Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „Gondoltam, hogy magamra uszítom az állatvédőket, megtöltöm vízzel és veszek bele egy vitorlás halat... Egyszer odaúszik és el is pusztul. Nem tud megfordulni, olyan keskeny” Húúú, de gonosz! :hehe: Különben tényleg jó lett! Kifejezetten tetszetős!!!
Idézet: „A puszpapírral vigyázni kell... Hő hatására néhány tized mm-t összezsugorodik, vagyis kisebb lesz a nyákrajzolat.” Na, ezt én sem tudtam! Köszi a figyelmeztetést!
Hi! Van egy 300W-os állványos furó gépem. Az a baj hogy csak 1,6mm furó megy bele. Aztán láttam a RET katalógusban 68-01-74 cikkszámu furókészletett. Nemtom hogy a kép igazi-e mert ha igazi akkor úgy láttom hogy a 0,8-as is simán bele megy nagyobb tokmyányba mert a szár végén agyobb az átméröje. Valaki rendelt ilyet már? Valóban van ilyen?
Ehhez nem kell új fúrószárat venned! Tegyél egy pár menet forrasztóónt a fúró szárára, vagy egy-két menet papírt, esetleg zsugorcsövet! Kár pénzt kiadnod rá, szerintem.
Sziasztok!
Már régóta szeretnék "fotós" NYÁK-ot készíteni, de mindig riasztottak a nagyteljesítményű lámpák. Azonban egy honlapon azt olvastam, hogy a levilágítás megoldható UV csővel (20W-os cső, 30cm-ről kb. 2 perc elég neki). Szerintetek? A másik, hogy nem tudok honnan beszerezni P20 spray-t (budapesti vagyok). Tudnátok ajánlani egy helyet? A válaszokat köszönöm. D.
P20 szinte minden elektronikai boltban kapható, én itt vettem. Nagyon jó a kiszolgálás, az árak sincsenek az égben.
A fotózáshoz jómagam nem használok UV csövet, csak sima 160W-os HMLI lámpát használok, természetesen ép búrával. Az egyetlen, amire vigyázni kell, hogy kb. függőlegesen álljon, illetve az építéskor, hogy kerámia (nem műnyag/bakelit!) foglalatba csavard. Nekem bejött!
De működik az UV is (van otthon UV csövem+armatúrám)? Azért nem lenne mindegy, hogy 160W 15 percig, vagy 20W 2 percig.
Az az UV cső által kisugárzott UV fény hullámhosszától függ. Az UV csövek egy része (ami pl. a valutavizsgálókban van) csak az UV A és UV B sugárzást bocsátja ki magából. A P20 viszont csak az UV C sugárzásra reagál (bomlik). Ha ezt nem tudod megállapítani a csőről, akkor csak próbálkozással lehet kideríteni. (Sajnos a hullámhossz-tartományokat nem tudom, de ha rákeresel, lehet, hogy megtalálod a neten. És esetleg a hullámhossz már rajta lehet a csövön. Ez persze csak egy tipp!)
Én is kipróbáltam a Hidrogén peroxidodos maratót és nekem nagyon bejőtt ez a gyors módszer.
kb 2 perc alatt kész volt egy nyák és még melegíteni sem kellett. A keverési arányt valahol itt olvastam, hogy a tálkába annyi sósav ami a nyákot ellepje + egy kicsi (nálam WD40 kupak az egy egység) hidrogén peroxid + kicsi víz (én elösszőr 2 kupak vizet raktam hozzá) És az eredmény az nagyon jó lett. Igaz, hogy mozgatni kellett a tálkát, de az nem volt vészes. Majd csinálok hozzá valami levegőztető + lötyőgtető szerkezetet. Szerintem nagyon felejtős a vaskloridos módszer. Már csak a nyák szárításra kéne valami gyors módszert kitalálni. Van nyák szárítóm, de a lakkra az van írva, hogy 70 fokon 15 perc a szárítási idő. Ezt sajnos nem nagyon tudom megeröszakolni, mert így sincs meg a 70 fok csak az 50-60 fok. Az lenne a jó, hogy ha a szárítás is max 5 perc lenne.
Szárításra ajánlani tudom a hőlégfúvót!
Igaz, kell hozzá egy kis gyakorlat, hogy "ne fújd le" a lakkot a lemezről, de ha belejössz, baromi gyorsan (max. 4-5 perc, de az már tényleg nagyon max.!) lehet szárítani a lakkot! Nekem nagyon bejött!
Hiába szárítom hőlégfúvóval, ha egyszer rá van irva, hogy 70 fokon 15 perc. Lehet, hogy 5 perc után már keménynek tünik a lakk, de az attól még nem biztos, hogy jó!
Én szeretem betartani ezt a pár értéket. :yes:
Nos, nekem bejött a módszer, ezért mertem ajánlani. De a döntés a Tiéd, természetesen.
Üdv Mindenkinek! Sokan emlegetitek a Vasalásos módszert, de konkrétan, akinek sikerült irja meg legyenszives! Én is próbálkozom műnyomó papírra nem igazán, sikerül, nem tapad meg az összes vonal a nyákon. Mekkora hőmérsékleten (hányas fokozaton) kell vasalni, hányszor kell levasalni, mennyi ideig, stb. Segítsen valaki! Köszönöm előre is! Zoli
ezeket ki kell tapasztalni de nekem:
pamut (cotton) üzemifokon 3 perc amúgy én nem ilyen papírokat használok, hanem lehet kapni papírírószer üzletekben olyt h írásvetítő fólia A/4 méretben és lézer prinyóba való! és ennyi nyák lap + fólia + vasaló + 3 perc = szép NYÁK lap
Húúú Hol veszel ilyen fóliát ? Nekem mindenhol csak olyat mondtak ami tintasugarashoz jó mert nem birja a meleget
hát nekem csepelen van a sulim és ott mellette van egy elyen üzet és ott adnak!
Ha legközelebb veszel tedd meg légyszives, hogy megkérdezed a pontos nevét, valami biztos hogy van a csomagoláson stb...
Aztán megpróbálok rákeresni. Köszi
Szia!
Én tudom a pontos nevét: Így kérd: Kérek szépen xDB lézernyomtatóba való írásvetítő fóliát A4-es méretben! Én is így szoktam kérni!(na persze előtte köszönök) Ez nem vicc, tényleg így hívják, kb 40Ft/db ha nem csal az emlékezetem.
HE-He jó vicc. Ennyi eszem nekem is volt. Igy kértem, kaptam, megörültem neki aztán darabokra szedtem a lézernyomtatót mert szarrá gyürte meg összeolvadt. Kiderült hogy tintasugarashoz való volt. Utána az eladó csak annyit mondott, hogy ő ugy tudta jó lézerbe is. Nem két forint a lézernyomda nem szeretném kidobni azért kellene valami tipus mert akkor biztos, hogy nem teszi tönkre a nyomdát.
[off]Fery!
a tintásnak egyik fele "érdes" - tinta megálljon - a lézerhez valónak, mind a két oldala sima + egyforma, nálunk M3-as márkájú van 60ft/db tegnap kipróbáltam -én is-, de sztem magas hőfok -210 fokon és 270 fokon- miatt nem sikerült... amugy vettem hidegzsíroldó port, hát VIM + körömkefével tisztábbra mosom igen tom, csak zsír talanít... üdv
Üdv! Megpróbálom az írásvetítő fóliával, köszi a segítséget. Zoli
huhh egyszer volt ilyen élményem h tintasugarasba adtak pedig direkt mondtam h LÉZER prinyóba kell! és gyönyörű szépen ráolvadt a toner -ra!! aztán meg lekellett rendesen tépnem! de végül sikeresen életben maradt a toner!
Egy kicsit visszaolvasgattam a topicot és láttam hogy minidrill-ről is volt szó. Egy tapasztalatott szeretnék veletek megosztani.
Nem rég csináltam egy cd-rom-os CD tartót és minidrill-el próbáltam volna megköszörülni egy kicsit. Ehez való köszörűt használtam és én hülye felnyomtam max fordulatra és éreztem hogy elkezdett rezegni aktívan. Ekkor 80-85°ba lehajolt a szára a köszörűnek. (nagy volt a kilengés és hopp elhajlott) Szerencsétlenségemre ott volt az ujjam és szépen belenyesett. (2szer dordult körbe mire kikapcsoltam) ez volt kb 3hete és most elég szép kis heg emlékeztet az eseményre. Ha netán nem tudtátok elképzelni akkor majd rakok fel képet a szárról hogy milyen lett. Szóval vigyázzatok ha nagy dolgott fogattok be és a fordulatszámra is figyeljetek! Üdv.
Nem kell neki annyira nyomni. Úgysem visz jobban.
Adhatnátok egy tipet hogy mivel tudnék gravirozni. Vettem egy fadobozos kitet, de a benne levő marófejek semmire sem jók. Gyémántszemcséssel próbákozzak ? Idézet: „Gyémántszemcséssel próbákozzak ?” Igen, bátran! Apám is így gravírozott korábban pár darab üvegpoharat itthonra :yes: Nagyon könnyen lehet vele dolgozni...
Köszi !
Akkor kinyittatom a vitrint az OBI-ban. Nemtom minek kell az ilyesmit elzárniuk ? Aztán árufeltöltőt meg keresgéljen az ember. Teszek fel egy képet a készletemről. Balra fent , szélről a 6db. marófej amit nemtudok hogy mire jó. Egyébként a többi cucc használható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |