Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VGA sleep megakadályozása

Témaindító: kissbazsi1984, idő: Nov 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Nov 1, 2010 /

Sziasztok. Egy olyan dologban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy törött TFT-m amiről leaplikáltam a kijelző részt s alatta maradt egy szép fehér világító felület. (ezt negatívnézőként akarom használni) A gond hogy bekapcsolás után elmegy sleep-be. Hogy tudnám ezt megoldani, hogy a monitor jelet érezzen a kábelen s ne menjen el sleep-be ?

Köszönöm
(#) Ricsi89 válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Helló!
Úgy, hogy lebontasz minden elektronikát róla, csak az invertert hagyod meg, ami a fénycsövekre megy. De előbb nézd meg, hogy az inverter melyik lábára és mennyi tápfeszt ad. Tudom nem egyszerű, mert lekapcsol. de ha ez megvan, akkor csak arra kell adni megfelelő feszt és világítani fog folyamatosan.
(#) geri12 hozzászólása Nov 1, 2010 /

Hello!

Nem lenne egyszerűbb csak a táp inverterét és a fénycsőveket használni? A VGA, DVI panelre amin a proci is van nincs is szükség. Tehát magyarúl bőven elég lenne a világító felület a fénycsővekkel meg az inverter a táppal.

Szerk:gr89-el egyre gondoltunk egy időben.

Gergő

Sziasztok.

Szétkaptam most a monitort. A belsejében 2 elektronika van az egyik a videojelért felelős a másik az inverteres. Ha lehúzom a videojeles elektronikát akkor az inverter be sem kapcsol.
(#) geri12 hozzászólása Nov 1, 2010 /

Igen ez várható volt. Stby vagy valami indító fesz kell neki. Milyen márkájú ez a moncsi. Egy kép sem ártana a panelekről.

Kérnénk egy képet a szétszedett állapotról. Ami megy az inverterre kábel, azt kellene megnézni, hogy melyik vezetéken kapja a tápfeszt és mennyit. Ezek általában ha csak tápfeszt kapnak, akkor elindulnak max fényerőn. Már több invertert is próbáltam így és eddig mindegyik ment csak tápfesz rákapcsolás után.
Szerk.: Az is segít, ha a kijelző típusszámát megtudnánk. Ez valahol a kijelző hátulján van, a fémmel takart részen. A kijelző adatlapjában benne szokott lenni az inverter is, így könnyű lenne életet lehelni az inverterbe.

Lefotózom és akkor mellékelem a képet hamarosan.
(#) kissbazsi1984 válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Íme két kép egyik a típusa másika az elektronika. Ha a videos elektronika fel van dugva az inverterre akkor is csak úgy kapcsol be ha power gombot nyomok, tehát kell a gombsor elektronikája is rádugva.

Ha jól látom ,akkor ez külső tápos monitor. Az inverter és a meghajtópanel között van egy csati, 4 érintkezővel. Egyik a test, ezt egy csavarhoz ki tudod sípolni, a másik 3 közül 1 meg a táp lesz. Ezt neked kell kimérni. A műszer negatívját ráteszed a testre, a máikat valamelyik érintkezőre és bekapcsolod a monitort. Amelyiken a legmagasabb feszt méred az lesz a táp.
Egyébként a külső tápja mennyi feszt ad ki? Ha pont jó lenne, akkor majd direktben be lehetne kötni az inverterre és semmi nem kellene majd neked az egészből csak az inverter és a táp.
Ha majd esetleg a vezérlőt eladnád, akkor lehet vevő lennék rá.
Hopp jobban megnézve a képet meg is van a két tápláb. A 4 érintkezőből nagy valószínűséggel a felső a pozitív és az alsó a negatív. Ezekre mérj rá multival, hogy mekkora feszt mérsz itt.
(#) kissbazsi1984 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Csáó!

Megnéztem és kimértem azt a azt a 8-as csatit.
Mellékelem a végeredményt.

pinous.jpg

A monitor eredeti tápja gondolom akkor 18V körüli feszt ad. Akkor úgy kellene bekötni először, hogy a két középső legyen a GND és a felsőre a tápból jövő 18V-ot. Így be kellene indulnia az inverternek. Persze ilyenkor már nem kell a vezérlő panel mellé. Ha így nem menne, akkor egy 5V-os stabkockával lehet 5V-ot adni az alsó lábra is. Egyébként ezt akkor mérted, amikor ment a világítás, vagy amikor nem?
(#) kissbazsi1984 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

19V 3.6A a külső táp.
Mindkét állapotba ugyan ezt a feszt mértem.

Akkor próbáld meg rákötni a külső tápot a gnd és arra a pontra, ahol a 18,6V-ot mérted.
(#) huba válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Én a kép alapján úgy látom hogy a tápcsatlakozó az inverter panelen van. Tehát nekünk csak egy enable lábat kéne keresni.
(#) proba válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Nov 2, 2010 / 4

Mérd le be ill kikapcsolt állapotban az összes csatlakozópont értékét a GND hez képest (amit mértél 13.5 a testhez képest gyanúsan 5V) Ekkor a két állapot között legalább 0,6 V de leginkább 5V eltérésnek kell lenni valamelyik lábon.Gyanítom 4,8V fog változni ,de lehet hogy amit 13.5 nek mértél az változik a testhez képest.
Ha ez megvan akkor lehet gondolkodni hogy a vezérlő panelt lehúzva a tüskesoron mit kell átkötni (max egy ellenállás kell hozzá ).
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem