Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Mivel nem találtam hasonló témát, ezért vetttem a bátorságot és nyitottam egy ujat. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e még venni/rendelni vagy valahonnan szerezni mindenféle kisebb nagyobb csomagokat, amiben van egy lemaratott nyák, és az alkatrészek. Régen, annak idején a fizika tanárom mutatott ilyet, amiben egy astabil multivibrit lehetett összedobni. Akkoriban ugy tudom ez divatos volt. szeretném megkérdezni, hogy lehet e még ilyeneket kapni? Láttam egykét helyen ilyet (asszem a konrádnál) de eszméletlen magas áron. Van ötletetek, honnan lehet még ilyeneket beszerezni? persze nem egy ilyen egyszerű kapcsolásra gondoltam, hanem kicsit komolyabb dolgkora. állítólag olyanokat is lehet találni. kössz előre is
Hellolehet kapni aszem conradba is de mért kell Ilyen kitet venned nem egyszerűbb hogyha megveszed a cuccokat és öszedobod?és még olcsóbb is.
Vagy neked anyákgyártással van a gondod? mert abban tok segíteni
Szia!
Szétnézhetsz még www.urbanelektronika.hu-nis. Úgy tudom ott is vannak ilyen egységcsomagok.
hello!ezeket KIT-eknek nevezik.pl. conrad.hu-n rákeresel erre a szóra,hogy KIT, kidob rengeteg találatot. árban csak annyival drágább, hogy meg is érje nekik KIT-et eladni. Szegeden megtalálható a satel.hu honlapján is pl. a TDA7294 kitje.
tme.hu -n is van sok kit.
Magyarországon nem nagyon virágzk ez a kit-es dolog, ahogy nézegettem más elektros oldalakat van pár amelyik csak kiteket forgalmaz, csak sajna drágák a szállításiköltségek. Remélem lessz változás kishazánkban e téren.
Ha lehet adnék egy 5letet a CONRAD -hoz:
Először kiválasztom azt az áramkört amit megszeretnék építeni, utána megnézem a cikkszámát és utána ITT rákeresek és már megis van a kapcsolásirajz! Összeírom, hogy milyen alkatrészek kellennek hozzá és megveszem. És mindez megvan X<1000huf, miközben a conrádban meg 5000huf -os árakon árulják! Remélem tudtam segíteni!
Szia!
én mindíg itt veszem a KIT-eket. nagyon szimpi hely, nem is annyira drága...nem hiszem hogy olcsóbb lenne összeszedni alkatrészekből+nyákot maratni...stbstb...itt minden megvan egyben. üdv
Én a d-audio.hu-t javaslom, sok kit van kedvező áron.
A permanentnél is lehet kapni a Velleman kiteket.Bővebben: Link
szia, esetleg egy külföldi:Bővebben: Link
Nézd meg a kapcsrajzot, majd egy dugdosós panelra rakd össze, ha megy akkor egy univerzális/raszter nyákra (olyan előre lyuggatott) építsd meg. Ha tuti nyák kell vasalsz egyet magadnak és kész
nagyo thx a sok választ.
A conradot ismerem, de ott baromi drágák a cuccok a bajielektronika nekem is nagyon bejön, onnan majd tervezek rendelni egykét doglot. A külföldi link sajna nem jöött be, meg amugy se értek szlovákul:S a d-audio és a velleman vagymi volt számomra az ami ujat mondott, és sok érdekes dologgal lepett meg. köszi a válaszokat. Azon, hogy ki kapja a pontot nagyon erőősen gondolkodok Szivem szerint mindenkinek adnék
Sziasztok!
Tudtok ilyesmikhez hasonlókat?: Bővebben: Link Valami ilyen elektronikai kisérletező cuccot szeretnék venni, esetleg valami kitet, amiből sok sok mindent meglehet építeni, csak ezeket a conradosokat kicsit drágállom, ajánlottak már PIC-es fejlesztői panelt, de ahoz még kevés vagyok hogy megépítsem, de arról lehetne szó hogy valakitől készen veszek ilyet
Nézz be valamelyik elektronikai boltba, szerintem fogsz találni annyit, hogy még sok is lesz!
Nézegettem ilyen oldalakat, ahol kitek vannak, de az mint olyan hogy csak 1 megadott dolog, nekem meg igazán olyan kéne amiből több dologt lehet csinálni, afféle kisérletezgető (tudom ami sokmindenre jó az igazán semmire se jó)
A KIT-ek már csak ilyenek. Valamire kitalálták, egy feladatra specifikálták őket, arra valók. Kísérletezéshez válassz próbapanelt, vegyél néhány alap dolgot, és játszogass velük. Építs néhány egyszerűbb áramkört, próbálj rájönni, mi-miért van úgy, és miért éppen úgy. Olvasgass szakirányú könyveket.
(És lehetőség szerint kerüld a szöveg színezését!)
Ok, köszi, aztán lehet hogy megveszem ezt, mert ebben le van írva szépen minden az alapoktól, csak hát az ára? Tényleg egy 5Eft-ot érő dolog van ezekeben, pár egyszerű alkatrész aztán kész?
Szerintem élvezetesebb, ha magad kísérletezgetsz. Ezek a készletek elég drágák, adott dolgot alkatrészszinten sokkal olcsóbban kihozhatod. Magad választhatsz mi érdekel, nem csak azt kapod ami a dobozban van. A saját áramkörépítés sokkal hasznosabb, ha komolyan érdekel a téma, mint amit egy dobozból összeraksz. :yes:
Hali! Nekem van egy hasonló készletem, még valamikor 100 éve kaptam, tehát nem egy új dolog. A lényeg, hogy van benne pár ellenállás, kondenzátor, transzisztor, led, fotóellenállás, meg még pár apróság és van mellékelve egy füzet amiben le van írva hogy melyik alkatrész melyik lábát mivel kell összekötni adott kapcsoláshoz. Ne gondolj túl nagy áramkörökre...de pl lehet vele villogót meg egy egyszerű riasztót is építeni. Ha gondolod leirom pontosan mik vannak benne, plusz beszkennelem a hozzátartozó füzetet. Így hátha olcsobban kijösz, ha még aktuális
Köszi, a tiédnek mi a típusa? Lehet hogy megveszem, mert elég jó 150 féle kapcsolást össze lehet rakni, pontosan leírva hogy mit hova kötni, vagyis csak dugdosni,
Ilyenem nekem is van , még kb 9-10 éves koromban kaptam, nagyon jól eljátszogattam vele
Akkor ez tényleg csak ilyen gyenge játszogatós dolog kisgyerekeknek? Pedig aaakarok valami hasonlót
Milyen hasonló kisérleti dolgot vegyek, ami komolyabb nem kisgyerekeknek szánt (10 éves kortól) típusú, ajánlottak valamilyen PIC fejlesztőpanelt, de azt meg nem lehet venni, csak építeni, ahoz meg nem állok még készen.
Akkor ne vegyek semmit??
Tudtok valami jobbat?? Ami NEM 10 éveseknek való de ilyesmi mint ez és kevesebb mint 20eFt
Vegyél egy ilyet.Keresel egy egyszerű kapcsolást(pl. ledvillogtató),megveszed az alkatrészeket és összerakod.
ez se rossz ötlet
Sziasztok! Régebben vettem a gyereknek egy Clementoni Elektronikai kísérletező készletet. Akkor nem nagyon érdekelte. Most újra elővettük, de nincs már meg a használati füzete, amiben a kísérletek voltak. Tud-e valaki egy másolatot küldeni?
Tudsz képet feltenni róla? Vagy nagyjából leírni hogy néz ki a doboza?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |