Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kapu - több belsö egység.
Ötleteket keresek hogyan lehet egy kaputelefonhoz 2 ill. 3 belsö egységet kapcsolni. Egyszerüen párhuzamosan kötve nem müködik a rendszer (kivéve a csengöt meg az ajtonyitót), mert nyilván, hogy a nem használt egység kiiktatja a hangfrekis részt igy a másikon (3.--on stb.) sem lehet beszélni. Valoszinü valamilyen automatikus átkapcsolo központot kell csinálni - hátha már valaki csinált ilyent. Kösz!
Három gomb a három irányra,amíg nyomják a gombot csak annak az iránynak a telefonja kapcsolódik a központra.(egyébként a panelházak telefonközpontjait ha tanulmányozod...)
Ha a keypad relés kimenetű akkor elég a nyitógomb helyére bekötni,ha nem akkor mindkét egység kimenetét/bemenetét tanulmányozni kell a biztonságos összekötéshez.
Kösz, de ez sajnos nem megy.
Csak egy lakás van, egy csengö, de a ház elég nagy igy több belsö telefon. A hálozat alapjában 2 vezetékes, az egyetlen dolog amit talán meg lehet oldani, hogy bennt a házban egy központi egység figyeli melyik telefont vették fel, és ilyenkor kiiktatja a többit. Azok ugyanis alaphelyzetben söntölik a vonalat a csengetésre várva, igy addig amig azokat valaki le nem akasztja nem lehet a hálozaton beszélgetni. Valoszinü egy 3 relés figyelö rendszerrel fog kelleni megoldani a feladatot. Szerencsére belül nem gond kapcsolgatni a vonalakat.
Üdv.
Szerintetek ezt be lehet kapcsolni MTK rendszerbe? Kompatibilis egyáltalán bármilyen itthoni rendszerrel? (A 3742-es változatról van szó)
Szia! Nem tudom aktuális e még, de az 1+1 es mkt-hoz át lehet kötni, igaz veszett halk lesz általában. Holnap előtúrom a rajzot, mert nincs itthon, ha érdekes még.
Köszönöm szépen. Ha nem probléma előkeresni, akkor várom. Közben egy másik fórumon is kaptam egy rajzot. Megosztom, esetleg jól jöhet még valakinek.
Itt elvileg a hangszóró is cserélve van, meg a mikrofonerősítő is le van húzva picit, gondolom, hogy egyenletesebb legyen a hangerő.
Sziasztok
Én érdeklődnék nekem van egy Syner tech kaputelefonom lehet vele mágneszárat nyitni 16V DC-re enged el Kerestem a neten de csak 12V os mágneszárakat láttam Kérdésem az is jó hozzá vagy rossz helyen kerestem? Milyen fajtát vegyek, ami jó is? Segítségeteket előre is köszönöm Gabi
Hali! Nyugodtan ráteheted, nem lesz baja a zárnak.
Hogy milyet vegyél? Attól függ milyen az ajtó, amit nyitni akarsz, van aminek elég egy impulzus, és addig marad nyitva amíg az ajtót ki nem nyitják, a másik csak addig amíg áramot kap, van kiakaszthatós, ezek kényelmi részek, ami nem mindegy: ha rendesen is be akarod néha zárni az ajtót akkor hosszú pajzzsal kell, de ha bezárod kulcsra nem nyit a zár. Persze van zárral egybeépített mágnes zár is, de horror áron. Típusra a fermax nem rossz választás, tartós, és jó ára van. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Heló
Kiskaput szeretnék nyitni és annyira hogy impulzust kap kb 20 másodpercig be lehessen jönni utánna nem Tipust tudnál esetleg írni
Oda valószínű elég a legegyszerűbb fermax, vagy dorcas zár, úgy kell kérni, hogy sima, rövid pajzsos. Ez a legolcsóbb is. Az időzítést a kaputelefon adja, vagy Te.
A zárkilincsét szépen el kell tüntetni, és a nyelv környékét alaposan lezárni, nehogy megpiszkálják.
Sziasztok!
Én is codefon-os kaputelefonnal kapcsolatban kérdeznék. Az apróblémám, hogy elég hangos amikor valaki felcsörget és mióta pici manónk van ez gyakran felébreszti Őt :no: Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám a legegyszerűbben elérni azt, hogy pl egy kapcsoló átkapcsolásával csak villogjon vagy világítson egy izzó / led , esetleg meghúzzon egy relét. Megoldható ez szerintetek? Köszi előre is.
Hali! Igen, megoldható. Van a codefonnak egy olyan csatija, ami jelet ad ki csengetéskor. Ennek a helye van csak alul, nincs betéve a sorkapocs. De csak pár mA-al terhelhető. Ha megszakítod a hallgató vezetékét, csendben marad, és csak a másik jelez. Persze ha beszélni akarsz vissza kell kapcsolni a hallgatót
Sziasztok!
Szerelt már valaki Matibus digitális kaputelefont? Tapasztalati dolgok érdekelnének, befürödtem egy felszereléssel...elakadtam... Matibus Urmet SE Üdv Inhouse
Szerintem mps nem arról a készülékről beszél, mert a miénkben külön van a csengetésnek hangszóró.
No, az érdekelne, mert codefont még nem láttam olyat. Persze nem láttam még 100millát sem egyben... Tennél fel egy képet? Amúgy digitális, vagy hagyományos mkt rendszerű? Mert ha jól meg gondolom én alapból a digitálisat tételeztem fel, az analóghoz kicsit bonyolultabb, de megoldható a fényjelző. Esetleg valami más?
Szasztok, skacok!
Szeretnék egy "kaputelefont" építeni, de olyat, mint nálunk van, ho van 5 telefon, egy központi rész a pincében, és egy beépített valami a kapunál. Így mindenki tud mindenkivel beszélni, csöngetni. Szeretném, ha mondanátok pár tippet, jó lenne kapcsolási rajzot is. Előre is köszönöm!!!
Sziasztok!
Most költöztem egy albérletbe ahol kaptam egy új kaputelefon készüléket. Szeretném felszerelni a telefont, viszont 1 érpár jön be és a telefonba A,1,3,6 opciók vannak.Ajtócsengő nincs. próbáltam a 3-6-ot oda vissza, de sajnos nem értem el sikert.Ha felvettem a kagylót alap állapotban berreget. Ha leraktam elhallgatott, viszont a kapun sem a kóddal, sem a csöngetés nem ment. A rendszer típusa: EVKT-100 A készülékem: Tesla 4 FP Válaszaitokat előre is köszönöm!
Szia! Ez úgy tűnik elsőre, hogy nem jön össze. A codefon az digitális alapból, a tesla pedig teljesen analóg. Bár van közé illesztő, de annak az ára kb. 5-6 digit lakáskészülék ára. Igaz több lakást is kiszolgál. Nézz be egy két szomszédba, ha ott codefon készülék van akkor nincs bent az illesztő. Bár a leírt jelenség alapján ez tisztán digitális. Ha nincs készülék, vagy nem jó, akkor a nyitás sem megy. (Bár ez a funkció tiltható)
Köszönöm!
Akkor valószínűleg az lesz a legegyszerűbb ha egy codefon készüléket szerzek be ha jól gondolom. Bár azért még megnézem a szomszédokat...
Sziasztok!
Kiegészítettem a Comelites kaputelefon rendszerünket (1107-es típus, panelen A B 4 S C D bekötési pontok) egy kódpanellel. Egy relé kapcsolja a kaputelefonrendszeren belső ajtónyitó gombot, ezzel történik a nyitás. A tápot a kaputelefonból szeretném megoldani. Úgy olvastam, a Comelit 24V-al üzemel (és én is így mértem), azonban egy szervízes azt mondta, hogy fűrészfogjelű tápot kap. Hoppá, nem egyenárammal megy (mérés ide vagy oda, a szervízessel telefonon beszéltem csak most - félreértettük egymást)? A kódpanel viszont megy 12-24V AC/DC-vel (ez is egy érdekes fajta - nem találkoztam még ennyire rugalmas tápellátású egységgel?) - a kettő müködhet együtt? Ha én rákötöm a comelit tápvezetékére (A és B csatlakozási pont a comelit dobozában), müködhet gond nélkül? Tegyek valamit közé? Visszahathat e ez a kaputelefonrendszerre zavar fomájában? (Sajnos nem alternatíva hogy külön vezetek a kódpanelnek tápot...). Ha zavaros amit írtam, kérdezzetek! Iránymutatásoknak, tanácsoknak örülnék, merre keresgéljek a megoldás felé. A kódpanel leírását mellékeltem. Egyenlőre az én elgondlásom szerint egy 12V-os feszstabon át kötöm be a kódpanelt az A B pontokon át megtáplálva. Köszönöm! Brazsik
Sziasztok!
4 vezetékes videokaputelefonhoz milyen vezeték kel? A leirásba 0.5-öst irnak 50m-ig, de nem irja hogy árnyékolt vagy nem. Árnyékolt kel? 30m a táv.
Hi!
A proel kaputelefonok csengéséről szeretnék kérdezni. Fent a lakásban a fali készülékben,rámértem a csatlakozókra.A központ felől érkező vezetéken kb 7,7V mértem.Az ajtó csengőtől pedig 15V érkezik. Megpróbáltam csengésre bírni a telefont egy külső táppal(15-17V) de csak pattan egyett a hangszóró! Kérdésem hogy a trillázó hangott a központ generálja,és rá van kötve az ajtó csengő gombokra? Hogy tudnám egy külső táppal ua a hangot generálni mintha kint nyomná valaki a csengőt? Köszi üdv
Sziasztok!
Lenne egy fura ötletem. Nálunk őszintén szólva elég rossz a lakás kialakítása. A kaputelefon kint van az előszobában, és a belső szobákból nem lehet hallani ha csengetnek. Szerintetek megvalósítható a következő ötlet: Vennék egy vezeték nélküli csengőt, aminek a vevő(csengő) része menne a szobába a nyomógombos adó része pedig a kaputelefon mellé. A kaputelefon hangszórójáról vennék jelet, ami egy tranzisztort működtetne. Ha szól a hangszóró jelet kap a tranzisztor ami áthidalja a vez. nélküli csengő nyomógombját ezzel jelet adva a szobában a vevő egységnek. Lerajzoltam kb. mire gondoltam és csatolom a kaputelefon kapcs. rajzát.
Szia!
A jelet inkább a hármas-hatos lábról vedd le, és egy optóval, ez azért jó mert elő szokott fordulni, hogy hozzá értő emberek bele ügyeskednek a rendszerbe egy 230Vos csengőt. Valamint be tudod lőni egy soros ellenállással, hogy csak a csengetésre szóljon, és beszéd közben ne. Valamikor csináltam pár hasonlót, és ez vált be a leginkább, simán tranyóval elég bizonytalan volt. A nagyon régi mkt rendszereknél a hatos az egyértelműen pozitív, az újabbaknál erősítője válogatja.
Szia! Esetleg tudnál valami rajz félét csinálni, hogy jobban átlássam?
Próbáltam összerakni valamit, abból amit mondtál. Ilyesminek kellene lenni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |