Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 35
(#) Dániel X válasza Szebence hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Az én képcsöves monitorom kattant egy nagyot azóta nem működik! Mi lehet a baja? Ugyanúgy sorkimenő?
(#) belfi2 válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Hali!
Nem feltétlenül.A kattanás egy indulást követő hirtelen leállásnak a hangja (vagy a lemágnesezőé) amikor még nem éled fel a rendszer teljesen.Ez lehet sok mindentől, egy zárlatba kerülő kondi épp úgy okozhatja, mint a power fet, vagy a trafó zárlata.Az hogy nem is indul arra enged következtetni hogy a tápnál ugrott el valami, de lehetett egy már régi bizti kiégése is.
(#) Dániel X válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Ha szétszedem mire figyeljek? Púpos kondik, hasonlók?
(#) Noja hozzászólása Okt 24, 2010 /

Hali!

Van egy LG Studioworks 700S monitorom, amiből elszállt a zöld szín. Csak az az érdekes, hogy néha magától visszajön. Valószínű a hőmérsékletre érzékeny. Szerintem az ágyúnál lehet valami kontakt hiba, mert amikor kedves oroszos simogatást eszközölök rajta, néha megjavul. De amikor nem javul meg, és megütöm, vissza-vissza villan az eredeti színvilág. ötlet??

Noja
(#) belfi2 válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Hali!
Először is nézd meg a biztit! Ha feketére van égve az durva zárlatot jelent,nem csak egy egy egyszerű anyag fáradást.
Másodszor igen, a púpos kondik jönnek előtérbe,vagy az olyan alkatrészek amelyikről tudod hogy eredetileg nem úgy kellene kinézni mint ahogy kinéz.
Harmadjára, mérni, mérni, és mérni!
(#) belfi2 válasza Noja hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Szia!
Vedd le a csatlakozót a videó kártyáról és úgy indítsd be .Ez a monitor teszt üzeme .Ha itt nem tűnik fel a zöld szín akkor a monitorban van a hiba.Ha igen akkor vagy a kábel vagy csatlakozók vagy a videó kártya a ludas.
(#) Dániel X válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Hát sajna egy analóg voltmérőm van tehát szerintem azzal nem sokra megyek. Na majd szétkapom aztán megnézem. Válaszod köszönöm
(#) belfi2 válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Miért nem jó ?Pl kondenzátorok kimérésénél jobb mint a digitális.Ha van legalább 1000V-os méréshatár akkor tudsz vizsgálódni, de először tanulmányozd az itt megjelent leírásokat valamint, a biztonsági előírásokat
(#) Dániel X válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

30 Voltig képes mérni. Még nem néztem bele mert közben elkezdtem mást csinálni kicsit halasztom
(#) belfi2 válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Hát azzal nagyon ne is fogjál neki ha másra is akarod még használni!
(#) Dániel X válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Hát tudom meg életveszélyes is!
(#) boci0928 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Sziasztok nekem egy monitorral van gondom,és mivel lényegében az is mondható tv-nek ezért fordulok hozzátok.a képpel vannak gondjaim egy daewoo cmc1703b tipusu monitornál.a kép teljesen torz oldalt "be van homorulva" próbáltam menüböl állítani a pincushion menüvel de a reakció semmi nem változik.ezen kivül a trapéz torzítást sem tudom állítani.mi lehet a gondja?
(#) kadarist válasza boci0928 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia!
Jobb esetben egy forrasztás engedett el, de lehet, hogy egy csatolókondenzátor vagy ellenállás szakadt meg. A sorkimenő trafó körül kellene szétnézni.
(#) boci0928 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Igazad lehet.mondjuk én a digitális állításért felelös elektronikára gyanakodtam mivel csak ez a 2 funkció nem müködik a 2 képtorzítás állító.ezekhez viszont sajna belül sincs trimmer hogy kézzel tudnám állítani

A vízszintes képeltolás, méretállítás működik?

Igen minden más funkció szépen müködik,csak ez a 2 nem a pincushion(nem találtam értelmes fordítást erre) meg a trapéztorzítás

Párnatorzítás korrekciót jelent a pincushion correction. Azért csak szedd szét és nézd át. Ha a vezérlővel van gond, akkor azt úgysem tudod orvosolni.

már szétszedtem és ha már kibontottam adtam egy kis fényeröt belül mert a menüben már nem lehetett többet ráadni.nem látok semmi különöset. a képcsövön található forgatható fülek közzül nem állítja vmelyik azt a funkciót?

Mondom, hogy a sortrafó körül nézz szét. A forrasztásokat nézd át. A mágnesgyűrűkhöz ne nyúlj, ha jót akarsz!

És azt hol keressem mert nem találom sehol.eléggé el lehet dugva

ok megvan be volt burkolva megleltem mert azon is van 3 poti 2 focus 1 screen

Nem azt írtam, hogy tekerőket keress, hanem hogy a forrasztásokat ellenőrizd, hogy nincs-e kilazult, égett köztük.

az jónak tünik semmi nem látszik rajta de azér minden forrasztás felfrissitettem,de nincs változás

Akkor kuka. Nem érdemes foglalkoznod vele. Nem éri meg.

akkor használom mig megy aztán vennem kell másikat,mert sajna most ez az 1 van
(#) Directors hozzászólása Nov 9, 2010 /

Sziasztok!

Hoztak egy LG Flatron T710PU monitort és a a problémája,hogy nagyon sötét a kép és sötétedik is.Olyan 3-4 perc múlva még sötétebb.
Mi lehet a problémája szerintetek?
Bővebben: Link
(#) bbalazs_ válasza Directors hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Ha nincs rajta jel, akkor is sotetedik?
Ha tiszta feheret adsz ra, akkor latszik-e, hogy a hattervilagitas sotetedik?
Szerintem meg kellene nezned a hattervilagitas fenyeroszabalyzojat, egy PWM jel, ami kondi/ellenallasos modon atlagolodik feszultsegge. Az vagy nagyon alacsony, vagy nagyon magas.

Ha szetszeded, par vezetek megy oda a kisfesz panelrol:
Tap (kb +12-15V)
Fold (GND)
On/OFF (valamekkora fesz, altalaban 0 vagy 5V)
brightness (fenyero, ez is 0-5 V kozott valtozik). Ha a fenyerot menubol allitod, ennek kell valtozni, minimum 2V-ot a min-max kozott.

Lehet meg altalanosan hattervili problema vagy ha maga a kep sotetedik, de a hattervili marad, akkor az is tobbtenyezos, egyelore ezeket nezd meg.
(#) Directors válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Ez CRT monitor.Beállítottam magát a mozzillát mert ugye ott fehér a háttér és ott is sötétedik.
(#) Tom-Tom19 hozzászólása Nov 11, 2010 /

Üdv mindenki!

Adott egy IBM G72 típusú monitor, hibajelenség az hogy néha elmegy a kép de nem kapcsol ki (a led nem vált át zöldről sárgára! és a képcső vége világit). Amikor elmegy a kép lehet hallani egy kattanást is, ki és bekapcsolás vagy a video kábel újracsatlakoztatás után vissza jön a kép. Mit és hol keresem a hibát?

köszi a válaszokat előre!
(#) Szebence hozzászólása Nov 13, 2010 /

Sziasztok!!

Ma kaptam az egyik ismerősömtől egy Compaq P1220-as 20"-os sík képernyős monitort. Nagyon szép, éles képe van, viszont olyat csinál, hogy a függőleges tengelyen ugrál a kép széle. Lehet látni, hogy össze megy, kitágul, ezt akkorl ehet észrevenni jobban ha a monitor szélét nézzük, mert ez az ugrálás kb olyan 3-4mm, viszont eléggé zavaró. Hol összébb megy a két széle pár mm-ert hol széjjelebb jön.
Mi okozhatja ezt a problémát? Hogyan lehet orvosolni? Ezt szeretném használni monitorként, mert a mostani CRT-m az kisebb és a Comapaq-ra két gépet is rálehet kötni és a monitoron lehet kiválasztani, hogy melyiket jelenítse meg.
Következő: »»   19 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem