Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Szerintem képcső hiba! A fénypor megégett vagy elfáradt.
szia,nem értek a képcsövekhez ezért nem is nagyon bonyolódnék bele ebbe a dologba ,még annyit hozzá tennék ,hogyha egy mágnest mozgatok előtte akkor egy kicsit javul a helyzet de csak addig amíg ott van a mágnes!
Ha az van amit írtál, az lehetséges hogy mindkét oldalon egyformán romlik el? egyébként köszi a választ!
Szimmetrikus a halvány folt a képernyőn? Tényleg most néztem meg jobban. Mindig ott van ki be kapcsolás után is?
Szia ! ha kikapcsolom akkor nem látszik!
egyébként igen szimetrikus
Szia!
Nálam pont ez a hiba és a EW korrekció hiba az oka (Nálam TIP 122 ill egy 3,3u 63V kondi) csak azt nem tudom miért kell kb két havonta cserélnem az említett két alkatrészt.
Hali!
Nekem úgy tűnik nem megy a lemágnesező áramköröd.
Szia! szerintem az megy mert a maszatolást eltünteti,csak ezt a félkört nem
Szia!
Ha megvan a lemágnesezés tehát a jellegzetes kattanó hang és a kép "belengése" attól még lehet hogy gyenge.Nézd meg ha leveszed a videó kártyáról és teszt üzemben működteted akkor is van e szín elváltozás.Egy permanens mágnessel el lehet róla távolítani de ha később vissza megy rá akkor csak e lemágnesezésre hibájára tudok gondolni.Ha legyengül a képcső akkor az egész ernyő elmegy egy más színtartományba (pl kék) és nem szivárvány színű lesz legalábbis én még nem láttam olyat.
Hali!
Ha a másik potin is állítottál (SCREEN) akkor valószínűleg leégetted a korlátozó ellenállást a G2-nél.
Ilyen leégetést nem lehet csinálni, mivel a G2-be nem nagyon folyik áram.
köszönöm megpróbálom ,majd meglátjuk!
ha nem sikerülne akkor még írok! még egyszer köszi mindenkinek!
Szia!
A saját TV-met javítottam mikor a SCREEN potit elcsavartam a FOCUS helyett,és azonnal elfüstölt egy ellenállás a sorkimenőnél. A hiba leírás és a tünet megegyezik a kérdést feltevőével Ha nem is a G2-t de valamit csak túl hajthattam ha mégis elszállt ( akkor még nem volt NET és rajz, így nem tudom mi volt de a sortrafóval állt kapcsolatban, az is lehet hogy a sugár áram korlátozót tettem gallyra) és a cseréje után minden úgy működött mint azelőtt.
Inkább a segédrács-feszültség szűrőkondija üthetett át és ezért égett le az ellenállás. A kondi meggyógyította magát és minden ment tovább.
hali !itt vagyok hát nem sikerült mágnessel eltávolítani!
csak össze maszatoltam a képernyőt mindenféle színű! bekapcsoltam a lemágnesezőt és minden vissza állt az eredeti állapotba ! ugyanúgy megvannak a foltok,de a maszatolás az eltünt!
Nem tudom, mikor csavartam az általam focus-nak hitt potit a képernyő átment lila árnyalatba és aztán sötétség, majd egy füst . Lehet hogy így járt a kérdést feltevő is csak nála nem jelentkezett füst csak szakadás vagy kimelegedett forrasztás.
Lehet, hogy a képcső nyakán elmozdult vagy szétesett a színtisztaságért felelős mágnesgyűrű.
A kérdező monitorának képe először összeugrott, majd ezután ment el a kép teljesen. Ilyet a G2 nem csinál. Ott valamilyen komolyabb szervi gond lesz.
szia ! tudnál arról képet felrakni ,hogy melyik az a gyűrű?
Rakjál fel képet Te a képcsöved nyaki részéről, és megmutatom, melyik az.
Nem lehet hogy valami ilyesmi lesz a hiba?
mindjárt csinálok egy képet kék háttérrel és akkor jobban látszik mi a baja!
Belülről (hátulról) fényképezd le a képcsövet, hogy lássuk a mágnesgyűrűket a képcső hátsó végén. Ehhez le kell venned a monitor burkolatát.
Nem lehet hogy püfölve lett a monitor,vagy valamilyen nagy ütés érte és leszakadt az árnyék maszk.
szia! lefényképeztem remélem jó lesz!
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy Acer AL1711 típusú LCD monitorja, a következőt csinálja: Bekapcsolja, működik kb 30-60 másodpercig majd elmondása szerint elmegy a kép. Kikapcsolja, újra bekapcsolja, akkor megint van kép egy pár másodpercig és ezt lehet a végtelenségig játszani. Mi lehet a baja, esetleg házilag javítható-e?
Helló!
A fórum motor átméretezte a képet, és elég kicsi lett. Van egy olyan a válasz küldésénél hogy Méretezés, utána meg egy lenyíló menü. Nah ott válaszd ki hogy "Ne méretezz". És akkor nagyobbak lesznek a képek.
szia ! sajnos ennél nagyobbat nem tok csinálni web kamerával csináltam!
Jah bocsi, akkor nem szóltam.
Szia! Szerintem meg kéne a mágnesgyűrűket finoman piszkálnod csak annyira hogy érezd mozog vagy nem. (ha nem mozdul ne akard mozgatni!) Ha mozog lehetőleg a monitor üzeme közben próbáld meg finoman mozgatni (csak ameddig engedi magát) figyeld a képet hátha sikerül bár elég necces a dolog mert még jobban el lehet rontani ha nem vigyáz az ember. Ha gondolod megmutatom a képen a gyűrűket ha kéred.
Szia ! megmutatnád melyik az?
megpróbálom legrosszabb esetben elrontom jobban! köszi a segitséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |