Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia! Gratulálok az új klónhoz Ha javasolhatom mosd le drenatulált szeszben,ismét mérj mindent végig és ha jó nagyon híg nitrolakkal kend át! Ha nem ónozod hamar "rohad" ez sajnos az egyenáramú áramkörökben sok bajt okoz.. Én mostanság már az ónozottat is lelakkozom ha tutira kész!
Köszi a jótanácsot, de elvileg le van kenve alkoholban oldott gyantával. Úgy hallottam ez is véd és még a forrasztásban is segít...
Ha cáfolja valaki, akkor elfelejtem ezt a technikát...
Sziasztok
Kérdésem lenne Van egy PicKit2 klón (Szilva) Az lenne a problémám vele, hogy a VDD 4.1V mérek és így a programozás bizonytalan Legalább 4.5V lenne Van valakinek ötlete, hogy tudom fel tornázni legalább 4.5V-ra
Szia! Szilva mester biztosan tudna válaszolni, ha tudná mekkora feszültség jön ki az usb-n a gépből terheletlenül, mekkora feszültséget mértél a kábel másik végén ha rá van csatlakoztatva a ketyere, és még lehetne sorolni. Ha csak általánosságban kérdezel lehetetlen pontos választ adni.
Szia
Most mértem 5.0V volt Azt tudom, hogy esik a feszültség, de biztosan hogy nem ennyit
Szia! Milyenek a Schottky diódák? Az van bent egyáltalán? A szilva féle az nem állítja a kimenő feszt így maximum kell,hogy legyen rajt csak a félvezetők "csípnek" le belőle!
Én nem tértem el a kapcsolástól ugyan azokat a diódákat használom
Akkor mérd végig hol esik le! Esetleg hosszú vagy rossz minőségű USB kábel!
P-s FET helyett N-es, csak azért, mert az volt otthon?
Na igen, amikor nem figyel az ember, csak bambul
De a csoda az egészben hogy én ezzel már több PIC-et fel programoztam de, most szembesültem ezzel a problémával
Most én sem tudom, merre találtak ki az elektronok, és valójában min is folyott az áram.
Jobban jársz, ha beszerzel ilyen FET-et, esetleg ha van otthon más P-s, azt kipróbálhatod, de lehet, hogy nem mindegyik tudja kikapcsolni a teljes feszt, ha terheled. Lényeg, hogy -5V gate feszültségre is elég kicsi maradékellenállásnak kéne lennie a választott FET-en.
Kicseréltem és a 4.7V meg van, most úgy néz ki, hogy jó
Bocsánatot kérek a bakim miatt igaz csak magamat, járattam le De ezekből tanul az ember
Hát igen, az embernek elég furcsa érzelmei támadnak ilyen esetekben, de végül is túl kell lépni az ilyen dolgokon és a lényeget kell nézni, hogy most már jó, és legközelebb ilyen hibát vélhetően nem követ el az ember. Örülök, hogy már jól működik!
Én is örülök, hogy működik
Köszönöm a segítséget remek csapat ez
Sziasztok! Ma kicseréltem a FET-eket a PICKit 2 klónomban, amit Szilva tervei alapján építettem. Sajnos még mindig nem működik, a régebben leírt hibajelenség van még mindig. A Windows rendesen felismeri, de a PICKit2 program már nem.
Ha véletlenül sikerül vele felismertetni, akkor is csak a következő pillanatig tart, ha módosítani akarom valamelyik kimenet állapotát vagy konfigurálni akarom, azonnal megszűnik a kapcsolat. Hol keressem a hibát?
Szia!
Táphozzávezetési, szűrési elégtelenség, usb kábel hiba.. Nézd át a quartz környékét is, forrasztási hibát, átvezetést keress.
Sziasztok
Szeretném utána építeni Szilva PicKit2 klónját. Az lenne a kérdésem,hogy a nyákot tele földdel vagy anélkül célszerű elkészíteni? A nyákot vasalásos technikával készíteném. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia! Ha vasalod jobb a teleföld! Tapasztalatból mondom! Jobban rátapad a nyomat!
Szia! Köszönöm a segítséget. Még egy kérdés, elektromos zavar szempontjából van e jelentősége ?
Szia!
Jelentősége van. Nagysebességű digitális áramköröknél igen fontos a kis impedanciás táp és föld hozzávezetés kialakítása. Ha ma építesz klónt, amikor már az újabb kontrollreket (12F1___, 16F1___, 18F__J__, stb ) nem 5V -ra tervezik, amikor az SMD tokozású kontrollereket olyan áramkörökben használják fel, amiben nem csak 5V-os áramkörök vannak, érdemes-e olyan klónt építeni, amelyikkel nem lehet a kontroller tápját állítani, amiben a programozó adat és órajel meghajtása 5V-os szintekkel működik?
Szia!
Most már értem. Köszönöm a segítséget. A PIC-el most ismerkedem,a nem 5V -ra nem is gondoltam. Az általad készített furat szerelt égető volt a másik kiválasztott,de kezdésnek úgy gondoltam a Szilva által alkotott áramkör lesz a megfelelő.
Kezdésnek a szilva féle is tökéletesen megfelelő...szerintem. Amire más feszültségűek is kellenei fognak, építeni fogysz egy másikat, mondjuk egy SMD-st.
Úgy gondoltam az egyszerűbb áramkört csinálom meg. Már meg is csináltam a szilvaféle égető nyákját.Sajnos képet még nem tudok feltenni de igyekszem.
Helló emberek!
Lehet ,hogy kicsit alap lesz a kérdés ,de azért remélem kapok rá választ. Mond hatni még szűz vagyok PIC terén. Kérdésem a következő: Szeretnék egy PICKIT2 -t építeni. Találtam is itt egy jó kis leírást, ami alapján szeretném elkészíteni. Ezt: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/pickit2_klon_epitese.html?pg=1 Kérdésem az 4. Élesztés című részre irányul. Az áramkörben lévő PIC -et az után kell felprogramozni ,hogy be lett forrasztva az áramkörbe?? Meg arra sem tudok rájönni mi az a WPB_F18. Ezzel ,h programozzam fel, mi ez egyáltalán? Ez egy program? Vagy egy égető az égetőben lévő PIC programozásához? Ha pedig program ,nem lehet az MPLAB nevű pogival felprogramozni azt az IC-t? A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Nézz fel az oldalamra, minden választ megtalálsz a kérdéseidre. Remélem...
Sziasztok!
Készítettem egy előlapot a klónomhoz. Amitől furcsa lehet, hogy a ledek elhelyezkedése az eredeti pickitnek tükörképe. Ez nem véletlen, a ledek a panel "másik" felére néznek az eredetihez képest... Egyébként volt néhány hobbiégetés (16f877a, 18f4550, 12f509), eddig jól működik...
Na sziasztok!
Megépítettem a Szilva féle módosított verziót. Több tapasztalatom van, amit megosztanék. A fentlévő nyák, furatszerelt, de nem eléggé szellős, így indítás előtt baromira nézzétek át, ha vasalós technikát alkalmaztok, és nincs lötstop. A firmwaret én propic2-vel égettem, winpic800-al. Első körre tökjól felismerte a PC, meg a saját progija, de az istenért sem tudtam kihozni belőle az égető feszültséget (18-as szériánál 12V helett úgy 6,8 jött). Mivel a beültetésin nincsenek értékek, csak alkatrész számozások, könnyen lehet tévedni, amit én is elkövettem. Az égető feszültség figyelésére kitalált elenállásosztó két elemét fordítva ültettem be. Hát ez van, az emberi hülyeség határtalan. Pozitív tapasztalat: PIC berakásakor elgöbült két láb, kivettem, visszaigazítottam és beraktam fordítva. Mint írtam, az emberi hülyeség határtalan. TÚLÉLTE, és fordítás után tökéletes. Úgy-hogy nem megijedni, HAJRÁ az utánépítőknek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |