Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Rajz: Bővebben: Link (get manual). A trafó szekunderén lévő diódák katódja és a test között mérj ellenállást, keress zárlatot.
Kiforraszottam az egész trafót a nyákből. 18 lába van.
Tornyosan épülnek egymásra a tekercsek. Hogy tudnám ellenőrizni a trafót? Illetve a rajzon bekarikáznád melyik diódáról is van most akkor szó, köszönöm
Bekarikáztam a diódákat és megpöttyöztem a katódokat. A primeren cseréld ki a két kis elkót. A trafót kár volt kivenni. Forraszd vissza és folytasd a hibakeresést.
Szia Miért vetted ki a trafót ? Egy ezrelék esély van arra, hogy az lenne hibás. Semmi értelme nem volt. Kezdetnek cseréld ki a táp primer oldali kis elkóit, ha jól látom van ott egy 56 mikró, oda betehetsz 100 mikrót az csak egy puffer, meg van egy 1 mikrós. Ha ez megvan, akkor a táp szekunder oldalán, keress zárlatos alkatrészt különös tekintettel a kijárati diódákra, kondikra és a sorvégtranzisztorra. Fery
Ó istenkém... én csak a kép egy részét tudom letölteni nemtudom miért. Feltudnád rakni nekem ide az egész rajzot, légyszíves
Akkor visszapakkolom a trafót, és átnázem amiket írtatok, de a képet teljesméretében csatolod?
Szia. Töltsd le valahogy Te, mert ide 2 MB-nál nagyobbat nem enged a rendszer feltölteni, úgyhogy ide nem tudom feltenni. Fery
Üdv.
Elnézést de én még növendék vagyok.... hol találom meg a KF-et... tulajdonképpen mi? hogy jelölik
Szia! KF=középfrekvencia. A tuner környékén kutakodj. Forrassz át mindent, amit csak lehet.
köszi a választ és kondik lehet a baja? mert azt nem nagyon tudom megnézni mert nincs kondimérőm....
Egyelőre csak forrasztgass. Ha szerencséd van, akkor megjavul. Lehet, hogy repedt forrasztás okozza az elsötétülést.
Szia.Ha tevion tv-ről van szó akkor a képcsőről vedd le a cumit és a képcső végéről húzd le a foglalatot.A lényeg az hogy a cumi (sorkimenő végéről van szó)mindentől messzebb legyen nehogy ívet huzzon.És így kapcsold be hogy sípol-e.mert az én tv-m is ezt csinálta és képcsöves volt.(ágyu zárlat,megfogja a sorkimenőt)
Mielőtt ezt megteszed feltétlenül süsd ki a csövet. Fogj egy mérőzsinórt, egyik felét tedd talajra, a másikat pedig a nagyfeszkábel végén levő tappancs alá, bár szerintem kicsi az esélye a csőproblémának. Fery
Még mindig az LG plazma TV röl írok egy pár sort.A jelenség mind említettem az hogy fűgoleges irányba megjelenik egy 7-8 cm csík.A probléma még mindig meg van Viszont el vittem egy szerelőhöz is és nem tudta pontosan megalapítani hogy mi a probléma vele.Idézem a szerelőt ahová el is vittem a TV-t: "Elképzelhető hogy a kijelzővel van a baj".Nos ezek után felhívtam még 2 szerelőt tel.. és ök is azt mondták hogy ez a jelenség a kijelző meghibásodására vezethető vissza.Viszont az egyik azt mondta hogy a kijelző melegedéstől lehet ez.Ma neki is álltam egy kis ventivel hűteni a kijelzőt,ahol megjelenik a csík (hátúról hűtöm).Annyit el értem vele hogy KB 4-órát bírja a csík megjelenésig.Kérdés még mindig fen áll hogy vajon így jó lesz-e vagy próbajak még más irányban mozdulni?
Sziasztok!
Van még egy tv problémám. TV típusa: CTV 2020S A problémája az hogy csak piros szín van benne és van egy elégett ellenállás is de ez a kazetta részéhez való. Ha van valakinek rajza hozzá esetleg a szín problémára megoldása annak nagyon örülnék. Mellékelek 2 képet is.
Szia. Mivel semmiféle, mérési, tapasztalati információ nem áll rendelkezésünkre, így leginkább csak találgatni tudunk. Ezt a hibajelenséget okozhatja vezérlő elektronika vagy a plazmapanelen lévő a mátrixot vezérlő elektronika problémája. Sajnos az utóbbi integrálva van a plazmapanelbe, azaz csak azzal együtt cserélhető. Azt hiszem, ennél az LG tipusnál így van. Amennyiben ezzel a hűtősdivel egyenlőre működik, akkor használd így, nyerhetsz még némi időt, hogy összeszedd a pénzt egy plazmapanel cserére, vagy egy másik TV-re. Sajnos valószínűleg a probléma, az idő múlásával egyre rosszabb lesz. Fery
Így első ránézésre, azt mondanám ez a cső kezd kicsit totálkáros lenni, de szerintem ez mellett az RGB végfok sem áll a helyzet magaslatán. Ugyanis a piros elhúzáson meg az erőtlen képen az látszik, hogy elég fáradt a cső, de mivel zöld egyáltalán nincs, az valószinűleg az RGB végfok hibája lehet, bár akár azt is okozhatja a cső is. Elsőnek azt nézd meg, hogy hány piros izzó pontot látsz a cső nyakán belül. ha hármat, akkor érdemes tovább keresgélni, de ha csak kettőt akkor akkor mehet a cső a kukába, mert a zöld ágyú fűtése szakadt. Fery
Megvan mind a 3 izzó pont. Annyit még hozzáteszek, hogy a színbeállító poti tekerésre nem reagál.
üdv.
Átforasztottam azokat a pontokat amiket repedésnek láttam, de ugyan olyan.. de most felvedeztem olyan képernyőt,hogy kék háttér és kicsit világosabb kék vizszintes csikok vannak benne ez kb 3x jött elö a többinél fekete. ott is ahol hangyafoci lenne ott is olyan néha amikor bekapcsolom, valamelyik tranzisztor vagy IC lenne a rossz?
Szerintem add át szakembernek a lehetőséget. Műszeres mérésekre van szükség (oszcilloszkóp).
Ezek szerint a csőnek minden ágyúja fűt. Valószínű a cső gyengesége, vagy az RGB végfok hibája. Feerke hozzászólásával egyetértek. Már csak egy rajz kellene róla, hogy tovább mehessünk. Annyit még megtehetsz, hogy a képcső katódjait (előbb le kell kötni a végfokról) egyenként a testre zárod egy pillanatra. Élénk piros-zöld-kék színnek kellene lenni, ha a cső és a G2 jó.
Ezt ki fogom próbálni, de egy rajz tényleg jó lenne.
Csinálj pár jó képet a belsejéről. Sokat segítene.
Üdvözlet emberek.Egy rövidke kérdés egy Sony tévével kapcsiban.Találkozott-e már valaki ilyen hibávaL.színes pöttyök vannak a képpben.Ha leveszem feketefehérre,eltünik,de olyan a kép,mintha majdnem negatív lenne.Érdekes a tletex,és a menűje tökéletes.Csak a kép ilyen pöttyös.Szerintetek?A Fényes dobozkájában lehet a gond?Ilyennel még nemtalálkoztam.
Hi
Tegnap megnéztem, szóval a képcső végéről minden fesz eltűnik amikor kikapcsol/eltűnik a kép. A hiba úgy kezdődik hogy elkezd nagyon kicsit de azért láthatóan remegni a kép s utána kikapcsol/eltűnik a kép a a hang marad. Az érdekessége az számomra legalábbis, hogy le volt szedve a hátulja s 5-6 órát ment próba üzembe, kicseréltem a sorkimenő környéki elkokat s emiatt járattam. Semmi baja nem volt Összeraktam s kb 2-óra után megint ugyanaz, eltűnik a kép a hang marad. A sorvég kapcsoló tranyóját még nem néztem. Van valakinek tippje? Segítséget előre is köszönöm.
Szia. Tudnom kellene milyen elektrotechnikai gyakorlatod és műszered van mert itt bizony mérni kellene néhány dolgot. Bele tudsz vágni ? Fery
Szia, gyakorlat hobbiszinten ~5év ,
Műszer csak digi multi. Bele hát , a TV-k számomra mindig fekete folt volt, így talán világosodik egy kicsit. Ja és tutti hogy hőmérséklet függő is a dolog.
Szia. Az is valami. Ki kell deríteni, hogy melyik fesz megy el, akkor amikor elsötétül. Még mielőtt méregetni kezdünk, azt nézd meg, hogy amikor elmegy a kép akkor a cső nyaka izzik-e. Ha nem akkor a sorvég áll le. Mérni kellene a tápról lejövő feszültségeket, és a cső nyakán levő feszeket is , pl, videótáp, és a G2 segédrácsfesz. Nagyon óvatosan mert, a G2 az többszáz volt, a videotáp 200 Volt körül van a sortáp pedig 115-145 Volt körül, tipustól függően. Tehát nagyon vigyázz, mert ha pofon üt, akkor el lesz rontva a napod. Fery
Hi
Megméregettem (tegnap) ezeket amikor ment most így fejből nem tudom mi mihez tartozik, de a színeknél kb.:140v van, egy kb.:400 valamennyi meg kb.:220v és volt és egy ami érdekes volt mert a panelre fel van szitázva egy 60v érték és ott csak 39-40V mértem. Egyébként igen amikor leáll elmegy a cső fűtése, tehát nem izzik a nyaka a csőnek és egyáltalán semmilyen fesz nincs rajta. De amikor eltűnik a kép akkor is megmaradt a ciripelő hang, amit nem nagyon tudtam beazonosítani hogy a kapcs tápból jön vagy az a bizonyos 15626 hz sorvég hang. Na de gondolom ehhez kell az évek meg a rutin Remélem tudtam valamit segíteni Fery Mester abban hogy mi okozhatja a galibát |
Bejelentkezés
Hirdetés |