Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   11 / 146
(#) hapro válasza mp3maker hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Véleményed róla?
(#) belganarancs hozzászólása Dec 1, 2010 /

Ezt a verziót megépítette már valaki?
Bővebben: Link

Üdv.:Zoli
(#) CIROKL válasza belganarancs hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

(#) belganarancs válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Ez a v3.0 verzió..
(#) mp3maker válasza hapro hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Egyelőre tesztelgetem.Első benyomásra:kellemes, részletező,jó hangú,hosszabb távon is "hallgatható".OPA2134 van benne, (ahogy a rajzon van) de próbáltam NE5532-vel és BA15218-al is.
(#) mogkiraly válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Ezek szerint ha a füles impedanciája nagyobb mint 32 ohm, akkor az hangosabban szól ua kimeneten mint a 32 ohmos?
(#) belganarancs válasza mogkiraly hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Fontos a füles érzékenysége..
(#) bereczk.jans válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Igazad van a tápszűretlenségi és a földhurok brumm különbözősége miatt. Földhuroknál hiába növeled a szűrőket szinte nincs hatása. Küldöm a rajzot az általam építettről. Ami szaggatottan van azt nem építettem be. (A hangkártyán se volt) A szaggatottal jelölt 100µF-t érdemes ha nem 5V-s stab IC-ről járatod. Greatz diódákkal párhuzamosan 47nF-t. Pufferelkoval pedig 100-200nF-t szintén párhuzamosan. Erősítést is feltüntettem.
(#) bereczk.jans válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Bocsi. A neked küldött választ összevontam a katona.t-nak küldött válasszal.
Megjegyzem "előző életemben" rádióamatörködés közben sokat küzdöttem a szűretlenséggel, de a földhurokkal és a nagyfrekvenciás gerjedésekkel is.
(#) katona.t válasza bereczk.jans hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

TDA2822M-el végül megépítettem a kis erősítőt. Ezen kapcsolás szerint:Bővebben: Link

Mivel a fejhallgató már meg van, és van rajta hangerőszabályzó, ezért a kapcsolásból ezt kihagytam. Hiba volt, mert így "torzít mint állat". Szóval a 10kOhm-os poti helyett, milyen ellenállást kössek be stabilan, hogy hangos legyen, de ne torzítson?
(#) katona.t válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Nem hasra, csak el akartam kerülni a boltba járást, mert nincs itthon se poti, se ellenállás... De akkor végül az lesz.
(#) bereczk.jans válasza katona.t hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

A válasz megérkezett látom. Csak annyit fűznék hozzá, talán R1-el lehet csökkenteni az erősítést, ha a hangerőszabályozót nem lehet eléggé finoman állítani. (növelni kell)
(#) katona.t válasza bereczk.jans hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Köszi mindenkinek, végül vettem két trimmert és beépítettem. Átadtam, működik.
(#) storm hozzászólása Dec 11, 2010 /

Sziasztok!
Szeretnék építeni én is egy fejhallgató erősítőt, de amiket nézegettem mindbe csak to92-es tokozású tranyó van. Mondjuk hogyha én egy ilyen erősítőt a gép után kötnék és feltekerném maxra akkoris szépen muzsikálna?Esetleg tudtok ajánlani valami jó és bevált kapcsolást?
(#) Norberto válasza storm hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

A főoldalon lévő friss cikkeket szoktad nézegetni?
(#) storm válasza Norberto hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Természetesen szoktam csak gondoltam hátha van valakinek valami jólbevált kapcsolása
(#) petemazi válasza storm hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Elég jól bevált kapcsolásról írtam cikket. Nem egy holmi jött-ment cucc, hanem kereskedelmi forgalomba hozott, audiofil kategóriájú ksézülék másolatáról van szó. Biztos van jobb is, de ez filléres, és marha jó.
(#) storm válasza petemazi hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Rendben meggyőztetek akkor marad ez
(#) storm válasza petemazi hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Lenne egy kérdésem vele kapcsolatba. Van a tranyó emitter lábáról lejövő 220ohm-os ellenállás az neked hány W-os? Vagy oda be lehet tenni a sima 0,25W-os elleállást?
(#) storm válasza storm hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

És még 1.. Ha stereo kivitelben építem meg ne5532-vel vagy tl072-vel (mert gondolom úgyis működik) Akkor az emitterről jövő 5W-os ellenállás lehet közös? Ezt úgy értem, hogy a 2db BD139 emitterét összekötöm, majd ezek együtt mennek az 5W-os ellenálláson keresztül a -12V ra. Lehetséges?
(#) Alkotó válasza storm hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Az ellenállás nem lehet közös. Nincs előttem a rajz, de az ötleted közvetlenül vagy majdnem közvetlenül összekötné a két csatorna kimeneteit, amit mindenképpen célszerű elkerülni.
(#) macera2 válasza petemazi hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Köszönet a leírásért. Tényleg nem bonyolították el a kapcsolást. De hát Ők tudják. Említetted, hogy a 200 Ohmos fejhallgatódat is kiválóan meghajtotta. Nekem 32 Ohm / 100 mW-os fülesem van. Ha jól kalkulálok, akkor a 100 mW kivezérlése már problémás. Erre a terhelésre van valamilyen javaslatod? Esetleg a 200 Ohm csökkentése?
(#) lapose válasza macera2 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Ezzel a kapcsolással kb. 18mW jut maximális kivezérlésnél a fülesedre, de ekkor már nagyon torzít. Érdemes az R5 csökkentése 82-100 ohm-ra.
(#) martin96 hozzászólása Dec 13, 2010 /

Megcsinálltam az a heed erősítőt, lm358-as ic-vel, de nagyon búg.A bd139-es egy kicsit se melegszik.Mi a probléma?
(#) storm válasza lapose hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

És ha az ellenállást csökkentem, akkor azin kívül, hogy nagyobb teljesítmény jut a kimenetre változik még más is? Szerk.: Még mindíg nem írtasenki, hogy a kapcsolásban az emitter után az a 220ohm-os ellenállás mekkora teljesítményű legyen?
(#) martin96 válasza storm hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Legalább 2w-os.Nálam a 0.25w-os nagyon melegszik.
(#) martin96 hozzászólása Dec 13, 2010 /

Ja meg a kimeneten 19volt van.
(#) bakos13gab válasza martin96 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Akkor valami halott, de hogy mi, azt okosabb megmondja (én az lm358-ra tippelnék).
(#) lapose válasza storm hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Normál üzem esetén a 220 ohmos ellenálláson kevesebb, mint 0.14W disszipálódik, tehát nem kell nagy teljesítményű ellenállás. Ha csökkented a 220 ohm értékét semmi nem változik, csak nagyobb teljesítmény jut a kimenetre.
(#) martin96 válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Megoldódott.A - és a GND-t összecseréltem már tökéletese működik.
Következő: »»   11 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem