Fórum témák
» Több friss téma |
autó generátorral ne is probálkozz szerintem. kb 2500ford/perc kell neki hogy leadja a teljesitményét amit én csináltam már 60 ford/percen termel és 100-120 ford/percen már kemés szufla jön ki belőle nagyon egyszerű megépiteni ha már rájösz a felépítésére de bevallom kb 1 honapot szenvedtem mire a legjobb felálást kitaláltam mostmár mindenröl tudok infót adni ha kell azt is megmondom hogy 45 méter drot van egy tekercsen pontosan
amiket láttam generátorokat. Ott azt próbálták meg elérni hogy minélsűrűbb tekercs legyen. Dupla huzalból készítették elég robosztus tekercstest volt és mégis összeroppant. De aztán sikerült nekik nagyon jó generátort építeni. A mágnesben is volt egy valami nem átlagos neo izé mágnes volt az is megvolt buherálva. Nah meg a másik az auto generátorhoz alapból 4A kell hogy egyáltalán csináljon valamit és csak utána képes energiát termelni.
náztem én is hogy volt ahol dupla huzalbol csinálták a tekercseket igaz ők nem 20A rol beszélgettek hanem 60A és 24/48V rol .én örülük hogy 31.5V 20A meg tudtam oldani!bevallom kemény volt ezt is megoldani mivel az ember nem minden nap épít szélgenerátort,és nem is lát élöbe szinte senki hogy épül fel. találtam neked valamit egy auto geneátort épít át hogy ne keljen neki gerjesztő áram nézd meg és ha gondolod buherálj egyépként én is neodym mágnesel építettem 12db van rajt ugy rendeltem,mivel a boltban nem árulják sehol itt a link kukkold meg http://www.windstuffnow.com/main/gm_alt_mod.htm
itt vannak az első képek a generátoromrol
és itt van mág 3 kép róla egyenlőre ennyi, ha nagyobb változás van megosztom veletek is jaa és a csillag kötést választottam ,nekem ez volt szinpatikus.stablizálni könnyü lesz,mivel a műszeren látott feszültség megmarad pár tized voltal nő ha jol szétt tekerem vagyis 40V felé nem fog kuszni viharban sem,pláne hogy befékezi önnmagát
saját magát fékezi le,lehet valamit elcsesztem de ha szétt pörgetem az agyát se megy feljebb 31.5V nál és ha e felé akarod tekerni egyre nehezebben forog vagyis önmagát fékezi le totál gyári tekercselést csináltam 24V leirás alapján és ott is irták ha pontos leszek akkor elektromos féket is kapok egyben hát elcsesztem mert pontosan csináltam meg és müxik a fék is rajta.már müanyag ragasztoval van lekenvel a tekercs és most hoztam 6méteres oszlopot amit kb 1 orán belül fel is álitok aztán ha jól csinálom akkor jövöhéten már a hején termeli az áramot ,de lehet már szombaton termelni fog
csak azért kérdeztem mert néhány gyáriba van valami röpsúlyos cuuc ha gyorsan forog akkor a fékpofák kinyílnak és a örülötte lévő hengernek nekifeszülve fékezi magát. Szerintem ennél nagyobb marhaságot nem is lehetett volna kitalálni. Működik persze lefékezi. De a fékezkor keletkezett energia hővé alakul. Szerintem sokkal értelmesebb lenne az a megoldás mint az elektromos kocsiknál vagy a hibrid hajtásúaknál. Ott mikor rélépsz a fékre akkor a villanymotorok generátorkéntműködnek és minél erősebben nyomja a féket annál több aksit kapcsola a generátorra hogy töltse így leterheli az energia megmaradás törvénye szerint. Ennek következtében nagy erővel fékezi a kerekeket. Csak gondoltam elmondom hogy más ne hogy fékpofákat rakjon rá
beöntöttem 4 komponensü ragasztoval a mágneseket is már ,és ál az oszlop is csatoltam képet meg lehet nézni.a ragasztó már most csont kemény és regel már tehetem össze a generátort,ha minden jol megy estére a helyén fog dolgozni
hu grt hozzá. Télleg szép lett. Nálatok mekkora az átlag szél? már láttam fel vagy készítve az aszályre is(nap cellák) Nekem majd egy antenna tornyom lesz majd he lesz hely neki én is felökök egyet kaját nem kér így csak az árát hozza vissza. Meg ha kell magasság jelző lámpa akor besegíthet neki.
mekkora a szél? hát serintem heti 3 napot forogni fog de kb olyan 5-7nyuton lehet 6 méteren szoval átlagba forognia kell szinte mindig
hy
ugye minélmagassaban van annél jobb csak itt a gond. 6m és kész eddig legális a fölött engedély ami nem olcsó és akkor nem is ekkorát kéne rátenni hanem sokkal nagyobat hogy viszahozza. Bár nem tom mennyi lenne szélkeréknek mert én amatőr célra használnám ami igencsak más
hobbi célra 12méterig engedélyel lehet épiteni,a gond a ha a szomszédod csak polyénbol azt mondja zavarja hogy ott ál abban az esetben nem épitheted fel,viszont ha jók a szomszédaid az önkormányzat engedélyezi viszont ha véletlen eldöl nem dölhet ki a telkedröl ez a szabály én most megyek ki folytatom az enyémet
naa,ez lett a végeredmény bár lehet elcsesztem a lapátok méretezését,mert valamilyen szintem fúj a szél,és nem igazán mozditja meg kiderül késöbb ha nem muzdul abban az esetben lapátokat csinálok tettem fel kis videót is milyyen fordulat mellett adja le a feszültséget
ful szép. Komoly lett. Nálam nincs gond a szomszéddal mert nincs vagyis nem laknak itt. Már volt róla szó de azt mondták nem jelent gondot egyáltalán. A lápátokban nem túl kicsi a szög?
de kicsi lett a lapát elöbb csavaroztam rá lemezt ,igy nagyobb lett a szöge a lapátnak,és láss csodát elindult,kicsit lusta még de láttam forogni 7 voltot termelt már,lehet a szél is kevés,nem tudom pontosan milyen erös szélnek kell lennie ahoz hogy megfelelő legyen,lehet majd teszek rá nagyobb lemezböl tesztelésnek hogy mit csinál akkor hátha jobb,de ma befejeztem mert elegem lett belőle majd máskor várok kicsit hátha nagyobb szélben jó lesz
Hello
nem szeretnék beleugatni a szélkerékbe, de ház nem zavarja emg nagyon? Értem ezt a turbulenciára, amit esetleg a ház és közvetlen környezete (pl fák) okoz-okoznak. Mert ahogy néztem a háztetőtől nem megy sokkal magasabra a szélkerék, emg a ház sarkában van mindjárt.... Szóval lehet hoyg a háztető tetején jobban ellenne. De ez csak az én magányvéleményem.
a ház felett van jó 1 méterel és onan a lapátok még felnyulnak 90centit vagyi a csucsa 2 méterel magasabb mint a tetöm.valoban van egy fa elötte miven a képen is látszik de a generátortol alacsonyaban van.amugy meg épp azon filózok hogy kivágom a fát remélem a turbolencia nem nyul nagyon bele mert akkor cseszhetem egyébként mikor oda felmászok nyom a szél erösen ,vagyis elképzelhető hogy nincs turbolencia nagyon
hát....
sztem a legjobb ha mindent kipucolsz a környékéből A képekből nincs nagy rálátásom hogy most éppen Nálad mi hol van pontosan meg merről fúj a szél, de ha szeretnéd bescannelek majd nekem néhány oldalat a turbulenciáról... Tulajdonképpen nem is a fa zavar mert azon vlmennyire áthalad a levegő, meg az inkább lelassítja, mint elnyomja. Inkábba házzal lesz sztem a probléma... Ha tudod akkor a szélkereket rakd át olyan területre ahol általában a szélkerék előbb van a szélnek mint a ház... Én csak a cseresznyefánkat szoktam néha nézni nagyobb szél közben a ház mellett. Hát az is érdekes lombozati formációkat ölt néha
uj tervem ötlött építek anyámnak egy szoba biciklit ,ami természetesen egy generátor lesz egy pont olyan t építek mint az elözö ami épp felt forog a helyén anyám tekeri edzés képpen és máris jön a kraft persze ezt most kibővítem egy 1Kw generátora mert itt a fordulat számot is tudom szabályozni és ha anyám tekeri töltödnek az akkumulátorok no meg a bnőm is tekeri meg esetleg én is és ha napi 3 orát forog 30A töltöáramal azt akár honan veszem 3 ora alatt 90A 28.8V feszültség mellett 2.6Kw sporolás naponta haviba 78Kw évesen 949Kw ez évi 35.000 e ft megtakaritás és az egész kijön kb 40.000 ft böl szerintetek megérné megépiteni szerintem igen,pláne ha áram kimaradás van akkor is jól jöhet 1Kw oránként :yes:
hy
azért vannak homályos foltok. Nem tom ha hozzám jön a bnőm akkor egyszer sem jutott eszembe hogy elküldjem biciklizni vagy esetetben ha TV akarsz nézni akkor irány a bicikli. . Azért megnázném hogy hogyan tekered akár 1óráig is a generátort úgy hogy 27V 90A jön ki belőle. Itt vedd figyelembe az energia megmaradás törvényét is miszerint energia nem keletkezik csak átalakul egyik formából a másikba. Tehát ha nagy áramot veszel ki akkor neház tekerni. Mert érdekes lenne hogyha egy kis játékokból kitermelt villanymotor tekerne egy 170kV 300Aes generátort. Mert az igen igen örökmozgó lenne.
nem 27V 90A hanem 28.8V 30A a 90A 3 orára értettem öszesben amugy meg a bnőm velem él, és szeretne egy szoba biciklit,no meg anyám is és ha lenne álandóan azt tekergetnég,és ha tekergetnék akkor miért ne termelne áramot is.legalább mikor beterhelem a biciklit olyan lesz nekik mintha hegyre bicikliznének
hy
hát 1kW az már egy kicsit monteverest lenne . Amúgy az elektromos szobabiciklis is így működnek csak generátoros rendszer.
ugye hogy nem is rosz ötlet szerintem meg is fogom csinálni a biciklit is igaz lassabban mer mostanában kevesebb lesz az időm rá de azért bele vágok ebbe is,minél több energi előálitására van lehetőség anál többet megkell valósítani brutális biciklit építek
sziasztok
én most szeretnék építeni egy szélkereket, 12 vagy 24 voltos aksikat kelene tölteni mondjuk 5a már jó lene (lehet töb ) tehát egyelőre nem túl nagyot, végülis majd 30a-s kéne. látam egy fügöleges tengejű megoldást it az egyik forumon (onan a link) és ez nagyon Bővebben: Link eröl mi a véleményetek? de ha valaki tudna nekem rajzokat, terveket, vagy ötleteket adni sima szélkerékhez azis jó lene csak olcsón egyszerően és gyorsan akarok egyet épiteni mindegy milyet (3 hónap alat kéne egy 24v 30a-a szélgenerátort csinálnom és ezért valmi egyszerübel akarok kezdeni) novarobot
hát én nem ilyent csináltam az tuti amit én csináltam,a képeket itt megtalálod kicsit visszább.viszont a 30A töltésel szerintem bajba leszel én is anak áltam neki 1000W generátorhoz vettem neodym mágneseket!és jó ha 600W köjön belőle és a helyén nem láttam töbet termelni mint 300W 6 méter magaságban szoval az hogy 9 méter magasra teszed az alap! az hogy egyszerü rajzokat keresel olyan nincs mindhez meg kel szenvedned! és ha már szenvedsz akkor legyen egyböl a legjobb nem? nézd vissza az enyémet hátha találsz ötletet rá hogyan álj neki a tiednek.viszont a lapátokat 5X15cm anyadbol kel megcsinálni mert a képen látható lapátok kicsik lettek.és most én is másik lapátokat csinálok mivel most tesztelés képpen ki kellett bövitenem a lapátokat horganylemezel hogy forogjanak ,és fábol kell megcsinálnom jóbbra sok szerencsét a tiedhez! ha elakadsz kérdez válaszolok szivesen
te mi alapján csinálod a lapátokat, és mijen kész generátort hasznáhatok (lehetöleg ne kejen gerjeszteni)
már bárminek örülnék ami forog és áramot termel nemkel rögtön 30a végülis csak azt nemtom hogy hogyan kezgyek a lapátokhoz az a töbi majd menetközben kiderűl. és ha valaki mégis tud valamit aról a fügöleges tengejű szélturbináról kérem irja meg. novarobot
én ugy csináltam a generátort nem kész cucbol épitettem 12db neodim mágnest használtam 9db tekercset készitettem és igy let belöle generátor.nézd vissza az oldalon a képeket.
de ha gerjesztéses generátor is jó,abban az esetben van nekem olyanom is 12V 60A tud leadni (nem autó generátor!) de elvileg olyan a generátor ha felpörög a megfelelő fordulatra abban az esetben nem követel gerjesztő feszt hanem saját magát begerjeszti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |