Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Khm...Köszönöm,de szerintem ez nem az.
Dehogynem az!
Pont ez lett megépítve van még egy panel de az nem lett jó. Bekapcsoláskor elszálltak a végek vagyis mikor be indítottam és állítottam a nyugalmi áramot fel izzott az ellenállás(9w) és aztán mind két végtranzisztor el durrant. De ha hiba meg is lett valamelyik kis jelű tranyó zárlatos volt így nem végezte a dolgát. UI.: a BC548-at mivel lehet helyettesíteni? Lehetőleg a hagyományos tokozású kéne amin van átmenő furat,hogy azt is bordára tegyem mert nagyon melegszik.
Én a csövesre gondoltam.
Ja
ez az csak nincs az enyémbe katód ellenállá. De ez is saját.
Köszönöm!
Én ennek a kistestvérén gondolkodom.(Az előző cikk)De majd meglátom,melyik legyen. Üdvözlettel:Máté.
Azért érdekes ez a kapcsolás. Én tuti nem csinálnám meg.
Idézet: „Ha kimenőnek egy mikró trafót használtok kb 30Hz-60Hz-ig fogja át vinni a hangokat. Ezzel a feszültséggel kb 2W lehet a kimenő teljesítmény. Ez előerősítővel 3-4W-ig növelhető!” Ez is egy érdekes adat. Ez a széles frekvenciatartomány. Nem tudom mekkora teljesítményt tudhat 100V-on, főképpen 27V-ról, de tuti, hogy nem tudja azt, ami ott fel van tüntetve.
A 27v-os?
Ez is az már készen van teljesen holnap jönnek képek róla!
Bocsánat, azt hittem, a darlingtonosra gondoltál
Hali!
Na mondtam tegnap,hogy teszek fel képet a kész erősítőtől. Végül is úgy lett megoldva,hogy kapja a 27v-os fűtést és 300v-anód feszt. Elég szépen szól most fülhalagató erősítőnek használom(a füles 30ohm) De a nincs rajta kimenő jó OTL-nek is csak nem tudok 800 ohm-os fülest szerezni. A a hangja nagyon tiszta lett a bemenet és a test közé egy 100Mohmos ellenállást tetem és így még jobban szól
Akkor ez most készen van?
Igen kész de most ezt nem a dizájnért csináltam csak úgy unalomból.
Most egy 6H5C-s erősítőt építek 6H9C meghajtóval... A képen az a nyáklemez csak "szigetelésként" szolgál,hogy ne lehessen úgy megfogni. De azért jól szól az ő maga 1,5W-ával.
És ezt a teljesítményt mérted is, vagy csak hasraütésből mondod? Mert nem biztos, hogy ha valamit utánépítesz esetleg, akkor ugyanúgy fog menni a tiéd is, mint másnak, aki esetleg bemérte. :yes:
Ezek most fotók akarnak lenni?
Ha nem lenne a hozzászólásodban szövegesen, hogy ez mit ábrázol, gondban lennénk. Kérlek, máskor törekedj arra, hogy a fotók tartalmazzanak is valamit abból amit mutatni akarsz. Köszönöm, a többiek nevében is.
Igen de majd csinálok jobbat ha gondolod.
GR89: igen le lett mérve egy műszerésznél.
MA let kész a JLH v2.0 véglegesen márcsak a borda és a doboz híja
A mai termés egy avr teszt panel, FT232RL usb soros átalakitó panelja és egy kicsit modositott nokia lcd csati adapter panel. Kicsit itt ott nem kellö helyen is megmarta a maratószer mert most kiprobáltam a maradék papir szemcsék eltávolitására a sosavat. Igy a szokásosnál hézagosabb lett a festék fedése.
Sziasztok!
Ma elkészültem a PICKit 2 klónommal. Elsőre indult, a számítógép tökéletesen felismerte.
Szép munka!
Doboza is lesz?
Tartsunk PIC KIT napot
Ez is pöccre indul
Nagyon jóó lett! Nagyon haladsz
Lesz ám! Már meg van véve, csak még nem építettem bele!
Köszi!
Ime beültetve néhány mü. A régebbi balra az új jobbra kivánságra egyforintoson.
Szép munak. De hol szereztél egyforintost?
Egy-kettö mindig kerül elö valahonan és nem rohantam vele a bankba beváltani.
Sziasztok!
Gyönyörű dolgokat alkottok itt! Először is köszönöm Wattnak (meg persze a sok lelkes fórumtagnak), hogy írásaiból megismertem a PIC-ek lélektanát. Egy évvel ezelőtt még azt sem tudtam, eszik, vagy isszák a PIC-et és az assemblyt. Azóta csináltam néhány égetőt, a legjobb a Szilva PicKit2 klónja volt, azóta is hiba nélkül dolgozik: Vicsys-féle frekimérőt, LC mérőt tudtam építeni. Bár lehet, hogy elcsépelt téma, készítettem egy forrasztóállomást. Az alapja egy PIC, melyben van belső oszci, komparátor és AD. Így nem kell kvarc, a komparátor kiváltja az erősítőt, a kalibrálás szoftveresen is elvégezhető. A 2x16-os LCD kiírja a páka, valamint a beállított hőmérsékletet, ha a páka fűt, akkor "Fűt" felirat villog. A tápegység PC tápból kinyert trafó, Shottky párosok, valamint kompakt fénycső áramköre kicsit felturbózva. Skori rezonáns tápját építettem bele a fénycső áramkörébe, a nyák ott van készen, csak bele kellett rakni két FET-et, meg a tekercseket átszabni. A progit is sikerült megírnom, persze jó sok ollózással. Célom volt, hogy kevés alkatrészből álljon, a PIC nagyon sok feladatot el tud látni, az egész készülék nem került 3kFt-ba, LCD-vel együtt. Ha sikerül végleg bedobozolnom, a Digitális forrasztóállomás topikra teszem majd fel. Szívesen veszem a megjegyzéseket, mert sok mindennel még nem vagyok tisztában.
Nagyon szép munka! Gratulálok!
És, hogy egy év alatt eljutottál ide, hogy a progit is te írd, ez nagyon becsülendő!
Klassz lesz, ha elkészül. Ez a fénycső előtét és pc trafó ez hogy jön össze ? Erről esetleg van valami rajzod ?
Köszönöm, tőletek tanultam!
lidi, Skori honlapján mindenre választ találsz: Bővebben: Link Nagyon szívesen leírom a részleteket, de még a dobozolással és a program finomításával bajlódom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |