Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   10 / 258
(#) vicsys válasza Collector hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Premiert regeltem. A kártyámat azért nem kötöttem össze (nem volt próba terhelés), mert nem dombornyomott a kártyám. (OTP maestro és így nincs is 4 jegyű kód a kártya hátán...) Az utalásoknál majd beleszámolom a levonást.
Slogan!
Neked dombornyomis a kártyád? Te összekötötted a kártyád a paypal-lal?
(#) Collector válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Te most mi a fenét akarsz mondd már el?
Ezt írtam bele "Nem volt a Top Up-nál ilyen lehetőség."
Ha nem tudsz olvasni, az nem az én bajom, gyakorolni kell.
(#) slogan válasza vicsys hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Nekem sem dombor és összekötöttem ,igen.
(#) slogan válasza Collector hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Azt ,hogy előbb el küldted ez a mondat nélkül !
(#) vicsys válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Abban is tudnál segíteni, hogy mit kell (és hogyan) megadni annak aki nekem akar pénzt küldeni? Köszi az eddigieket is!

A paypal -od számlaszámát !
(#) Collector válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Idézet:
„Ezt a két szót értem ,Magyar vagyok, csak mit fed ?”

És addig nem lehetett érteni a hozzászólásom többi részét?
Idézet:
„Holnap majd megpróbálom, a nem lehet pedig azt jelenti, hogy nem lehet, régen nem lehetett Magyarországról küldeni a paypalra. Sőt, még régebben még pénzt fogadni sem lehetett.”

Ez a lényeg, az, hogy te nem bírod értelmezni a leírtakat, ne az én problémám legyen már, inkább gyakorolj ahelyett, hogy kérdőre vonsz minden mondatomat!
(#) slogan válasza Collector hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Nem kötözködtem ,csak a technikai részére lettem volna kíváncsi !
Mi az oka ,akadálya a "nem lehet" -nek.
Ha csak egyszerűen nem emlékszel rá ,azt megértem ,ha titok ,azt is.
De a "nem lehet azt jelenti nem lehet" -el nem vagyok beljebb !
És ne haragudj !

Az pedig az az Unicredit bank-os számlaszám, amit regelés után kaptam?
És mi az a "Transfer ID"? Bocsi a lámaságom miatt!

Igen ,az ...
A tranzakció azonosítója.

És mire lehet használni a transfer ID-t? Azt a paypal adta meg és fontos adatnak minősítette. Ez egy 15 karakteres (számok betük vegyesen) kód. Azt írja:
"This unique ID ensures that your funds are transferred to your PayPal account. Include the ID in the Notes or Memo section on the transfer form (your bank may use a different name for the section)." Most ez mi??

Ezt az ID-t fel kell tüntetni az utalásnál .

Egy kicsit bővebben is leírnád? Ha valaki nekem utal, vagy ha én utalok valakinek, vagy ha én utalok paypal-ról OTP-re, vagy ha otp-ről utalok paypal-ra...? Jézusom! Már teljesen el vagyok veszve!

Hát ....

Nem tudom ,én csak 1x utaltam OTP -ről Paypalra ,ott meg kellett adnom.
Gondolom ,ha neked utalnak Pay-ra ,akkor is .
(#) icserny válasza vicsys hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Én az OTP-s virtuális webkártyát használom erre a célra, amit tulajdonképpen erre találtak ki (csak annyi pénzt tartok rajta, amennyit költeni akarok). Ez gyakorlatilag "dombornyomású" kártyának (Mastercard) számít.
(#) slogan válasza icserny hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Csak sokba kerül ,nem ?
(#) vicsys válasza icserny hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

És ha valutát küldenek rá...? Felszámolnak átváltást?
(#) pbalazs válasza Collector hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Én is utaltam a Paypal-os számlámra pénzt a "top up" menüben. Ha jól emlékszem, egy Unicredites számlaszám van megadva, oda kell utalni.
Sőt, meg sem adtam a bankkártyám számát, tőlem ne vonogasson csak le senki semmit, inkább kivárom az átutalási időt (3-4 nap).
Amikor fizetni kellett az eBay-en, akkor meg a Paypal-os számláról utaltam tovább.
De ez már tavaly, vagy tavaly előtt volt, azóta nem használtam.
(#) icserny válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Mármint mi kerül sokba? A számla meg a kártyák így is, úgy is megvannak, a vásárlásnak meg nincs járulékos költsége.

Idézet:
„És ha valutát küldenek rá...? Felszámolnak átváltást?”
Az átváltás mindenhol pénzbe kerül (ezért van vételi és eladási árfolyam). De én vevő vagyok, nem eladó, tehát nekem nem küldenek.

(Egyébként tudtommal az eladóktól maga az E-bay von le valamennyit, gondlom, ez már bele van kalkulálva az árakba, akárcsak az "ingyenes szállítás".
(#) telectro hozzászólása Nov 7, 2010 /

Szerintetek egy 120USD-s cucc átcsúszhat a vámon kínából ? Ha nem akkor mire készüljek ? Köszi.
(#) slogan válasza telectro hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Áfára. (posta is)
Szokásos ?
(#) sprofan válasza telectro hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Hehe, én nem tudom már, akkor ez lehet tényleg szerencse alapján működik. Rendszeresen (1-2 havonta 1x) veszek saját családom illetve baráti köröm részére nagyobb értékű dolgokat (telefon főleg) és még egyszer sem volt semmi gond, úgy is maradjon... (egyszer volt egy 490$-os tablet pc amit magamnak vettem, kb. méteres betűkkel volt a dobozán az ára de semmi... )
(#) telectro hozzászólása Nov 7, 2010 /

Hehe, két ellentétes vélemény 4 perc alatt

Nem tudom mi tévő legyek. Ráadásul akkor adna kedvezményt az eladó ha veszek 3 db-ot, akkor összesn lenne 300USD.
Szerintem azt már biztosan nem úszom meg áfa nékül, de ha az is rájön akkor meg többe jövök ki mintha veszek egyet és nem kell rá fizetni semmit sem.
(#) sprofan válasza telectro hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Én nem biztatlak semmire, de nekem még soha (kop-kop) nem volt ilyen gondom
(#) telectro válasza sprofan hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Persze értem és köszönöm az írásodat. Tudom nekem kell meghozni a döntést....
(#) puli122 hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok!

http://www.pololu.com/ -ról rendelt már valaki ? Mennyiért hozzák vajon a dolgokat ?
Tud ebben valaki segíteni ?

Köszi
(#) Collector válasza puli122 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

1 percembe került:
Idézet:
„International orders

We are happy to ship orders internationally, but for faster service (and potentially less expensive shipping options), you might try one of our international distributors. If you prefer to order from us directly, please read the following information about your shipping options carefully and contact us if you have any questions.”

Vagy az alvállalatoktól veszel, vagy tőlük is vehetsz közvetlen, meg kell kérdezni mennyibe kerül a szállítás.
(#) telectro hozzászólása Feb 6, 2011 /

Ismeri valaki hogyan lehet eladni az ebayen ?
Van bárkinek gyakorlata ebben és megosztaná velem-velünk ?

Most konkrétan azt szeretném beállítani, hogy EU tagállamokba a postaköltság 8 USD, míg más országokba 10 USD.

De nem tudok olyat kiválasztani, hogy EU tagállam csak annyit, hogy Európa, de nem minden európai ország EU tag és oda meg a postaköltség sem annyi.

Vagy esetleg országokra egyenként hogyan lehetne beállítani, hogy melyik országba mennyi lenne a posta.
Lehet egyáltalán ilyet ? vagy ennyire nem univerzális a dolog ?
Azt megtaláltam, hogyan lehet kizárni országokat, de olyat hogy include olyat nem lehet ?

Köszi
(#) Collector válasza telectro hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Beírod a leírásba. Vagy beállítod EU-t, de beírod a leírásba, hogy nem EU tagállamoknak 10$.
(#) telectro válasza Collector hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Köszi.

Igen ezt persze lehet, de én arra gondoltam, hogy ez olyan automatikusan történjen, hogy éppen melyik országból van az érdeklődő és akkor neki automatikusan az jelenik meg és amikor fizet akkor automatikusan fizeti a postát is.
Következő: »»   10 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem