Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Aha.De az mitől töltődhetett fel?Valami'korral "járó hiba vagy csak megtörtént.
Lehet, hogy tönkrement az ellenállás. Kövesd a protokollt, és húzd ki a tévét.
Jaja.Már kihúztam.19:00kor jelentkezek hogy mi történt.
Akkor megsérült a memória. Újra kellene programozni, amit egy rátermett tévészerelő tud megtenni.
Sajnos nem javult meg a kép.Holnap leveszem ahátulját csinálok képeket.Kb merre keressem ezt az ellenállást?
Az MZ72AL feliratú lehet az?Ez egy fekete kis doboz.
Bővebben: Link
Ez az.PCT Pozistor
Oké van TV szerelő ismerős lehet tudok tőle szerezni.És ha ezt kicserélem lehet hogy jó lesz?
Oké amit szerzek kicserélem és írok hogy mi történik.Ennek nincs polaritása ugye?Addig is kössz a segítséget.
Ennek nincs polaritása. Olyan 9 ohm körülit kérj. MZ72AL-9RM
Ha 7 ohm az se baj, de kisebb ne legyen.
Aha.Akkor a 9RM a 9 ohm-ot jelenti.Oké oda figyelek rá.Árba kb mennyi.Egy ezres?
Olyasmi: Bővebben: Link. De rakhatsz bele használt bontottat is, ha van valamilyen megfelelő donor roncs a környezetedben.
Hát gondolom a 40 ves TV-kben nincs.Viszont van egy nem is olyan régi Philips panel azt holnap átnézem.Mint ha abban a fehér dobozossal találkoztam volna.
Az 3 lábú. Feketében is van 3 lábú, de Neked csak a 2 lábú lesz a jó, mert az eredeti is olyan volt.
Aha.Azért holnap körül nézek.de az mint ha 2 lábú lett volna.Csak ugyan olyan. tokozásban.Na majd meglátjuk mi lesz.Amit a HQVideo oldaláról linkeltél az jó lenne vagy csak az ár miatt linkelted?Mert végső esetben rendelek tőlük.
Sziasztok!
Van egy VIDEOTON TS 5355 típusú tv, amelyben sorkimenő cseréje vált szükségessé. Ezután teljesen jól működik a készülék csak az probléma, hogy sötét főleg fekete és sötétkék képeknél vékony ferde vissza- futási csíkok látszanak a képernyőn. Ez vajon képcső hiba, vagy valami alkatrész hibája? Köszi
Persze, hogy 2 lábú van a tévédben, hiszen a megadott MZ72AL típus ilyen, és ez 9, 7 vagy 14 ohmos szokott lenni.
Szerintem fejezzük be.
Szia. A sorkimenőcsere után valószínűleg egy kicsit nagyobbra lett állitva a G2. Megpróbálhatod kicsit vissza állítani. A cső nyakán lévő panelon, találsz egy fehér műanyag dobozkaszerűséget, ott van a SCREEN, és a FOKUSZ Pótméter. A SCREEN-en kicsit vegyél vissza, de ne sokat, csak éppen annyit, hogy sötét képnél eltűnjenek a csíkok. De csak akkor tedd, ha legalább egy kevés elektrotechnikai gyakorlatod van, és elmúltál 18 éves. Fery
Csak azért jegyeztem meg a végén a jártasságot, mivel abban a kis dobozkában a SCREEN az kb, 800-1000 Volt körül van, a FOKUSZ meg kicsit több, úgyhogy csak óvatosan. Fery
Már csak egy bajom van: (Funai tv 2000 mk5-ön) hol lehet állítani a vízszintes pozíciót? Mert - bármilyen furcsán hangzik - az egyébként nagyon szuper, részletes rajz és szervizkönyv nem jelöli, nyákon nem látszik, kivezetve ugye nincs, totózni meg nem szeretnék.
(A korábbi hibát az elkók után a 7348 cseréje oldotta meg.)
Szia!
A vízszintes pozíciót nem lehet állítani ezeknél a kisképernyősöknél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |