Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, akkor áram alá helyezem a javítandó tápot ez alapján.
Van egy panelem, amin 82v os varisztor volt,,de sajnos sehol nem kapok ilyet....
esetlegesen ezek sorolhatóak?? vagyis pl két39v os öszeköthetős sorba? Igaz nem lessz 82v de a semminél jobb lenne .
Szia!
Használj inkább egy kétirányú szuppresszordiódát, bár lehet, hogy eredetileg is ez volt az áramkörben. Bővebben: Link
Köszönöm, segitséged.
pontosan ez volt a panelen varistor ezt mivel lehet helyetesíteni? mert pont ilyet ithol nem árulnak. Üdv:pityu
Sziasztok! JANI írta régebben: "Egy soros biztosíték és a 400V-os varisztor beépítése szinte kötelező,
még a legegyszerűbb kapcsolásnál is! " Csinálok egy termosztátot,amiben van egy relé,ami 230V-os motort kapcsolgat. Kell-e a relével kapcsolt 230-után varisztor,és soros ellenállás,vagy bizti? Azért kérdem ,mert sok helyen láttam.Pl. itt: Bővebben: Link Köszi:Lóri Írtam a kezdő kérdésekbe,de lehet,hogy ide kellett volna.
Hello!
- Varisztor akkor kell, ha a relé induktív terhelést kapcsolgat, és a kontaktus nyitásakor zavarjel/szikra képződik. Ha ez zavar valamit (akár magát az áramkört), akkor kell, ha nem, nem kötelező. - Bizti akkor kell, ha az áramkör betáp oldalán nincs biztosítva, vagy a biztosított áram túlzott értékű a fogyasztóhoz képest. - Soros ellenállást, nem tudom hova gondolsz. Motorral sorba? Mert oda biztos nem kell. Esetleg az áramkör trafójával/tápegységével sorba, mert az sokszor a biztosíték szerepét tölti be. Ha a trafó, vagy táp zárlatba megy, leég az ellenállás, de nem képződik zárlati áram. üdv! proli007
Hello!
Köszönöm a választ.Végül is induktív a terhelés. Áramot ,0.45 ampert vesz fel.Ehhez milyen értékű (típusú)varisztor kell?100 forint körül van,úgyhogy nem olyan nagy összeg. Itt van pár féle: Bővebben: Link Az előző hsz. linket elrontottam:Bővebben: Link Itt lenne még hely a varisztornak.
Hello! Az első 275V-os váltós megfelelő. üdv! proli007
Sziasztok!
A képen látható varisztor elvileg az MDC z151 04ul névre hallgat. Ezt találtam a guglival. Szerintetek is ez lehet a neve? Az a kérdésem hogy ezt melyik, Magyarországon is beszerezhetővel helyettesíthetném? A válaszokat előre is köszönöm!
Azt elfelejtettem leírni, hogy ez egy 110v-os kitchenaid mixer sebesség vezérlő panelján sült el, mert véletlenül zárlatot okoztam... :S
Szia
Ez 150V-os, 0.4W-os típus. Több helyettesítőt is találni ilyen adatokkal hazai forgalmazóknál.
Köszi az infót!
![]()
Sziasztok!
Frekvenciaváltó javításnál ütköztem a kérdésbe, sorban van kapcsolva 2 varisztor, mindegyik 275V-os, természetesen csak feszültség van ráírva, típus nincs, nem is érdekes. A kérdésem az lenne, hogy mi történik soros kapcsolásnál? Ha jól gondolom akkor a levezethető áram kiterjesztésére használják, a táphoz kapcsolt varisztor totál szétég (mert a kedves felhasználó rátolja 400V-ra a 230-as frekiváltót, ez azért van, mert a 230-as és 400-as frekviáltó egy dobozt kapott, a 4db sorkapocs is bent van), a teteje kettétörik, és az amelyik a földön van annak csak a közepén lesz egy lyuk. Erre az lehet a magyarázat, hogy a földön lévő varisztoron kisebb lesz a feszültség, hiszen az később kezd el vezetni, mert a felső ok, hogy vezet, de akkor is van x ellenállása. Ez egy feltevés, én így képzelem, kérlek titeket, hogy igazoljátok vagy cáfoljátok a fentebb leírtakat. Köszönöm
Üdv!
Egy PC tápban volt egy varisztor, mely a negatív és az védőföld közötti zárlat miatt elégett. A tipusa olvasható: v150k7 Ezt melyik másik Hestore-os varisztorral lehetne helyettesíteni? A válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelettem
Volt egy "trafo" a bejövő oldalàn 230 kell bekötni de azon felül ugyan azon az oldalon van egy harmadik bekötèsi pont is ami nem a föld. Ezen az oldalàn volt bekötve egy varisztor (nemtudom, hogy hogyan ès, hogy mekkora) a màsik felèn 24 v vàltott add ki, ide volt bekötve a màsik varisztor. A kèrdèsem az lenne, hogy hogyan kell bekötni a varisztort ill. Hogy hogyan tudom meghatàrozni, hogy mekkora èrtèkü varisztor kell rà?
Ha elolvasod az összes
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Üdv. kollégák, mesterek! Varisztor vagy szuppresszor dióda (kétírányú), ez lenne a kérdésem, többek között a helyes értékű kiválasztása. Nagy nehezen sikerült megfejtenem miért lesz dilis a saját készítésű kapuelektronikámban a PIC16F628. (pickit gyári a programozóm) http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=238&cate...343cd4 Ezek a kapumozgató motorjaim, sajna "visszatermelnek, indukálnak". Jelenleg ilyen varisztorokat raktam a motrok csatlakozóira: http://www.tme.eu/ro/details/var7-60/varistoare-tht/sr-passives/ (60v-ac, 85v-dc, 100v-max). Valamivel jobb lett, de most is 10-ből 1-szer téved, vagyis a lefutó progit folytatja, visszacsuk a kapu... (Pic, kvarc cserélve, többször is, teljes panel is...) A kérdésem az lenne milyen varisztorral tudnám a tűimpulzusokat levágni? varisztorral vagy kétírányú szuppresszor diódával ha a motrok tápja 62V? Köszönöm a segítséget! (kapcsolást, paneltervet, pic-programot szivesen átadok az építő szándékozóknak, de sajna ez a probléma még megoldatlan...)
Helló mindenki!
Egy tápban kellene megmérnem egy gyanús varosztornak tűnő tárgyat. A felirata: VE13 8251K 533074A Jelenleg 219pF-et mérek alkatrészteszterrel. Gondolom szakadt. Vagy ezzel az eszközzel esélyem sincs megbizonyosodni róla hogy használható-e még? Esetleg valami megfejtése valakinek a számsorokhoz?(a gugli nem volt barátságos velem)
Hali!
Próbálj keresni egy hasonló táblázatot, ahol rátalálsz a számaidnak megfelelő varisztorra. Varisztorok Ne akard ezzel a teszterrel mérni, oda pl. egy változtatható nagyobb feszültségű, kis áramú táp kéne és meg tudnád mérni, hol akar vezetni. A ..13 a tárcsa átmérője, a többi kódot kell megfejtened. Le van írva minden, hátha rátalálsz te is... vagy kiméred az előzőek szerint. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
Helló!
Köszönöm a segítséget, megoldódott a probléma.
Sziasztok. Nekem még nem volt dolgom varisztorral. Egy relé érintkezőjével van párhuzamosan kávéfőző gépben.A varisztor kiforrasztva teljes szakadás még 30 Mohm méréshatáron is hidegen. Körülötte minden kormos, de a varisztor épnek látszik, csak nem vezet. Lehet az rossz? Mivel ellenőrizzem? 230 Volt és soros ellenállás? Ötlet? D7d391k a felirat.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2020
Szia! Az a jó, ha nem vezet és házilagosan nem is igazán tesztelhető.
Akkor max a relé lehet égett, de valami IC hajtja, kiforrasztás nélkül nem merem tesztelni. Van egy 100 ohm vele sorba, az is ép.
Viyzont egy másik relével soros 100 ohm szakadt volt. Próba után majd kiderül, lehet, hogy csak ennyi.
Üdv! Ez a varisztor alkalmas lehet triakkal párhuzamosan kötve csökkenteni a túlfesz impulzusokat?
(230V os univerzális motorhoz csinálnék egy fázishasításos teljesítmény szabályzót ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |