Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   376 / 1274
(#) moele válasza feerke hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia !
A képcső nyakán levő panelról ? Mind a két oldaláról jó lenne kép !
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A képcső nyakán levő panelen, egy nagyon erős fényű lámpával, és egy nagyítóval nézd át, az összes forrasztást, nagyon valószínű, hogy a fűtés körében találsz egy kirohadt forrasztást. Ha a cső fűtése elmegy, akkor a kép is elmegy. a ciripelő hang valószínű, hogy a sorvégből jön, bár persze ez nem biztos, lehet a táp is de szerintem inkább a sor, és csak a fűtés szűnik meg valahol. Ahol a csőfűtés kábele az alaplapról felmegy az RGB panelre ott is megnézheted a forrasztásokat, sőt a sorkimenő trafó lábain, és környékén is. Ja és javaslom olvass egy kis áttekintést a televízió javításról, hogy mi mindenre kell figyelni a hálózati, és a nagyfeszültség környékén. Bővebben: Link Fery
(#) feerke válasza moele hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Itt vannak a képek:
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
kép6
kép7
kép8
(#) Baxi válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hi
Na átnéztem a képcső végén lévő panelt és az "alaplapot" is. Nem láttam semmit, de azért ahol a nagy feszek mennek átforrasztottam őket.Most megint próba üzemben megy az asztalon. Bekötöttem a sorvég tranyójába s fegyelem két multival. Egyik a C,E a másik a B,E re van rakva.
Hát kíváncsi leszek.
(#) ALEXB hozzászólása Nov 20, 2010 /

Hello! Grundig M70-781-es IDTV-m a mellékelt képen látható módon gyengélkedik. Tanácsot kérnék a diagnózis megállapításához. Köszönettel...

kép2.JPG

(#) Csekker hozzászólása Nov 20, 2010 /

üdv. Kaptam egy 16:9-es 100 HZ-es Panasonic tv-t. Ki akarták dobni,de végülis elhoztam. Én képcső hibára gyanakszom és,ha az,akkor valóban kidobós lesz a tv. Működik,csak nagyon életlen,fókuszhibás a kép. Levettem a hátlapot és látszik,hogy a képcső fűtése,gyakorlatilag egy lámpához hasonló fénnyel világít. Nem csak parázslik,hanem szinte világít,mint kb egy 25 w-os izzó,de inkább csak a középső ágyú. A szélső fűtések meg mintha nem is mennének. Ez normális jelenség? A sorkimenőn lévő fókusz és a G2 poti szabályoz,de nagyon homályos az egész,nem lehet beállítani rendesen. Ránézésre javítva még nem volt,de nem kizárt,hogy látta már szakember. Megnéztem a videovégfokon,meg a képcső panelján a többi feszültségeket. Azok szerintem "elfogadhatóak" és minden szabályozható.(kontraszt,fényerő,szín) A fűtéskörben is minden ellenállás eredeti,tehát valamilyen korábbi "képcsőtuning" sem volt. Ha volt már hasonló hibátok,akkor légyszi írjátok meg. Mennyire lehet gyakori az ilyen jellegű képcsőhiba,ill biztos csőhiba lehet ez? Esetleg talán fűtés-zárlat? köszönöm. üdv
(#) kadarist válasza ALEXB hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!
A kelet-nyugat raszterkorrekciós áramkör lett rossz, ezért torz a sorirányú kép. A korrekciós áramkört kell átnézni. Az IC-től a sortrafó felé menő kondenzátorokat, nagyobbacska ellenállásokat kell átméregetni. Meg kell nézni, hogy az IC kap-e tápfeszültséget. Végső soron az IC is lehet rossz.
Teljes rajz: Get Manual

A 2-es képen látszanak a végfok tranzisztorok 3db és annak áramkörei. Át kellene vizsgálni a tranzisztorokat és áramköreit. Én kicserélném a tranzisztorokat, mert van mikor mérve jó és az áramkörben nem működik. Nézd át a képcső katódjaihoz menő ellenállásokat is és, hogy megvannak -e a feszültségek-G2,katódok.
(#) Attis 79 válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hát ha tényleg a kijelzővel van gond akkor ezt már nem fogom megcsináltatni.Inkább veszek újat.

A tranzisztorok és az áramköre mérve jó. A tranzisztorokat kicseréltem egymással (gondolom ha 1 nem lenne jó akkor másik színnek kellene eltűnni), de a helyzet így sem változott. Ha jól mértem akkor a 3 katód feszültsége 105V körül van.

Amit írtam azt kipróbáltad, hogy a képcső katódjait a testre zárod egy pillanatra ? Ennél a képcsőpanelnél a katód soros ellenállását kiforrasztva ( közben ezeket is ellenőrizd le) egyenként próbáld meg. Fel kell villanni az ágyú színeinek megfelelően nagy fényerővel R-G-B.
(#) ALEXB válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hello! Köszönöm! Megpróbálom beazonosítani. Üdv!
(#) pali_2006 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok
Van nekem egy PHILIPS 21PT1542/58H típusú TV-ém.A készenléti világit de ad egy kis hangot és ha rámérek a FET G lábára és a testre akkor a készenléti led el kezd villogni és be kapcsol a TV.
Ha valaki tud segítsen mert már nincs semmi ötletem, hogy mit kezdjek vele.
(#) kadarist válasza pali_2006 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!
Ellenőrizd (cseréld) a bekarikázott ellenállást és a mellette lévő 3518-ast is, valamint cseréld a jelölt elkót. Ha nem javul meg, akkor ki kell méregtni a többi ellenállást is.
(#) köbanta hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok!

Két TV is van, amivel nem tudunk mit kezdeni.
PU már régebben megkérdezett titeket, de elakadtam.
Régi típusú Thompson TV-nk van. Azt tanácsoltátok, hogy poroljam ki hátul, mertt lehet, hogy IC hibás (Ugye IC?). Igen ám, ez szép és jó, de nem tudom leszedni a hátoldalát. Elméletileg valami nagyon miniatűr imbuszkulccsal le tudnám szedni, de nincsen ilyenem és a szomszédnál is kudarcot vallottam... Van tippetek? Vagy van valaki Budapestről, aki ért hozzá?
A baja a TV-nek sokrétű: A menü valahol el lett nyomva (nem jöttünk rá, hol és mi), mivel nem lehet a csatornákat léptetni. Aztán léptetéskor vagy ugyanazokat a csatornákat adja vagy egyszercsak átvált egy másikra vagy hangyás lesz az egész. Tényleg csak tisztítani kéne vagy meghalt szegény?

Más dolog: Ki tudja, mi a különbség a Full HD, az LCD, a plazma és a LED TV között? Tervbe evan véve, hogy veszünk ezek közül az egyiket. Ki melyiket ajánlja?

Harmadik: Testvéreméknél mindkét TV (nem tudom, milyenek), azt csinálja, hogy bekapcsolás után nem ad képet vagy csak fél óra múlva. Annka mi lehet a baja?

Előre is köszönöm: Köbanta

Kipróbáltam és mind a 3 szín felvillant.
(#) moele válasza pali_2006 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia !
Küldtem egy komplett rajzot az e-mailodra. Így könnyebben megtalálhatod a hibát !
Üdv.: moele
(#) Fery válasza feerke hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia. Nem azt kell nézni, hogy felvillan-e hanem azt hogy milyen erővel. Ha jó a cső akkor virít mint a barom, ha nem, akkor fáradt, erőtlen szine van. Akkor a cső kuka. Fery
(#) kadarist válasza köbanta hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!
Torx-kulcs kell a Thomsonokhoz.
(#) feerke válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A kék és a zöld erős de a piros inkább rózsaszínű volt.
(#) Fery válasza feerke hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Akkor annak a csőnek annyi, ÍVJAVITÁS módszerével orvosolható a probléma. Ez sajnos azt jelenti, jobb kézzel, bal váll felett nagy ÍVBEN elhajítod a ...szóval oda. Esetleg egy szervizes akinek, van egy CRT regenerálója, az talán, tud rajta segíteni, de erre sem túl nagy az esély. Az enyém már nincs meg eladtam mert csak a polcon porosodott, mivel egyre fogy a CRT TV.
(#) feerke válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Akkor marad így. Azért köszönöm a segítséget mindenkinek.
(#) nagy7702 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Van egy GMP tévém és csak egy csatornát fog,de azt szinte mindenhol akár hová álítom.
Kérek valakit részletes leírást lépésről lépésre,írja meg mit tegyek vele.Én még nagyon kezdő vagyok de érdekelne az elektronika.
Előre is kössz!!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Most GMP vagy GPM? Ez egy márkanév?
(#) kadarist válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A képen piros volt a kép, úgyhogy lehet, hogy nem cső lesz az okozó.
(#) pali_2006 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Köszi a segítséget ma már nem foglalkozom vele mert este van majd holnap.
(#) feerke válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Akkor mégis van remény?
(#) kadarist válasza feerke hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A video-végfokok meghajtó feszültségeit kellene összehasonlítani. Ha meg volt, akkor bocs.
(#) feerke válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Azt hol mérjem le? Bocsi de még nemrég kezdtem a tv javítást
(#) Fery válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Sajnos az a baj, hogy az a piros kép is erőtlen, fáradt gyenge. Az hogy ez mellett hiányzik a zöld az csak hab a tortán. Az lehet, hogy a zöld szín hiányát, az RGB végfok okozza, de ha talajra teszed a katódot és rózsaszin a piros ágyú akkor az halott.
Következő: »»   376 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem