Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   375 / 1274
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Rajz: Bővebben: Link (get manual). A trafó szekunderén lévő diódák katódja és a test között mérj ellenállást, keress zárlatot.
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Kiforraszottam az egész trafót a nyákből. 18 lába van.

Tornyosan épülnek egymásra a tekercsek.
Hogy tudnám ellenőrizni a trafót?

Illetve a rajzon bekarikáznád melyik diódáról is van most akkor szó, köszönöm

Bekarikáztam a diódákat és megpöttyöztem a katódokat. A primeren cseréld ki a két kis elkót. A trafót kár volt kivenni. Forraszd vissza és folytasd a hibakeresést.
(#) Fery válasza bladzser2 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia Miért vetted ki a trafót ? Egy ezrelék esély van arra, hogy az lenne hibás. Semmi értelme nem volt. Kezdetnek cseréld ki a táp primer oldali kis elkóit, ha jól látom van ott egy 56 mikró, oda betehetsz 100 mikrót az csak egy puffer, meg van egy 1 mikrós. Ha ez megvan, akkor a táp szekunder oldalán, keress zárlatos alkatrészt különös tekintettel a kijárati diódákra, kondikra és a sorvégtranzisztorra. Fery
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ó istenkém... én csak a kép egy részét tudom letölteni nemtudom miért. Feltudnád rakni nekem ide az egész rajzot, légyszíves

Akkor visszapakkolom a trafót, és átnázem amiket írtatok, de a képet teljesméretében csatolod?

Kattints a Get Manual-ra itt
(#) Fery válasza bladzser2 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia. Töltsd le valahogy Te, mert ide 2 MB-nál nagyobbat nem enged a rendszer feltölteni, úgyhogy ide nem tudom feltenni. Fery
(#) adriano17 hozzászólása Nov 19, 2010 /

Üdv.
Elnézést de én még növendék vagyok.... hol találom meg a KF-et... tulajdonképpen mi? hogy jelölik
(#) kadarist válasza adriano17 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia! KF=középfrekvencia. A tuner környékén kutakodj. Forrassz át mindent, amit csak lehet.

köszi a választ és kondik lehet a baja? mert azt nem nagyon tudom megnézni mert nincs kondimérőm....

Egyelőre csak forrasztgass. Ha szerencséd van, akkor megjavul. Lehet, hogy repedt forrasztás okozza az elsötétülést.
(#) skarlik válasza bladzser2 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia.Ha tevion tv-ről van szó akkor a képcsőről vedd le a cumit és a képcső végéről húzd le a foglalatot.A lényeg az hogy a cumi (sorkimenő végéről van szó)mindentől messzebb legyen nehogy ívet huzzon.És így kapcsold be hogy sípol-e.mert az én tv-m is ezt csinálta és képcsöves volt.(ágyu zárlat,megfogja a sorkimenőt)
(#) Fery válasza skarlik hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Mielőtt ezt megteszed feltétlenül süsd ki a csövet. Fogj egy mérőzsinórt, egyik felét tedd talajra, a másikat pedig a nagyfeszkábel végén levő tappancs alá, bár szerintem kicsi az esélye a csőproblémának. Fery
(#) Attis 79 hozzászólása Nov 19, 2010 /

Még mindig az LG plazma TV röl írok egy pár sort.A jelenség mind említettem az hogy fűgoleges irányba megjelenik egy 7-8 cm csík.A probléma még mindig meg van Viszont el vittem egy szerelőhöz is és nem tudta pontosan megalapítani hogy mi a probléma vele.Idézem a szerelőt ahová el is vittem a TV-t: "Elképzelhető hogy a kijelzővel van a baj".Nos ezek után felhívtam még 2 szerelőt tel.. és ök is azt mondták hogy ez a jelenség a kijelző meghibásodására vezethető vissza.Viszont az egyik azt mondta hogy a kijelző melegedéstől lehet ez.Ma neki is álltam egy kis ventivel hűteni a kijelzőt,ahol megjelenik a csík (hátúról hűtöm).Annyit el értem vele hogy KB 4-órát bírja a csík megjelenésig.Kérdés még mindig fen áll hogy vajon így jó lesz-e vagy próbajak még más irányban mozdulni?
(#) feerke hozzászólása Nov 19, 2010 /

Sziasztok!
Van még egy tv problémám. TV típusa: CTV 2020S
A problémája az hogy csak piros szín van benne és van egy elégett ellenállás is de ez a kazetta részéhez való.
Ha van valakinek rajza hozzá esetleg a szín problémára megoldása annak nagyon örülnék. Mellékelek 2 képet is.
(#) Fery válasza Attis 79 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia. Mivel semmiféle, mérési, tapasztalati információ nem áll rendelkezésünkre, így leginkább csak találgatni tudunk. Ezt a hibajelenséget okozhatja vezérlő elektronika vagy a plazmapanelen lévő a mátrixot vezérlő elektronika problémája. Sajnos az utóbbi integrálva van a plazmapanelbe, azaz csak azzal együtt cserélhető. Azt hiszem, ennél az LG tipusnál így van. Amennyiben ezzel a hűtősdivel egyenlőre működik, akkor használd így, nyerhetsz még némi időt, hogy összeszedd a pénzt egy plazmapanel cserére, vagy egy másik TV-re. Sajnos valószínűleg a probléma, az idő múlásával egyre rosszabb lesz. Fery
(#) Fery válasza feerke hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Így első ránézésre, azt mondanám ez a cső kezd kicsit totálkáros lenni, de szerintem ez mellett az RGB végfok sem áll a helyzet magaslatán. Ugyanis a piros elhúzáson meg az erőtlen képen az látszik, hogy elég fáradt a cső, de mivel zöld egyáltalán nincs, az valószinűleg az RGB végfok hibája lehet, bár akár azt is okozhatja a cső is. Elsőnek azt nézd meg, hogy hány piros izzó pontot látsz a cső nyakán belül. ha hármat, akkor érdemes tovább keresgélni, de ha csak kettőt akkor akkor mehet a cső a kukába, mert a zöld ágyú fűtése szakadt. Fery
(#) feerke válasza Fery hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Megvan mind a 3 izzó pont. Annyit még hozzáteszek, hogy a színbeállító poti tekerésre nem reagál.

üdv.
Átforasztottam azokat a pontokat amiket repedésnek láttam, de ugyan olyan.. de most felvedeztem olyan képernyőt,hogy kék háttér és kicsit világosabb kék vizszintes csikok vannak benne ez kb 3x jött elö a többinél fekete. ott is ahol hangyafoci lenne ott is olyan néha amikor bekapcsolom, valamelyik tranzisztor vagy IC lenne a rossz?

Szerintem add át szakembernek a lehetőséget. Műszeres mérésekre van szükség (oszcilloszkóp).
(#) moele válasza feerke hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ezek szerint a csőnek minden ágyúja fűt. Valószínű a cső gyengesége, vagy az RGB végfok hibája. Feerke hozzászólásával egyetértek. Már csak egy rajz kellene róla, hogy tovább mehessünk. Annyit még megtehetsz, hogy a képcső katódjait (előbb le kell kötni a végfokról) egyenként a testre zárod egy pillanatra. Élénk piros-zöld-kék színnek kellene lenni, ha a cső és a G2 jó.
(#) feerke válasza moele hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ezt ki fogom próbálni, de egy rajz tényleg jó lenne.
(#) kadarist válasza feerke hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Csinálj pár jó képet a belsejéről. Sokat segítene.
(#) skarlik hozzászólása Nov 20, 2010 /

Üdvözlet emberek.Egy rövidke kérdés egy Sony tévével kapcsiban.Találkozott-e már valaki ilyen hibávaL.színes pöttyök vannak a képpben.Ha leveszem feketefehérre,eltünik,de olyan a kép,mintha majdnem negatív lenne.Érdekes a tletex,és a menűje tökéletes.Csak a kép ilyen pöttyös.Szerintetek?A Fényes dobozkájában lehet a gond?Ilyennel még nemtalálkoztam.
(#) Baxi válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hi
Tegnap megnéztem, szóval a képcső végéről minden fesz eltűnik amikor kikapcsol/eltűnik a kép.
A hiba úgy kezdődik hogy elkezd nagyon kicsit de azért láthatóan remegni a kép s utána kikapcsol/eltűnik a kép a a hang marad.
Az érdekessége az számomra legalábbis, hogy le volt szedve a hátulja s 5-6 órát ment próba üzembe, kicseréltem a sorkimenő környéki elkokat s emiatt járattam. Semmi baja nem volt
Összeraktam s kb 2-óra után megint ugyanaz, eltűnik a kép a hang marad.
A sorvég kapcsoló tranyóját még nem néztem.
Van valakinek tippje?
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia. Tudnom kellene milyen elektrotechnikai gyakorlatod és műszered van mert itt bizony mérni kellene néhány dolgot. Bele tudsz vágni ? Fery

Szia, gyakorlat hobbiszinten ~5év ,
Műszer csak digi multi.
Bele hát , a TV-k számomra mindig fekete folt volt, így talán világosodik egy kicsit.
Ja és tutti hogy hőmérséklet függő is a dolog.
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia. Az is valami. Ki kell deríteni, hogy melyik fesz megy el, akkor amikor elsötétül. Még mielőtt méregetni kezdünk, azt nézd meg, hogy amikor elmegy a kép akkor a cső nyaka izzik-e. Ha nem akkor a sorvég áll le. Mérni kellene a tápról lejövő feszültségeket, és a cső nyakán levő feszeket is , pl, videótáp, és a G2 segédrácsfesz. Nagyon óvatosan mert, a G2 az többszáz volt, a videotáp 200 Volt körül van a sortáp pedig 115-145 Volt körül, tipustól függően. Tehát nagyon vigyázz, mert ha pofon üt, akkor el lesz rontva a napod. Fery
(#) feerke válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Csináltam pár képet. Remélem segít majd.
A 3. képen van egy bekeretezett ellenállás aminek a lába el van vágva. Összekötöttem de semmi változás.

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6
Kép7

Hi
Megméregettem (tegnap) ezeket amikor ment most így fejből nem tudom mi mihez tartozik, de a színeknél kb.:140v van, egy kb.:400 valamennyi meg kb.:220v és volt és egy ami érdekes volt mert a panelre fel van szitázva egy 60v érték és ott csak 39-40V mértem.
Egyébként igen amikor leáll elmegy a cső fűtése, tehát nem izzik a nyaka a csőnek és egyáltalán semmilyen fesz nincs rajta.
De amikor eltűnik a kép akkor is megmaradt a ciripelő hang, amit nem nagyon tudtam beazonosítani hogy a kapcs tápból jön vagy az a bizonyos 15626 hz sorvég hang. Na de gondolom ehhez kell az évek meg a rutin
Remélem tudtam valamit segíteni Fery Mester abban hogy mi okozhatja a galibát
Következő: »»   375 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem