Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 34
(#) Massawa hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
Egy kapu - több belsö egység.

Ötleteket keresek hogyan lehet egy kaputelefonhoz 2 ill. 3 belsö egységet kapcsolni.

Egyszerüen párhuzamosan kötve nem müködik a rendszer (kivéve a csengöt meg az ajtonyitót), mert nyilván, hogy a nem használt egység kiiktatja a hangfrekis részt igy a másikon (3.--on stb.) sem lehet beszélni.
Valoszinü valamilyen automatikus átkapcsolo központot kell csinálni - hátha már valaki csinált ilyent.


Kösz!
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Három gomb a három irányra,amíg nyomják a gombot csak annak az iránynak a telefonja kapcsolódik a központra.(egyébként a panelházak telefonközpontjait ha tanulmányozod...)
(#) proba válasza Brazsik hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Ha a keypad relés kimenetű akkor elég a nyitógomb helyére bekötni,ha nem akkor mindkét egység kimenetét/bemenetét tanulmányozni kell a biztonságos összekötéshez.
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Kösz, de ez sajnos nem megy.
Csak egy lakás van, egy csengö, de a ház elég nagy igy több belsö telefon.
A hálozat alapjában 2 vezetékes, az egyetlen dolog amit talán meg lehet oldani, hogy bennt a házban egy központi egység figyeli melyik telefont vették fel, és ilyenkor kiiktatja a többit.
Azok ugyanis alaphelyzetben söntölik a vonalat a csengetésre várva, igy addig amig azokat valaki le nem akasztja nem lehet a hálozaton beszélgetni.
Valoszinü egy 3 relés figyelö rendszerrel fog kelleni megoldani a feladatot.
Szerencsére belül nem gond kapcsolgatni a vonalakat.
(#) victorio hozzászólása Okt 21, 2010 /
 
Üdv.

Szerintetek ezt be lehet kapcsolni MTK rendszerbe? Kompatibilis egyáltalán bármilyen itthoni rendszerrel? (A 3742-es változatról van szó)

legrand.jpg
    
(#) mps válasza victorio hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Szia! Nem tudom aktuális e még, de az 1+1 es mkt-hoz át lehet kötni, igaz veszett halk lesz általában. Holnap előtúrom a rajzot, mert nincs itthon, ha érdekes még.
(#) victorio válasza mps hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Köszönöm szépen. Ha nem probléma előkeresni, akkor várom. Közben egy másik fórumon is kaptam egy rajzot. Megosztom, esetleg jól jöhet még valakinek.

Itt elvileg a hangszóró is cserélve van, meg a mikrofonerősítő is le van húzva picit, gondolom, hogy egyenletesebb legyen a hangerő.
(#) mps válasza victorio hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
A rajz ok.Én is ezt küldtem volna
(#) Gabi0219 hozzászólása Nov 1, 2010 /
 
Sziasztok

Én érdeklődnék nekem van egy Syner tech kaputelefonom lehet vele mágneszárat nyitni
16V DC-re enged el

Kerestem a neten de csak 12V os mágneszárakat láttam
Kérdésem az is jó hozzá vagy rossz helyen kerestem?
Milyen fajtát vegyek, ami jó is?

Segítségeteket előre is köszönöm

Gabi
(#) mps válasza Gabi0219 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Hali! Nyugodtan ráteheted, nem lesz baja a zárnak.
Hogy milyet vegyél? Attól függ milyen az ajtó, amit nyitni akarsz, van aminek elég egy impulzus, és addig marad nyitva amíg az ajtót ki nem nyitják, a másik csak addig amíg áramot kap, van kiakaszthatós, ezek kényelmi részek, ami nem mindegy: ha rendesen is be akarod néha zárni az ajtót akkor hosszú pajzzsal kell, de ha bezárod kulcsra nem nyit a zár. Persze van zárral egybeépített mágnes zár is, de horror áron. Típusra a fermax nem rossz választás, tartós, és jó ára van. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
(#) Gabi0219 válasza mps hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Heló

Kiskaput szeretnék nyitni és annyira hogy impulzust kap kb 20 másodpercig be lehessen jönni utánna nem

Tipust tudnál esetleg írni
(#) mps válasza Gabi0219 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Oda valószínű elég a legegyszerűbb fermax, vagy dorcas zár, úgy kell kérni, hogy sima, rövid pajzsos. Ez a legolcsóbb is. Az időzítést a kaputelefon adja, vagy Te.
A zárkilincsét szépen el kell tüntetni, és a nyelv környékét alaposan lezárni, nehogy megpiszkálják.
(#) sunraw hozzászólása Nov 14, 2010 /
 
Sziasztok!

Én is codefon-os kaputelefonnal kapcsolatban kérdeznék. Az apróblémám, hogy elég hangos amikor valaki felcsörget és mióta pici manónk van ez gyakran felébreszti Őt :no:
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám a legegyszerűbben elérni azt, hogy pl egy kapcsoló átkapcsolásával csak villogjon vagy világítson egy izzó / led , esetleg meghúzzon egy relét. Megoldható ez szerintetek? Köszi előre is.
(#) mps válasza sunraw hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
Hali! Igen, megoldható. Van a codefonnak egy olyan csatija, ami jelet ad ki csengetéskor. Ennek a helye van csak alul, nincs betéve a sorkapocs. De csak pár mA-al terhelhető. Ha megszakítod a hallgató vezetékét, csendben marad, és csak a másik jelez. Persze ha beszélni akarsz vissza kell kapcsolni a hallgatót
(#) Inhouse hozzászólása Nov 14, 2010 /
 
Sziasztok!

Szerelt már valaki Matibus digitális kaputelefont?
Tapasztalati dolgok érdekelnének, befürödtem egy felszereléssel...elakadtam...

Matibus Urmet SE

Üdv
Inhouse
(#) sunraw válasza mps hozzászólására (») Nov 15, 2010 /
 
Egyéb ötlete nincs valakinek?
(#) sunraw válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 15, 2010 /
 
Szerintem mps nem arról a készülékről beszél, mert a miénkben külön van a csengetésnek hangszóró.
(#) mps válasza sunraw hozzászólására (») Nov 15, 2010 /
 
No, az érdekelne, mert codefont még nem láttam olyat. Persze nem láttam még 100millát sem egyben... Tennél fel egy képet? Amúgy digitális, vagy hagyományos mkt rendszerű? Mert ha jól meg gondolom én alapból a digitálisat tételeztem fel, az analóghoz kicsit bonyolultabb, de megoldható a fényjelző. Esetleg valami más?
(#) baloglali hozzászólása Nov 17, 2010 /
 
Szasztok, skacok!

Szeretnék egy "kaputelefont" építeni, de olyat, mint nálunk van, ho van 5 telefon, egy központi rész a pincében, és egy beépített valami a kapunál. Így mindenki tud mindenkivel beszélni, csöngetni. Szeretném, ha mondanátok pár tippet, jó lenne kapcsolási rajzot is.

Előre is köszönöm!!!
(#) zolika60 válasza baloglali hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
(#) petofer hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
Sziasztok!

Most költöztem egy albérletbe ahol kaptam egy új kaputelefon készüléket. Szeretném felszerelni a telefont, viszont 1 érpár jön be és a telefonba A,1,3,6 opciók vannak.Ajtócsengő nincs. próbáltam a 3-6-ot oda vissza, de sajnos nem értem el sikert.Ha felvettem a kagylót alap állapotban berreget. Ha leraktam elhallgatott, viszont a kapun sem a kóddal, sem a csöngetés nem ment.

A rendszer típusa: EVKT-100
A készülékem: Tesla 4 FP

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) mps válasza petofer hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia! Ez úgy tűnik elsőre, hogy nem jön össze. A codefon az digitális alapból, a tesla pedig teljesen analóg. Bár van közé illesztő, de annak az ára kb. 5-6 digit lakáskészülék ára. Igaz több lakást is kiszolgál. Nézz be egy két szomszédba, ha ott codefon készülék van akkor nincs bent az illesztő. Bár a leírt jelenség alapján ez tisztán digitális. Ha nincs készülék, vagy nem jó, akkor a nyitás sem megy. (Bár ez a funkció tiltható)
(#) petofer válasza mps hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Köszönöm!
Akkor valószínűleg az lesz a legegyszerűbb ha egy codefon készüléket szerzek be ha jól gondolom. Bár azért még megnézem a szomszédokat...
(#) Brazsik hozzászólása Jan 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Kiegészítettem a Comelites kaputelefon rendszerünket (1107-es típus, panelen A B 4 S C D bekötési pontok) egy kódpanellel. Egy relé kapcsolja a kaputelefonrendszeren belső ajtónyitó gombot, ezzel történik a nyitás.
A tápot a kaputelefonból szeretném megoldani. Úgy olvastam, a Comelit 24V-al üzemel (és én is így mértem), azonban egy szervízes azt mondta, hogy fűrészfogjelű tápot kap. Hoppá, nem egyenárammal megy (mérés ide vagy oda, a szervízessel telefonon beszéltem csak most - félreértettük egymást)? A kódpanel viszont megy 12-24V AC/DC-vel (ez is egy érdekes fajta - nem találkoztam még ennyire rugalmas tápellátású egységgel?) - a kettő müködhet együtt? Ha én rákötöm a comelit tápvezetékére (A és B csatlakozási pont a comelit dobozában), müködhet gond nélkül? Tegyek valamit közé? Visszahathat e ez a kaputelefonrendszerre zavar fomájában?

(Sajnos nem alternatíva hogy külön vezetek a kódpanelnek tápot...).
Ha zavaros amit írtam, kérdezzetek! Iránymutatásoknak, tanácsoknak örülnék, merre keresgéljek a megoldás felé. A kódpanel leírását mellékeltem.
Egyenlőre az én elgondlásom szerint egy 12V-os feszstabon át kötöm be a kódpanelt az A B pontokon át megtáplálva.

Köszönöm!

Brazsik
(#) dudzsi hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Sziasztok!
4 vezetékes videokaputelefonhoz milyen vezeték kel? A leirásba 0.5-öst irnak 50m-ig, de nem irja hogy árnyékolt vagy nem. Árnyékolt kel? 30m a táv.
(#) Zotya75 hozzászólása Jan 25, 2011 /
 
Hi!
A proel kaputelefonok csengéséről szeretnék kérdezni.
Fent a lakásban a fali készülékben,rámértem a csatlakozókra.A központ felől érkező vezetéken kb 7,7V mértem.Az ajtó csengőtől pedig 15V érkezik.
Megpróbáltam csengésre bírni a telefont egy külső táppal(15-17V) de csak pattan egyett a hangszóró!
Kérdésem hogy a trillázó hangott a központ generálja,és rá van kötve az ajtó csengő gombokra?
Hogy tudnám egy külső táppal ua a hangot generálni mintha kint nyomná valaki a csengőt?
Köszi üdv
(#) bancsi15 hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Lenne egy fura ötletem. Nálunk őszintén szólva elég rossz a lakás kialakítása. A kaputelefon kint van az előszobában, és a belső szobákból nem lehet hallani ha csengetnek. Szerintetek megvalósítható a következő ötlet: Vennék egy vezeték nélküli csengőt, aminek a vevő(csengő) része menne a szobába a nyomógombos adó része pedig a kaputelefon mellé. A kaputelefon hangszórójáról vennék jelet, ami egy tranzisztort működtetne. Ha szól a hangszóró jelet kap a tranzisztor ami áthidalja a vez. nélküli csengő nyomógombját ezzel jelet adva a szobában a vevő egységnek. Lerajzoltam kb. mire gondoltam és csatolom a kaputelefon kapcs. rajzát.
(#) mps válasza bancsi15 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia!
A jelet inkább a hármas-hatos lábról vedd le, és egy optóval, ez azért jó mert elő szokott fordulni, hogy hozzá értő emberek bele ügyeskednek a rendszerbe egy 230Vos csengőt. Valamint be tudod lőni egy soros ellenállással, hogy csak a csengetésre szóljon, és beszéd közben ne. Valamikor csináltam pár hasonlót, és ez vált be a leginkább, simán tranyóval elég bizonytalan volt. A nagyon régi mkt rendszereknél a hatos az egyértelműen pozitív, az újabbaknál erősítője válogatja.
(#) bancsi15 válasza mps hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia! Esetleg tudnál valami rajz félét csinálni, hogy jobban átlássam?
(#) bancsi15 hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Próbáltam összerakni valamit, abból amit mondtál. Ilyesminek kellene lenni?
Következő: »»   5 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem