Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia! Ha megy a motor és képes leadni terhelve 6-700 mA áramot építheted a rotort rá! A PWM fet legyen hűtve megfelelően ha nagyon melegszik kell egy ellenállás a tekercsel sorba kötve olyan 5-10 Ohm közti pár Wattos!
Ja ja....
Most is van 30 Ohm/3Watt és meleg (erősen)...(mármint az ellenállás) . Építeném ,de nem tudom még melyiket.... Megnézem mi van itthon Létezik valami nagyobb sugarú megoldás ,vagy kísérletezzek ?
Ha nagyot akarsz akkor az SMD 886 26 ledes legújabb a jó választás! 190mm az átmérője és sokat tud! vagy a Dip verzió mi 5mm-es ledekkel van az 230mm de az nagyon zajos az smd órához képest!
Sziasztok!
Én is elkészítettem nyáron a saját propeller órámat. 33 SMD led-es. Íme a videó Láttam hasonlókat a youtube-on és megihletett. Ott is HDD motorral oldották meg és kék SMD LED-ekkel.
Szia!
Végre egy AVR-es konstrukció... Nekem tetszik! Az analóg mutató szándékosan ilyen girbe- gurba?
Szia!
Igen szándékosan. Nem is tudtam, hogy ilyen kevés itt az AVR-es verzió. A videón látható több funkciója. Nem egy kidolgozott darab, de már nagyon szerettem volna egyet, így összedobtam. Annyit mondok, a nagy fényerejű LED-ek igen hálásak, Kisebb áramnál is elegendő fényt képesek biztosítani. A panelen egy cella 100mAh-s LiPoly akku van (forog ). Erről kb. 2-3 órán át működőképes, a kijelzéstől függően. A motort egy másik cella működteti.
Szia!
Tényleg szuper lett. Tudnál felrakni róla valami doksit?
Ez sem rossz, főleg ez a futó másodperc kijelzés tetszik( a miénkben ezt meg lehetne oldani?), de a többi sem rossz:
http://www.youtube.com/watch?v=zTRCTzHhGLI
Az az "árnyék " átrohangálás nagyon zavaró.....
A nyák terv van meg, szerintem elvi rajzot nem csináltam róla. A nyák tervet is pár helyen javítani kell, de feltehetem ha kijavítom. Utólag még pár dolog kellett rá. Pl. IR detektor helyett PC ventilátor Hall szenzorát alkalmaztam. A kvarcot is utólag kapta meg. A gombelem miatti két dióda helye ki van alakítva, de a gombelemnek nem alakítottam ki helyet.
A recept egyszerű: - uC, - 4db 4094 sorba kötve, ezekre a LED-ek 560Ohm-on keresztül (ez igény szerinti amúgy), - R2025S óra IC, - IR vevő modul (3 lábú), - Hall szenzor (ez is 3 lábú) + mágnes, - néhány szűrőkondi, - HDD motor és ehhez TDA5140A (sajnos már nem nagyon kapható, így akár lehet erre is egy uC, mely IR vevőként is funkcionálhat akár), - Hordfelület - nekem ez plexilap. Nagyjából ennyiből áll. Csatoltam a kódot. A 2-es jelölésű az aktuális. Ami csak lehet megoldódik megszakításban. Nem a legszebb kód, de eddig foglalkoztam vele. Még lehet, hogy bővítem, szépítem.
Az "árnyék" azért van mert a kamera letapogatási frekvenciájának és az óra villogási frekvenciájának az eredőjét látod. Élőben a szemed tehetetlensége miatt csak az "álló" képet látnád. :yes:
Sziasztok!
Igen sokféle Propeller Clock épül(t) már különböző kontroller típusokkal. Van Itt: is egy ATmega 324P-vel, 40+1 LED alkalmazásával.
Ezt még nem is láttam! :eek2: Nagyon baba... :yes:
Szia!
Valószínű, hogy nemsokára egy olyan legalább 200-250mm átmérőjű, teljesen "tele LED-el" felületű óra lehet a projektek vége, ahol egy eredeti mechanikus falióra helyére akaszthatjuk majd fel. Ebben már egyáltalán nem lesz forgó-mozgó eszköz, csak LED és vezérlő chippek, mégis analóg/digitális kijelzést valósíthat meg.
Én ingaórába szerettem volna beépíteni egyet, és az ingát is LED- ekkel elkészíteni. Bár nem tetszik annyira a sárga, de azt abból építettem volna!
szerk.: Most esett le igazán, miről is beszélsz... De abban mi a "propeller"?
Szia!
Minden viccet félretéve: Az a LED-es ingád az mitöl lett volna ezután is mechanikus pendulum? Szóval, ez csak egy jövőkép a propeller órák már-már teljesen "elektromossá" válásában.
Az ingát olyan módon terveztem megmozgatni, ahogy a wand-órát lehetne... Esetleg szervó motorral. Felette meg ment volna a propeller clock. Esetleg a propeller részen menne az analóg óra, az ingában meg lenne digitális... Persze az már nem forogna. Vagy ki tudja?!
Szia!
Ez már tetszik, mert benne van a propeller és a Wand óra is, az valóban lehetne az inga része. Igy egy egységben ötvözve meg tudnánk építeni egy olyan különleges szerkezetet, amit nem is olyan nehéz dolog lenne már összeállítani.
Elkészült a prop.clock távírányító doboza!
Szia Lajos!
Gratula! Jól sikerült, ez igazán elegáns külsőt kölcsönöz az RC5x távirányítónak.
Gratulálok én is, szép munka.
Én ezt a távirányítót rendeltem. Bár még nem programoztam át az órát rá. A hatótávolsága is kisebb, mint egy hagyományos távirányítónak, tehát rá kell a célra tartani. Ami mellette szól kicsi, aranyos, olcsó... Csatolom a NYÁK tervet. Remélem jól sikerült a módosítás.
Szia! Nagyon jó lett Rengeteg munka van bent,hogy ilyen legyen!! Én tudom
Szia!
Átírtam a legújabb SMD f690_2.27 verzióhoz is a távi kódjait URC22B-re. Természetesen sok hasznos parancs így kimaradt, de a legfontosabb állítási kódokat tudja kezelni. Könnyen át lehet rendezni más kód kiosztás beállításához is.
Sziasztok!
Ha már távirányítóról beszélünk akkor elkészült a távim " testvére", hogy ne legyen "árva" .
Ügyes Neked már nem lesznek távirányítási gondjaid Egy ilyen távirányítóval 16 darab óra vezérelhető egymástól teljesen függetlenül egy helyen és mindegyiknek 4x16 parancs adható ki vele ez több mint elég..
Köszönöm!
Eddig 4 órám van készen ebből kettőt használok eddig tanítható távirányítóval használtam őket de ezzel sokkal praktikusabb. Még smd-s verzió nincs de ami késik nem múlik!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |