-re egymástól.
(#) J-O-E válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Jó lett, majd tapasztalatot "fotót" a levilágításról és időkről szívesen veszünk.
A nyáktól való távolságát is be kell lőnöd, 8-10cm. kb. de csak tippeltem.
(#) Sir-Nyeteg válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Van a képek között egy lap, és a kép alá oda van írva, hogy 4-5 cm-re van a ledektől.
Szerintem az az eloszlás már homogénnek felel meg.
Hamarosan lesz időzítős teszt, még ma.
Előhívás után: Úgy tűnik, hogy 5 perccel már jó a levilágítás, de még tesztelni kell távolságra is, meg maratásra is.
(#) J-O-E válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Igazad van, ez jó mert minél közelebb homogén annál gyorsabb hatékonyabb, az alávilágítást meg csak teszt alapján.
(#) Spy32 hozzászólása Okt 6, 2010 /

Sziasztok! Elég kezdő vagyok a témában ezért fordulok hozzátok kérdésemmel. Szerintetek az 5 chip-es UV Superflux led alkalmas arra hogy étolajos papíron keresztül levilágítson egy nyákot? Sajnos az időjárás mostanában nem kedvez a napos módszernek és ezek a ledek a 200 ft-os darab árral igen kedvezőek lennének.
(#) vicsys válasza Spy32 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Olvasni kell csak... Kettővel előtted:
Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza Spy32 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Igen alkalmas , de felejtsd el az étolajat : nélküle is ugyanaz az eredmény viszont ha használod mindent "összetaknyolsz vele"
(#) Tomi_Bp hozzászólása Okt 15, 2010 /

Sziasztok! Szeretnék tapasztaltabbaktól segítséget kérni, hogy egy Philips 18W-os neonnal (mert az van) szeretnék levilágítani HQ Videoban vásárolt gyári fényérzékeny nyákot. Tegnap napon 90 sec. és jó volt ...
Távolság? Idő? Mit javasoltok?

IMG_2057b.JPG

(#) Zoli_bácsi válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Szia!

Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy elég tapasztalt vagyok a nyák-fotozás területén, de hogy konkrét távolságot, időt mondjak neked az adott csőhöz? sajnos nem tudom. Ezt kísérleti úton kell meghatározni. Amelyik a legjobb eredményt adja, annál maradni.

Üdv!
(#) Tomi_Bp válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

És merre induljak? Távban mondjuk 15cm? Időben pedig gondolom a napsütéses idő többszöröse, tehát ha az volt 90 sec, akkor mondjuk 2min., 3min.? Vagy sokkal több?
(#) Zoli_bácsi válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Mellékelek a nyákfilmet. Ezt készítsd el. Fújj le egy nyákot, majd állítsd a távolságot 15 cm-re. Ez legyen fix. Aztán a mellékelt filmet világítsd le úgy, hogy a vonalakhoz egy, a fényt nem áteresztő karton papírt teszel és 1 percenként mindig a lentebb lévő vonalhoz húzod. Lényegében 10 percig világítasz, ugye, ami legfölül van, az lesz 10 percig világítva, ami legalul, az pedig csak 1 percig. Aztán hívd elő a nyákot, és nézd meg milyen eredmény született.

teszt.jpg

(#) Sir-Nyeteg válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Ha ez ugyanaz, amit a HEstore-ban lehet venni, akkor nekem 8 percig kell a napon hagynom, ez hogy lehet?
(#) san398 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Jól lett a levilágító panelja. Az én levilágítóm is hasonló: 160x210-es panelen 9x12 led van szintén 3-as csoportokban. 18mm távolságra vannak a ledek egymástól. kb 8cm a levilágítási távolság, a levilágítási idő 10 perc.
(#) Tomi_Bp válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Megvolt az első teszt... De úgy érzem, hogy kicsit kevés volt a 7 perc.
(#) guliver83 hozzászólása Okt 17, 2010 /

Sziasztok!
Szerintem a ledes megoldás elég nagy fényerejű ledek kellenek, vagy rosszul tudom. Amit én csináltam a levilágítót 2-4perc max. 6b cső van benne.
(#) Tomi_Bp válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Úgy nézem, hogy 11-12 perc levilágítás elég lesz...
Na és hogy tetszik a levilágítóm emberek? A javaslataitok szerint 15 cm a távolság a scanner üveglapja és a cső között.
(#) vicsys válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Dzsuvásnak eléggé dzsuvás... Azért én egy kicsit lepucolnám langyosvizes-szappanos törlő ruhával (mielőtt fényképezek). Szépnek, nem szép, de legalább instabil.
(#) Tomi_Bp válasza vicsys hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Azért nem pucoltam meg, mert tudtam, hogy valaki rögtön reagál a képre...
De mi az, hogy instabil???
Következő: »»   66 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem