Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mert TDA1554-esből már csináltál erősítőt? Ha igen hogy szólt?
Nem hiszem, de ha meg is lehetne, horribilis torzítások árán, ha azonban tényleg nagyobb kimenő jel kell, használj LM1036-os előerősítőt, már sokszor bizonyított.
Egy erősítésre beállított műveleti erősítő nem torzít, az adatlapjukban megtalálhatóak az adatok, de még a gagyi fajta is 0,01% környékén dolgozik. Bezzeg az LM1036...
A mai agymenésem, meg is csináltam, igen szépen szól. Lebegő tápos. Ez így olyan mintha a tápkondik egyben kimenő kondik is lennének. Trükkös dolog. Így nem kerülhet dc sem a kimenetre, sem a bemenetre. Jól látom ?
Nekem is valami hasonló a szivem csücske
A miértjére kellenne értekezni valami erősitő guruval Pl highanddal. De ugy eltünt Egyébbként nem lebegő tápnak hivnám, inkább lebegő földnek. Ha újra csinálnák végfokot ilyen irányba mozdulnák
Én még csak ma próbáltam ki. Neked miért a szíved csücske ? És milyen formában ? Kapcsolást mutatsz ?
Annyira nem vagyok spiler, hogy tudjam a magyarázatát. Ráérzés. Eddig még mindig bejött.
Az 1978-óta csinált végfokomnál is. Müszakilag szégyenlem, nem is csinálok már régóta, de ritkán van jobb. A 70-es években, is ráéreztem az AEC C21-re. Megérintett, és azt koppálgattam.
Na akkor úgy kérdezem hogy valójában a kapcsolástechnika tetszik ebben, vagy a kapott hangzás ? Most hogy huzamosabban hallgatom, kicsit furi. Mintha a basszus a lebegő földdel együtt elhúzná a többi, finomabb hangot... de lehet csak beképzelem, mert fáradt vagyok...
Nem, egyáltalán nem képzeled be, elhúzza. Az egész egy ingoványos kocsonyás lebegő izéhez fogható hangzást eredményez. Pláne, ha a két oldal között még elég nagy fáziseltérések is vannak a mély tartományban. Ez igencsak nagy torzítást eredményez, s nem csak a túlvezérlési , hanem a normál szinten is.
Egyszóval, akármennyire szívcsücski, de a hangja max szívinfarktus hatású.
Nem lehet, hogy valami kivitelezési hiba ?
Az infraktust ne emlegesd, mert gyakorló vagyok 53%-a elhalt az enyémnek, nem tudom mennyi támadt fel az ősejtől ?
Szia
Adatokat kérhetek a kapcsolásról? Meg szeretném építeni egy szimpla tápos erősítőbe ami 42-50v-os , mert van komplementer párba TIP tranzisztoraim. Elöre is köszönöm
"Megépítettem" az áramkört. A bemenetek szabályos szinuszt kapnak. De a kimenetek
Ezt a kapcsolás technikát alkalmazták az ORIONTON táskarádióban , és nem a minőség miatt .
Nem értem, a korrekt leirást, mellékelt rajzot
Nekem továbbra is a lebegő földes elrendezés a szivem csücske. Van valami közmondásféle, miszerint a részletekben van az ördög elrejtve. Alkalomadtán a TDA 7294-el csinálok egy probát. Elképzelésem szerint lealáza a klaszikus alkalmazást, de a puding probája.......
Érthető , nagy a keresztezési torzítás , nyug. áram 0 , kihagytad a diódákat . Miért ? Felesleges tudatosan rosszabbá tenni ...
Sziasztok srácok! El szeretném készíteni a létező legjobb hangú erősítőt, amit csak lehet építeni kimenőtrafó és végcsövek nélkül. Tehát valami nagyon "über" jó kellene már. Kinek mi vált be? Érdekelne nagyon is, hogy kinél mi a "világon legeslegjobb" most éppen? Kezdő annyira már nem vagyok. Tehát a "kezdd egy 2030A-val, mert az első erősítőd úgysem lesz a legjobb" válasz eléggé lehangolna. Már nem egy egzotikus gépet fabrikáltam, főleg sorozatgyártású (nagyon drága árkategóriás) kapcsolási rajzok alapján.
Meg ne építsd, nem jó ! Csak kipróbáltam, de nem jó.
Egyszer hallgass meg egy olyan erősítőt ami nincs visszacsatolva a hangsugárzótól. Lehet függővé válsz te is... tehát pl. egy cső vagy ic vagy tranyós cucc hajt meg egy egyszerű push-pull buffert, aminek alacsony a damping faktora. Az avatáromban láthatsz egy primitív buffert én AD712-vel hajtom és nekem most ez a csúcs.
Ja... hát hová lettek a diódák belőle ? Így nem csoda. Mutasd úgy is hogy benne vannak a diódák.
Kicsi ellent mond a a beírásod , ha te már gyártottál nem egy és nem kettő egzotikus gépet akkor miért szeretnél mástól olyat kérdezni hogy neki mi a legjobb ? Ezt nem gondolod komolyan te is tudod minden embernek más és más az ízlése ezért ami nekem a legjobb az neked lehet az a legrosszabb !
Így értelmét veszíti ez a kifejezés hogy a létező legjobb hangú erősítő , ha konkrét dolgot kérdeznél arra könnyebb lenne a válasz .
Szia!
Működő dolog, hasonló elven működik a QSC és néhány Behringer erősítő is. Szerk: Nem árt azért külön táp a két oldalnak..
Ez egy kicsit csúsztatás!
Ez nem Mayan erősítője! Az övé B osztályú, a tiéd pedig durva C osztályú. Még szép, hogy ilyen a jelalakja.
Persze, hogy müködő, különben a koppáló bajnok a Behringer nem csinálná.
Arra azért kiváncsi lennék honan "gyüjtötte"
Hello Wizard.
Csak nem a "Gyik" vagy ? Ha igen örülök, hogy megint erösitővel foglalkozol. Tágithatnád a látómezönk
A diódákat sima védődiódáknak hittem, betettem, az átmeneti torzítás megszűnt. Aztán a 8 ohmos műterhelést kvázi valósra cseréltem, s a végeredmény itt látható. A két csatorna 60 ill. 100 Hz-et kap. Látszik az egymásra gyakorolt hatásuk. Külön tápon ez valószínű nem lenne.
Szerintem szép, dinamikus, tiszta hangja van, az IC technológiához képest, és minimális alkatrészigény(!) Kezdőknek ideális... Lehetetlen elrontani.
Én még a 90-es évek végén építettem ebből 5.1-est, egy 8 m2-es szobába... Jó volt, szerettem... :yes: De mondom, ez csak szubjektív vélemény. Azért írtam, mert ha már IC-s technológiában gondolkodsz, ez jobb...
Sziasztok!
Egy VF3-as kapcsolásnak vagy egy TDA2030-nak van szebb hangja?
Egy afrikai csaj szebb, vagy egy kínai?
Symasym5? Suprasym néven is van valami variánsa
Ezt próbáltad esetleg? diyaudio.com-on az egyik legnépszerűbb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |