Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   634 / 2506
(#) saraha válasza szamóca hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Szia.Szép kis felhozatal nem mondom.A hangjáról még nem mondanék sokat mert csak próbaképpen raktam össze kevés pufferrel kis táppal csak méregettem,próbálgattam,mrex-től kaptam műterhelést azzal gyilkoltam...akasztottam rá h.sz-t is de a Crescsendom-hoz(nekem ez tetszik a legjobban) képest egész más hangzásvilága van.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Tudod, csak hogy ne bőgjek már le a jövő évi audió talin.
(#) szamóca válasza saraha hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Van egy Cresid! Eredeti HIT komplementerekkel?
(#) saraha válasza szamóca hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Nem V-fetes és nem is Hitachi.2sk1058 meg 2sj162 Renesas duplán de így is nagyon jó.
Cresi
(#) dollerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Köszi szépen a válaszokat! LEhet, kissé problémás eset vagyok, sokat vacillálok, melyiket is....... Mint említettem, van egy NAD 3020-asom, amelyet nagyon jónak tartanak még mind a mai napig is, de nekem valahogy annyira mégsem jön be. Van és volt még néhány erősítő a közelemben, pl. egy 2 dobozos Telefunken STP1 + STM1 kombináció, valamint egy Pioneer A-445 és egy Arcam Delta, amelyek (szerintem) a NAD-ot teljesen megverik. Vagy az én fülem van már annyira elrontva, hozzászoktatva ezekhez a tranyós csodákhoz??? Nemrég építettem ezt: szép a hangja, de nagyon kicsi a teljesítménye, amiért nem tudnék vel együtt élni: http://www.tubeaudio.8m.com/807/807.html - a link róla (de 6P3SZ csövekkel). Amikor élesztettem és bemértem, hallgatgattam, nem tudtam megállni, hogy a visszacsatolásba ne avatkozzak bele, legalább egy 22 pF kondi erejéig, mert annyira idegzsábás volt a négyszögem. A kompenzálás eredményeképpen a 70 kHz-ből 40 lett, de nem is baj. A kimenője nagyon jó, még 4 ohmos műterheléssel is ment 4 Hz-től 70 kHz-ig. A lényeg, hogy ez egy tipikusan olyan kapcsolás, olyan erősítő, amelynek a mérési eredményei nem jók, de a hangja mégiscsak nagyon jó, még Ágoston Lajosnak is megmutattam, neki is tetszett.... (Tettem még bele varázsszemeket stb., stb...) Csak mindezt leginkább azért írtam le, mert láttam a JLH-nak 1-2 verzióját, és ha jól gondolom, ez is inkább abba a kategóriába tartozik, amelyik jól szól, de méréstechnikailag nem valami csúcs, ellentétben a Quad-dal, amelyik kitűnő mérési eredményeket produkál. Ha nem jól gondolom, javíts ki nyugodtan. A JLH-nak melyik változatát építetted meg? Nekem ez a legszimpatikusabb: http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhupdate.htm - illetve a Fig 2. (Final circuit), de más oldalon láttam szimpla-tápos megoldást is, viszont kicsatoló elkókat is...... A Quadnál az nem tetszik hogy az elejére mindenképp műv. erősítőt ajánlanak (olvastam, hogy van pl. OPA 604-es, ha jól emlékszem...), de néhány vélemény szerint elég zajos, tehát kis hangerőn sutyorog, nekem pedig nagyon nagy érzékenységű hangfalaim vannak...... Talán egy kicsit bővebben, ha írnál nekem a JLH-ról, hogy mi a hangi tapasztalat, megköszönném. Elég jókat olvasgattam róla a neten. Ja és még valami..... A JLH-oldalon (az előző link, csak vissza a főoldalra....) nagyon erőltetik a stab. tápot, nem is értem, miért, hiszen A-osztályban ez mégannyira sem divat, mint AB-ben. Én nem tennék stab-tápot. Valaki egy magyar oldalon írta is, hogy kivette és még sokkal jobb lett. Mások is szóljanak hozzá, ha van kedv, ihlet stb..... Köszönet!
(#) szamóca válasza saraha hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Mióta megláttam a Sípos könyvben, azóta szeretnék meghallgatni egyet.
(#) saraha válasza szamóca hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Akkor dobj össze magadnak egyet a PA 300 után megéri,lesz az is olyan költségvetésű.
(#) dollerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Ha jól gondolom, a stab. kettős tápegység talán azért kell, mert jobb a szűrése és a fesz. pontosan tartása miatt a kimeneteti egyenfeszt könnyebb 0 V közelében tartani? http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhupdate.htm - a Fig. 3-nál szintén visszajött a C4 kondi, de jól sejtem, hogy itt is kihagyhatom, ha az elejére a VR3-at beteszem az R11 helyett? Végezetül mi a konkrét ok, ami miatt mégis megmaradtál a Quad 405-nél, miben és miért jobb, mint ez a kapcsolás - a teljesítményén kívül? Köszönet!
(#) Ge Lee válasza dollerakos hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Valahol olvastam valakitől (lehet hogy itt a fórumon) hogy van mindennek egy ésszerű határa. Nálam ez néhány ezer forint. Ha annyiból nem szól jól egy végfok akkor megette a fene.
A Sipos féle JLH A-t építettem valaha, de amellett hogy befűtötte a szobát engem nem győzött meg. Zömében gépzenét hallgatok, abban nem nagyon volt különbség a kettő között, a komolyban már igen. Másképp szólt mint a QUAD, de már rég volt nem emlékszem a különbségekre, a lényeg hogy számomra nem volt jobb, csak más. Valamelyik fiókban még megvan majd egyszer előveszem.
Ha a többi B osztályú végfokhoz viszonyítom a QUAD hangjában az tetszik hogy mintha "életre kelne", mintha minden megszólaló hangnak különt színt adna és ezekkel még fázisban is játszana, tehát egyáltalán nem precíz, és a tere is nagyobbnak tűnik. Persze ez marhaság, de nekem ezért tetszik.
Nem beszéllek rá mert neked lehet hogy nem fog tetszeni. A zajt meg felejtsd el, nem zajosabb mint a többi végfok, sőt.
(#) dollerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Köszi szépen az infókat! Most (még) épp a JLH mellett vagyok, mégpedig az eredeti, kondis változat mellett
(#) DuMatyi válasza dollerakos hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Nem reklám szinten mondom, de a 2010-es RT évkönyvben, és az ideiben (2011-esben folytatja) is Sipos nagyon korrektül elmondja a quad sztoriját. Nekem ugyan nem világos belőle, hogy miért szól jobban, de ő sem magyarázatot.
A lényeg, hogy a mért specifikációi nem kiemelkedőek, de mégis a népszerűsége töretlen! Azaz hallani (is) kell az erősítőt. Én a csöves A osztályért vagyok oda. Főleg a zenék miatt.
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 4, 2010 /
 
Régóta akarok már építeni egy fejhallgató erősítőt, valószínűleg az is QUAD lesz. E miatt, plusz kíváncsiságból is gondolkodom egy SMD verzión. A táppal lemennék +/- 24-25V-ig mert teljesítmény nem nagyon kell és elég lenne a 25V-os kondi is. A tekercseket PC tápból bontott ferritrudra tekerném 0,6-os huzalból hogy minél kisebbek legyenek. Végtranyónak megfelelne olyan is ami elbír néhány ampert. A munkaellenállásokkal lenne csak gond, 2db 1W-os SMD szerintem nem tudna annyi hőt leadni mint a sima 2W-os, itt a fólián kéne elvezetni a keletkező hőt.
Hogy milyen hangja lenne ezek után azt elképzelni sem tudom. Lehet hogy Alkotó tervez majd hozzá valami jó kis nyákot.
(#) Krisztian1031 válasza ibpeti hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
ibpeti!
Lehet, én maradtam le, és volt már erről szó, DE:
Azt írtad, akkor is búg a végfok, ha rövidre zárod a bemenetet.
Van csillám a Végfok, és a ház között?
Amúgy szerintem, az sem ártana, ha bemenő jelkábelt árnyékoltra cserélnéd, de min. összesodornád... (ha már üzemszerűen tudod majd használni)
(#) Doncso válasza Krisztian1031 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Összesodorni? Ilyet még nem hallottam. Rádiófrekis zavarokta réz hálós mágnesen zavarokra (trafó szórása stb) fém hálós árnyékolt jelkábelt kell használni, esetleg ötvözni lehet a két megoldást fém-réz szövésű árnyékolt kábellel. TDA- erősítőnek tápot hidegíteni, rövid és vastag kolbászokat kellene használni, mivel régi erősítő, elkókat, táp szürést, hullámosságot ellenőrizni. Az is lehet, hogy nem tetszik neki a táppal közös jelföld.
(#) Krisztian1031 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
odaírtam, hogy árnyékoltra cserélni,VAGY (ha nincs éppen kéznél árnyékolt kábel)összesodorni. Nem akarlak megbántani, de remélem, így már jobban tetszik az iskolázott fülednek.
Nem tudom, manapság miért kell mindenkinek mindent szájbarágva elmagyarázni.A módszer egyébként működőképes...
(#) Doncso válasza Krisztian1031 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Így van, azt írtad : összesodorni. Ez az amit még nem hallottam.Én sem akarlak megbántani, de miért kell hülyeségeket tanácsolni? Az "iskolázott fül" beszólásodra inkább visszafogom magam.
Idézet:
„Nem tudom, manapság miért kell mindenkinek mindent szájbarágva elmagyarázni.”

Azért mert talán nem mindenki születik tudással a fejében. Vagy inkább senki, és rengetegen jönnek ide tanulni, úgy hogy semmit nem tudnak a dologról, ezért illik közérthető módon, ha így tetszik "szájbarágósan" magyarázni, hogy a legközelebb ide tévedő fórumozó is megértse a dolgot.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Doncso! Használják a sodratos módszert. :yes:
(#) bajtaig válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Üdv ! Mi ez?
(#) szamóca válasza bajtaig hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Egy 23,000.00 € előerősítő.
(#) bajtaig válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Nagyon szép , de minek rá a sok xlr csati ? Ja és hol a táp?
(#) saraha válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Nem is igaz,mert én láttam 17.000 €-ért is.
Biztos használt már a drága.
(#) szamóca válasza saraha hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
A menők nem vásárolnak olyan ratyi helyen! :schmoll2: ..
(#) bankimajki válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Doncso, azért kell összesodorni az érpárt, mert akkor az adott érpárban folyó áramok kioltják egymás mágneses hatását. És így nem zavar bele más jelekbe. (Komolyabb és nagyobb sebességű adatátviteleknél árnyékolni is szoktak ezen felül.
(#) Mayan válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Pl. UTP kábel ugye...
(#) petemazi válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
No comment!
Alps blue, miért nem bontod le azt a loudnesses jaxleyt?
(#) szamóca válasza petemazi hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Me jójaz még! :yes:
(#) petemazi válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Hát még milyen jó lett volna egy drága alps helyett!
Amúgy kezdem megutálni a jaxleymet, a fejhallgató végfokhoz nagyon jó, de a conductor bemenetén van egy feles feszosztó, és így mindig kell tekergetni, szétszedni a végfokot meg nagyon nincs kedvem!
(#) ethosz2 hozzászólása Nov 4, 2010 /
 
Itt van két komoly valami, a megalománoknak:

Egy 5 millió forintos erősítőt utánépítgetni mégiscsak más érzés, mint egy quad 405-öt. Igaz persze, hogy ez sem garancia semmire. Az utánépített dolog, ha nagyon gondosan van kivitelezve elérheti az eredeti minőséget, de viszont könnyen lehet sokkal rosszabb is. Sajnos pénz kérdése ez is, mint a legtöbb dolog az életben.

Amint látni fogjátok ennek az 5 millió forintos erősítőnek a végfoktát sem költségesebb összeütni, mint egy ugyanekkora teljesítményű, olcsó PA-ra való "dögöt" utángyártani. Akkor meg inkább egy ilyet csináljon magának az ember. Szerintem.

Árlista, hogy mennyibe is kerül egy ilyen kp-ért. Nem reklám, mert szerintem ezen a fórumon nem fognak sokan lakás helyett egy ilyet venni.

Árlista


Akik valami különlegesre vágynak, azoknak itt vannak ezek:
(#) petemazi válasza ethosz2 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Ha ezekhez nyákot kéne terveznem, én is simán elkérnék érte 5 millát..
(#) ibpeti válasza Krisztian1031 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Hello! Csillám-on mit gondolsz a végfok és a ház között? Szigetelt fajta LM IC, nem testel a hátulja. Ha erre gondolsz. Igen ha össze zárom a bemenet testjét, és a jel kábelt, akkor búg a trafó a hangfalba ugyanugy, mint ha a panelra lenne csatlakoztatva. Ezen az összesodrásos dolgon mit értsek? Egyébként ha levegőbe lóg a jel kábel nem búg, de ha elkezdek vele hadonászni, megmarkolom a külsejét stb. akkor is búgosgat...
Következő: »»   634 / 2506
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem