Fórum témák
» Több friss téma |
Tessék jelöltem a képen melyek azok. Azért vigyázz mert a képcső 15-20000 V-os feszről megy! Szóval óvatosan nyúlkálni ott na meg a kis panel a veszedelmes a végén ott meg több száz voltok futkosnak!
![]()
azokat már próbáltam de semmi ,le vannak ragasztva nem lehet tekergetni!
valami más ötlet?
Csak az a kettő van? Alatta nincs esetleg egy fehér gyűrű?
2 barna és 2 fehér !
Gondolom a fehéreket is próbáltad... Amúgy valamikor nem volt megütve vagy leejtve a jószág? Mert a képcsőnek nem feltétlen kell eltörni ahhoz hogy elromoljon, említették előttem már, hogy leszakadhatott valami a képcsőben.
valószinű kapott már mert nem az enyém volt kaptam és már ilyen volt azért akarták kidobni,a burkolaton vannak sérülések de nem komolyak a monitor súlyához képest!
ez egy nagy dög nehéz mint a fene! kb 51 cm kép átló
Egy valamit megpróbálhatnál még. Kocogtasd meg határozottan a képernyőt (persze nem kell ütni) különböző pontjain figyeld a színeket nem e változnak a kocogtatástól. Esetleg hallhasd meg a képcső hangját tisztán kell neki kongani. Ha bármi egyéb zörgő hangot hallasz akkor biztos ott a képcsőben ment szét valami. Ha nem akkor a teljes panelt nézd át forrasztási hibák nincsenek e rajt, zárlatot keress, vagy meglazult csatlakozókat! Ha kapott már ezeknek fennáll a lehetősége.
meg kocogtattam a képernyő elejét és egy kicsit be remeg a kép és a foltok is változnak de nem sokat!
Beremeg a kép. Mint a mágnesező beindulásakor? Nagyon remeg?
nem azért annyira nem remeg csak egy kicsit
Szerintem volt egy képcsöved! Nem remeghet a kép! Azért a paneleket átnézném! Menjünk biztosra!
na mindegy, köszönöm a segítséget! ez így marad nem bajlódom vele ,ameddig megy addig megy!
köszi mindenkinek!!
Örülök ha segítettem!
![]()
sziasztok. van 1 LCD monitorom van 1 hibája bekapcsolom bejelentkezik a windos utána müködik 1 percig a monitorom és el sötétül ki és vissza kapcsolom egyböl utána megint müködik 1-2 percig és ugyan azt csinálja megint a forrasztások rendben vannak.
Hello!
Nekem is teljesen ugyanez a problémám, én már az előző oldalon feltettem a kérdésem, de senki nem reagált rá: Bővebben: Link
Sziasztok!
Akkor mindkettőtöknek: az LCD-panel háttérvilágítását biztosító fénycsövek gyengültek le, és ezért kapcsol le az elektronika. Különféle módszerekkel el lehet érni, hogy csőcsere nélkül is működjön a monitor ezekkel legyengült fénycsövekkel.
Mik ezek a módszerek? Kíváncsi vagyok rájuk, viszont nem biztos, hogy szívesen nekiállok majd megjavítani... Túl nagy ott a feszültség amit én már nem bírnék ki...
![]()
Az LCD-monitoros topicban már foglalkoztunk ezekkel a problémákkal eléd sokat. Valahogyan növelni kell a csövekbe folyó áramot. Az inverter kimeneti fojtójának ellenállásos átkötésével, a soros (kék színű) kerámiakondik értékváltoztatásával (növelés), vagy esetleg az áramérzékelés változtatásával lehet javítani a helyzeten. Én most is egy ilyen módszerrel javított monitort nézek (Xerox XA7-17i). Ennél a fénycsőinverter trafók utáni kimeneti fojtók 150 ohm-os átblokkolása segített. Azelőtt állandóan kikapcsolt a háttérvilágítás 3-4 másodperc után. Azt hozzáteszem, hogy nem mindegyik modellnél van fojtó, azoknál más módszer kell.
Rendben, köszi a tippet, ha úgy lesz, elhozom magamhoz a monitort és megnézem mi lapul benne, majd teszek fel ide képet, ha úgy alakul. Köszi az infót!
Azért ezt elég merész így kijelenteni, ennyi infóból.
Szebence, Szőke Zsolt: Nézzétek meg hogy amikor elmegy a kép, akkor fényfelé fordítva, ha megfelelően esik rá a fény, akkor lehet-e látni a képet? Hogy tényleg csak a háttérvilágítás megy-e el, vagy maga az egész kép. Mert ha a kép nem látszik a fény felé fordítva, akkor nem a háttérvilágítással van a baj.
Rendben, így fogok tenni, ha összejön! Kérdéses, hogy kezeim közé kerül-e még a monitor.
Ennyi infó éppen elég volt a hiba behatárolásához. Gondolom, hogy nem a scaler áll le pár másodper után úgy, egyik pillanatról a másikra sötét lesz, aztán újboli bekapcsolás után megint csak pár másodpercig jó.
Hali!
Van nekem egy 17 colos belnea típusú monitorom! 1 éve kattant egy nagyot és azóta nem működik, még nem szedtem szét. Most szükség lenne rá. Mi lehet a baja?
Képcsöves monitorról van szó!Az előbb lemaradt.
üdv. Mindenkinek múltkor még írtam össze ment kép monitorba és mondtátok hogy vízszintes eltérítéssel van gond egy kicsit csavarhúzó másik végével meg ütögettem keretet amire áramköri lap volt egy kicsit sercegett aztán beállt jóra kép gondoltam még egy kicsit próbálgatom lehet hiba megint kicsit megütögettem vissza ment olyanra mikor össze ment majd pedig elment teljesen kép. Mondtad hogy tegyek fel képet belsejéről tessék itt van. Segítséget előre is köszi!
![]()
A forrasztási oldalt nézd át. Kilazult kimozgósogott forrasztásokat keress. A képen bekarikázott csatlakozó forrasztásait nézd meg először.
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy az lg flatron 710b monitorom megadta magát. Egy ideje nem volt neki bárhogy jó a tápkábel állása, ma meg amikor kihúztam és visszadugtam a kábelt, elkezdett vezsettül kattogni valami benne, ami még a kihúzás után is néhány másodpercig így kattogott. Mi lehet ez? Meg mit lehet vele csinálni házilag? (esetleg ha valaki tudja, hogy hogyan nyithatom ki ezt a monitort, ossza már meg velem, mert nem jöttem rá...) Köszi
Nem vagyok jártas benne, de ha hangosan elkezdett kattogni, akkor valószínű, hogy a sorkimenő adta meg magát. Nem érdemes megcsináltatni, mert egy sorkimenű újonnan kb 8-10 000Ft bele. Esetleg érdemes lenne szétszedni, megbizonyosodni, hogy tényleg ott kattog-e (áthúz és szikrázik) ha igen, akkor megnézni a típus számát és esetleg keresni egy bontottat pár Forintért.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |