Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Olyan kapcsolást keresnék amivel Lan -t tudok átalakítani RS232 re. Találtam egy oldalt. Pontosan ilyen kell. De sehol nem találok kapcsolást, vagy csak rossz kulcsszavakkal dolgoznék?
http://www.lantronix.com/device-networking/embedded-device-servers
Vagy veszel egy openwrt támogatta routert és teszel rá ser2netet.
Szia
Itt van de nem óccóBővebben: Link
Ez speciel engem is érekelne. Van esetleg több is a lomosban? Vagy kép a belsejéről, neadjisten rajz?
Egy van belőle, vásároltam egy doboz lomot kilóra és közte volt.
Nem szedtem szét, legközelebb csak holnap tudom szétszedni mert lent van a tárolóban (kilencediken lakom) most lusta vagyok lemenni. Adaptere nincs.
Chipi elvileg csak rajzot kért, dehát ő nyitotta a témát, nem akarom elhoppolni előle. De ha neki nem kell, akkor engem érdekelne!
Annyi pénzért, amennyiért ezt az átalakítót megkapod, szerintem teljesen felesleges az építéssel vacakolni. Főleg Motorola processzorokkal épített konvertereket lehet találni a neten, jellemzően dokumentáció nélkül, vagy demo programmal stb. Nem mondom, hogy nem lehet ilyet építeni (akár másféle eszközökkel is, pl. LAN-kártyát használva, vagy LAN-os mikrovezérlőkkel), de ha számít az idő és a pénz, akkor - szerintem - ez a kategória már az, amikor vásárolni kell.
Ha valóban szükséged van rá, mert valaki megfizet azért amit csinálsz neki, akkor aláírom én is, hogy kár szenvedni vele, jobb megvenni készen.
Nekem nem égetően fontos, csak olykor nagyobb szabadságot nyújtana, ha tudok hálózati alkalmazásban is gondolkodni akár egy ilyen ketyere segítségével is. Ebben az esetben viszont már nem is olyan barátságos az a 15k amibe ez kerül. Én biztosan nem szánok rá ennyit. De mondom, ez főleg attól függ, hogy mennyire fontos amit csinálsz, illetve mennyi időd és kedved van rá. Amúgy ezek a linkek tök jók!
De igen - abban az esetben, ha az RJ45-ös csatlakozóban már eleve RS232 jelszintek vannak, azaz csak "konnektor-konnektor" közti átalakításra van szükség (lásd pl. Unitronics PLC-k programozó csatlakozói).
Itt nem csak jelszinteket, de protokollt is kell váltani, az sajnos nem megy szimpla huzalozással.
Két Ethernet/soros átalakítót használtam, egyet vettem (a HEStore-ban is volt): Lantronix XPORT (kb, 10eFt), egyet csináltam (kb 2 eFt). Mindkettő Web-server is, leírásukat csatolom.
Sziasztok!Lehet rossz helyre írok de engem érdekelne hogyan lehet ethernet rj-45 cstlakozót átalakítani rs232-vé ennek a kábelnek annyi lenne a dolga,hogy egyik szobábol a másikba a routertől vinné a jelet a beltiri rs232 csatlakozójához mivel azon sajna nincs rj-45 port kérdésem az lenne,hogy megoldható ez így? (kicsit még kezdő vagyok a témában) Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
igen van ilyen az a neve hogy Cambidge Kijevben csinálják a srácok ha kell megosztom veletek ,használjátok egésséggel a rarban minden benne van,leirás ,a programator amivel majd az ip cimeket be tudod vinni az eszközbe.Sok sikert . ja a jelszo használjátok a nic nevemet ,ha meg kérdésetek van Skype jozsik5 elérhetö.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |