Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok! Lassan beérik a paprikám, de még mindíg nem tudom eldönteni, hogy milyen fajta(fajták).Megkóstolni még nem mertem
![]() ![]()
Hali!
Szerintem nem ide illik csak egy kérdés. Melyik Tesla a rekor tartó most a világon?
Jajj de szépek! Az enyém eldobta az összes virágát, miután behoztam. Azóta csak nő mint a bolondgomba...
![]()
mi az a kulonbozo piros rajta ?
Ahogy tanácsoltad, az első hidegekkor behoztam és így az ablakban ért be, az egyiken csak zöld gubicsok voltak, de már megnőttek és megpirosodtak. :yes:
Fél szóbeli vállveregetés! (Amikor még zöld volt és aggódtam, hogy nem érik meg, édesapám reggelre viccből ráakasztott az egyik ágára egy karácsonyfadísz piros almát én meg lestem, hogy mi az rajta, ami piroslik
![]()
Utálom, amikor ilyesmit csinálnak és videóra veszik. ( Sorba áll a PS3-ért a bemutatáskor és még ott szétveri a többiek szeme láttára, dominózik számgépekkel és ami a legnagyobb szentségtörés megmikrózza a NIXIE óráját !!! )
![]()
A süllő csodálatos ízű hal, nem véletlenül mérik aranyárban egy jobb étteremben. Egyébként nincs szálkás hal csak rosszul elkészített hal van. A halat ki kell filézni ami nem egy misztikus dolog, könnyen elkészíthető.
Sütés közben a kifilézett halból a szálka el tűnik. A menete a következő: le kell pikkelyezni, uszonyokat levágni, megmosni. Oldalára fektetve a fejétől a farkáig a háta közepét éles vékony pengéjű késsel bevágjuk és a gerinc mentén a hasa irányába haladva lefejtjük a húst mind két oldalán. Majd vágódeszkára fektetjük a szeleteket úgy, hogy a bőre legyen lefele. A hús felöl ÉLES késsel kereszt irányban 2-3 mm-enként bevagdossuk, úgy ,hogy halljuk ahogy a kés a szálkákat átvágja. A bőrt ne vágjuk át! Ezután jöhet a panír és a sütés. Mivel a szálka csöves szerkezetű nyomtalanul szét sül. Nagyon szeretek főzni, főleg szabad tűzön, bográcsban,tárcsán, kemencében a vendégek és a feleségem nagy örömére. De a konyhában is otthon. vagyok.
Süllő vajban sütve! Akkorát kell belőle sütni, hogy ne szálka legyen benne, hanem csont!
![]() ![]()
A kajára utaló képek, és szövegek közzététele minden formában közerkölcsbe ütköző büntetendő cselekmény.
Ha csak ránézek, és elolvasom, rögtön hízok 5 kilót.
Vártam a hozzászólással egy kicsit, hogy legyen időd meg vacsorázni.
Én pozitív gondolkodású vagyok ezért úgy gondolom minden rosszban van valami jó. Az anyósom megbetegedett ez rossz. A feleségem elutazott hozzá egy hétre ... folytassam? Ezért délután főztem egy tyúkhús levest mert azt imádom.És holnap reggelire készítettem paprikás, fokhagymás hasaalja szalonnát. Persze a hűtő még tele van a hétvégén készült finomságokkal, de új ízre vágytam.
Neeeem, már megint kezdiiiiii....! Olyan éhes lettem, hogy a vastagbelem eszi a vékonybelemet.
![]()
Nem vagy semmi Hoho.
![]() Mekkora hűtőházad van ,ennyi finomságnak? ![]() Jóéjt minden fennlévőnek, pihenni térek. :peace:
A halételektől nem idegen a hagyma, fokhagyma,füstölt szalonna sem. Tavaly karácsonykor egy 3,5 kilós süllőt készítettem ami már a Balatonon a fogas kategória.
Felszeleteltem és a szeletek közé füstölt szalonnát tettem, köréje fokhagyma gerezdeket. A tetejét megszórtam vékonyra vágott vöröshagymával és leöntöttem tejföllel amiben egy kis pirospaprika lett elkeverve.Ezt egy tepsiben követtem el.Aztán be a sütőbe. A csukát nem szeretem. Nehéz pucolni mert büdös, nyálkás és a húsa nekem vad ízű. De nagyon jó sporthal, jól védekezik a horgon. Az alábbi csukát tavaly nyáron fogtam 6 kg felett volt. Ebben már tényleg nagy a szálka.
Talán 1,8 méter magas.Addig már nem főzök amíg a hűtő ki nem ürül.
Nem értem, miért éheznek? Más háztartásban nem főznek.
Felmondok, bojkottálom az off topikot.
![]()
Nagyon sajnálom ha vétettem ellened. Én mind ezt azért mutatom meg, hogy aki teheti próbálja színesebbé tenni az életét. Az élet nagyon rövid főleg nekünk akik már a hatvanon túl vagyunk.
Na erről beszéltem, gratula !
![]() ![]()
Nos. Ennek a csukának nyitva volt a szája, nem csukva. Akkor meg miért nem nyita?
![]()
Matyi vigyázz, mert a végén téged fognak bojkottálni!
Elhiteted nekem, ebből nem lesz hangjegyverseny. ![]() Tudom, hogy már aludnom kéne, de valahogy azt érzem, hogy itt vagy, akkor valami nagydolog fog történni, amiről nem akarok lemaradni. ![]()
Sajnos kevés halat eszik a magyar ember. Pedig minden szempontból egészségesebb mint a többi hús.Én sem eszek eleget. Azt tartom, hogy a szárnyasok húsa a vörös húsnál kedvezőbb a szervezetnek. Így inkább azt eszünk. A a kacsa, pulyka stb sorrendben.Aztán nem régen hallottam, hogy a kis pulyka nagyon érzékeny a betegségekre ezért tömik bele az antibiotikumokat. Én hiába élek gyógyszermentes életet ha a pulyka meg romdolja az imunrendszeremet. A süllő recepted tetszik mi is szoktuk vajban sütni de citrommal még nem próbáltam.
Amikor rácsorgatod a citrom levét, olyan, mintha már akkor kezdene megsülni, kifehéredik a húsa ahogy a citrom megcsócsálja
![]() ![]()
Azt az elvet vallom, hogy az emberiség egyik fele azon munkálkodik, hogy a többieket eltegye láb alól. És ezt nem csak a katonaságra értem.
A cseresznye nem nyert!
![]()
Közben rájöttem én is, ezért töröltem a hsz.t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |