Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szerencse hogy megértetted miről van szó
![]()
Üdv!
Lenne egy nagyon fontos kérésem,de előre is elnézést ha nem ide kellett volna írnom. Van egy kapcsolási rajz amit át kellene tervezni úgy hogy a ledek is a nyákon legyen ,ne pedig külön.De ami a legfontosabb hogy a két ic és a diódák között kicsitt nagyobb legyen a hely.Megcsinálnám én is, de fogalmam sincs hogy hogyan kell használni az eagle-t. Ha lenne valaki olyan rendes és megcsinálná vagy valahogy segítene benne annak nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm róla lenne szó
Ha már egyszer SP-ben meg van rajzolva, nem lenne egyszerűbb abban megcsinálni a változtatásokat ?
Lehet egyszerübb volna,de nem tudom hogy hogyan kell.Most próbálgatom a progit.
Megpróbáltam kicsit odébb tenni a pontokat,hát mit mondjak elég ronda lett,de az a fő kérdés hogy ez így jó,működni fog??
Berakom az eredetit is meg amit én próbáltam. A sima knight az amit én próbáltam.
Uhh lemaradt hogy ezt most tükröznöm kell vagy sem?
Honnan tudom , hogy mmitől kell tükrözni valamit??
Sziasztok! Kicsit elakadtam. Nem találom a libraries-ben a uFL csatlakozót. Merre keressem? Előre is köszi!
Sziasztok, megnéznétek, működöképes így?
S hogyan tudok nyákot készíteni?
S hogyan kell ebből kiindulva nyáktervet készíteni a program segítségével?
Felül van egy kis ikon. Azzal tudsz átkapcsolni a nyáktervezőre.
Olyan ismerős! Mintha ezt már megcsináltattad volna velem privátban.
Tévedek?
Szerintem meg nem! Kijavítottad a szépséghibákat és tettél helyette bele tervezési hibákát. És kijavítottad úgy, hogy nem mondtad el mit csináltál...
1. Valószínűleg nem véletlenül volt két-két pufferelkó párhuzamosan kötve. 2. A pufferelkók közös GND pontja nincs kapcsolatban a kimenet GND pontjával. @ECL82 Amit másképp kell csinálnod: Az egyenirányító teljesen rosszul volt bekötve. Nem a Wire eszközzel kell összekötözgetni az alkatrészeket, hanem a Net-tel. Nagyon sok helyen fölöslegesen van csomópont (mellesleg ha a Net-et használod akkor magától rakja le a csomópontokat oda ahova szükséges). A Wirepad-ek mérete nagyon "soványka", én ide a legnagyobbakat választanám.
Biztos, hogy egy 20A-es graetz kell bele ?
Hú, nagyon köszönöm! Csak most ismerkedek a programmal saját szakállra.
A V+ és V- ágakon az a kis "nyíl" szerű dolog mi, s miért kell oda? A graetz 35A-es, csak azért, hogy biztosan ne melegedjen!
A nyilak a különböző potenciálokat jelölik. A supply alkatrészkönyvtárban találod őket (van +/- 5V, 12V, 24V stb). Ezeket a nyilakat arra használják, hogy ne kelljen minden tápfeszültséget igénylő alkatrészhez külön odakötni a tápot, hanem ezeket a nyilakat kötjük a megfelelő lábakhoz a program pedig ebből tudja, hogy közös potenciálon vannak. Pl. van a kapcsolásban 10 db logikai IC-d, mindegyik +5V-ról megy, a nyilakat használva nem kell mind a 10-hez odahúznod a tápot, hanem a kis nyilakat rakod a táplábakra. Így nem lesz pókháló a rajzból, átláthatóbb lesz. Ugyanúgy mint pl. a GND.
Egy példa rá itt vagy 8 féle potenciáljelölőt használtam, ezek nélkül igen csak kusza lenne a rajz.
Első ránézésre erősítőtápnak néz ki, ott jó ha minél nagyobb...
Na ja, csak 100W az erősítő, vagy 5W ?
Az nem mindegy ![]()
Értem, így valóban megkönnyíti a munkát. Nyáktervezés funkcióban, a vezeték vastagságát, hol kell beállítani?
Üdv!
Nincs olyan funkció az eagle-ben, hogy automatikusan elrendezi az kijelölt alkatrészeket? Konkrétan 60 légvonalam van, amivel nemtudok mit kezdeni. Most rajzoltam át másodjára és semmi eredménye, az elsőnél csak 57 volt. ![]()
Ezzel így semmire nem mész
![]()
Nincs! Minek? Azt ne várd, hogy a szoftver megcsinál mindent helyetted. Az alkatrészek logikus elrendezése jelent megoldást neked, és ahogy látom az autoroute is baromi rosszul dolgozik
![]()
Értem, ezek szerint akkor dolgozni kell vele rendesen. Hát, remélem megtudom csinálni idővel. Próbáltam az alkatrészeket megfelelően felhelyezni, de mint a rajzos is látható nem nagyon jött össze.
![]()
Van egy hiba a panelon. Az X2 egyik lábát eleve nem lehet bahuzalozni, mert kint van a kereten kívül.
Próbáld ki ezt huzalozásra: www.freerouting.net Alkatrészeket ez sem pakol le, de jobb a huzalozója, mint az Eagle-é és ingyenes. Egy scriptet futtatva kapsz kimenetet az Eagle-ből, ami betöltesz a frreroute-ba. Ott futtatsz autoroute-ot, és az eredményt ki tudod menteni Eagle scriptként.
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hOGY annyira kacifántos a kapcsolási rajzom hOGY csak kétoldalú nyákra tudom megcsinálni. Kirajzolom az auto funkcióval nagyon jó minden csak nem tudom hOGY innen hOGY kell kinyomtatni hOGY jó legyen. A másik pedig hOGY a kapcsolási rajzon feltüntettem a +12V csatlakozást és egy bemenő érzékelő csatlakozóját, és a negatívokat ilyen fejreállított T betűvel mert abból nagyon sok van a rajzomba. Aki tud az legyen szíves minél előbb segítsen. Köszönöm! Így olvasható is, nem csak érthető. Frankye
Ezt kipróbálom majd, de előtte még szenvedek vele az eagle-ben, kell egy kis tapasztalatszerzés.
Üdv!
Van olyan funkció amivel a panelt úgy tudom megcsinálni hogy a vezetők körül a GND legyen? A sprint layoutban auto gnd nek nevezik tán? Szóval jó volna ha az alkatrészek miatt nagyra készített panel nem enné meg a vaskloridot ![]() valahogy így:Bővebben: Link
Hali!
Nekem is lenne egy pár gondom az Eagle progival.A sematikus panelen is és a nyáktervező panelen is rakosgatni kell a cuccokat?Lesz még kérdésem de egyenlőre csak ennyi! Köszi!
Bár nekem már az is nagy segítség lenne ha valaki rakna fel egy nagyon egyszerű (bármi) projectet.Valamint ismét egy kérdés.Lehet hogy én vagyok hülye ehhez a programhoz,de van a ferde vonal amihez odaírja a program hogy vonal rajzolása. (a lábakat nem ezzel hanem a route paranccsal kell összekötni).De a route gomb nem csinál semmit a nyáktervezőben,csak hangot ad ki.Már a neten fellelhető összes információt kiveséztem de nem jövök rá a hiba okára.Én ezt az egyszerű kapcsolást próbálom vele kezdetként megcsinálni.Ha valaki rákukkantana az célravezető lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |