Fórum témák
» Több friss téma |
Keresek egy shifter(fázistoló) effektrajzot ami a rádiótechnika valamelyik számában jelent meg. A kapcsolást régen megépítettem, meg is találtam, csak így utólag már nem tudom milyen alkatrészek voltak benne, mivel pár éve szétszedtem. Tud nekem valaki segíteni, hogy honnan tölthetném le a rajzot? Az eredeti kéne: rádiótechnika kilencvenes évek eleji száma, de nem évkönyv...
Sziasztok! az egyik haverom megkért, hogy csnáljak neki egy gitár erősítőt, de én nem nagyon vagyok jártas ezen a téren, rajzot már találtam de arról fogalmam sincs hogy milyen doboz kellene a hangszórónak? Csak simán számoljak rá vmelyik progival 1 zárt dobozt vagy valami extrább doboz kellene?
Igazából én se értek a ládákhoz de ha megnézel egy kombót akkor ott sincs túlbonyolítva a dolog egy hátul nyitott kocka az egész.
Egyébként milyen rajzot találtál? Remélem nem ICset
BSS-en van 1 60W-os TIP tranyókkal
Valaki mondta, hogy gitárerősítőknek igazán jó hangzást hangszóró oldalról Celestion hangszórókkal lehet adni.
Amiket láttam, azok 26-37e-be kerülnek. Mindegyik 12"-os. De nem tudnám, hogy melyiket érdemes megvenni...
A 92-es vagy 93-as RT évkönyvben volt. Én is megépítettem akkor. Kicsit zajos. Nem ? DU megkeresem . Ha elfelejteném akkor keress priviben.
Szevasztok!
Nagyon sürgős segítségeteket kérem! REC PAA-600S végfok kapcsolási rajzára lenne égetően szükségem, mert a "drága" úgy döntött, hogy eddig és nem tovább. Kérlek, vegyétek komolyan, mert veszélybe kerülnek a fellépéseink!!! Köszönöm: Gábor
Az jó nekem is az dübörög itthon, bár ha most építenék akkor sixtek ST151 esét használnám az előbbihez tartozó 3 tranyós erösítővel sztem. De nekem tök jó az a 60W os is!!!
ErMaGa52 : Kerestem de nemigen találtam kapcsrajzot, de ha nem leejtettétek vagy ilyesmi akkor ha ügyes vagy akkor talán rajz nélkül is megoldható. Valszeg végtranyócsere és a kondik átvizsgálása, zárlatkeresés megoldja a dolgot, amennyiben nem csöves a drága, mer akkor húzosabb lessz.
Szevasztok,
Az ST151-hez ajanlott gitar-elofok rajzat csatoltam. +/-15V kell az IC-nek, 100nF-os kondikkal hidegitve. ST151: http://sixtek.uw.hu/st151.html Udv.!
Terveztél gityó előfokot is? Isten vagy komolyan
Na ha nyáron összejön a próbaterem összedobom így kompletten a cuccost Addig nem nagyon merem mer már ígyis feljöttek párszor a szomszédok pedig tényleg halkan játszottunk... csak este 11 kor... panel feeling
Nem, az nem sajat terv, egy ausztral srac tervezte (Rodd Elliott).
De van sajat terv is, ha kell kiteszem majd az ST151-es weblapra. Csak ahhoz nincsen mar meg a nyaktervem. De egyebkent nagyon hasonlit ehhez! Udv. UI.: Ismeros a helyzet, ifjabb koromban mikor buliztunk nalunk is voltak kellemetlen sztorik a szomszedokkal es kornyekbeli lakokkal. Volt hogy rendorok jottek ki, nem is egyszer...
Üdv!
Lehet h hülye kérdés lesz de hova kell kötni azt a +15 V -ot??? a másik: mi a különbség a Hi(gh) és a Lo(w) bemenetek között?? és még 1: az a 4db dióda az 4148 -as vagy milyen??
1, a "HI" bemenetnel a szerzo kapcsolos aljzatot hasznalt, ami lefoldeli a 68kOhm-os ellenallast ha nincs beledugva semmi. igy "LO" uzemmodban a ket 68kOhm-os ellenallas feszultsegosztokent mukodik, igy 6dB-el kisebb az erosites.
de ne torodj ezzel, hagyd el ezt a megoldast, hasznalj egy aljzatot es egy 68kOhm.ot ugyis csak egy bemenetre lesz szukseged, hagyd el a masik 68kOhm-ot 2., +/-15V-ot a TL072-es IC megfelelo labaira (+Ut és -Ut) kell kotni. +15V a 8-as labra, -15V a 4-es labra 3., a 4db dioda 1N4148 legyen. 4., a hangszinnel llinearisak legyenek a potik, a VOL es MASTER az logaritmikus Szerintem tervezek hozza nyakot. Es akkor nektek is egyszerubb lesz Idézet: „Szerintem tervezek hozza nyakot. Es akkor nektek is egyszerubb lesz” helyes!
Köszönöm a shiftert, pont erre volt szükségem. Hova küldjem a sört?
Egy kapcsoló mondjuk tanácsos a diódák elé, hogyha tisztán is szeretnénk játszani nem?
Szívesen.
Helló!
Szeretném megcsinálni, a "fuzz02"-es erősítőt. A baj az, hogy nem tudom hogyan csináljam meg azt, hogy amikor a torzítás ki van kapcsolva, akkor a hangjel átmenyen rajta. Kapcsolónak egy olyat használnék, amilyet a rádiókban: sok pólus, mind egyszerre zár. Ebből van otthon egy rakás. Kérlek benneteket segítsetek. Üdv.Kazy
Helló!
Szeretném megcsinálni, a "fuzz02"-es erősítőt. A baj az, hogy nem tudom hogyan csináljam meg azt, hogy amikor a torzítás ki van kapcsolva, akkor a hangjel átmenyen rajta. Kapcsolónak egy olyat használnék, amilyet a rádiókban: sok pólus, mind egyszerre zár. Ebből van otthon egy rakás. Kérlek benneteket segítsetek. Üdv.Kazy
esetleg belinkelhetnéd az erősítő rajzát...
Feldobhattad volna a torzító rajzát, mert így lehet, hogy feleslegesen firkálok...
Nem tudom, erre a tömegcikkre gondolsz-e... mindenesetre nem a legjobb cucc, mert sokszor kontakthibás (volt). Kikerülni általában így lehet ( a legegyszerűbb szitu) valamit, az árnyékolást meg a többit gondold hozzá.
nah megvan, itt a kapcsolás:
Link sztem egy kétállású kapcsoló megfelel! középre a jelet egyik szélre a pedált+torzítót másik szélre a torzító utáni részt.
Nem értem miért ez a topic címe, itt nemis a pedálról van szó
Majd talán az is lesz...
Ha ezt csinálod, punkkazy, ne felejts el egy szintbeállító potit rakni a torzító végére, hogy kb. egyenlő jelek legyenek a direkttel...
I'm so sorry!
SAJNÁLOM, de már zárták a géptermet, amikor belinkeltem a képet. Amit "fureszk" belinket az lesz az. A pedáról:a kapcsival nincs is semmi bajom, hanem azt kéne megoldani, hogy 1 kapcsolóval ki tudjam kapcsolni a trozítót, viszont a CLEAN hangzáshoz a bemenő jelet át kéne vezetni a kimenetre. Remélem érthető vagyok. Nagyon tetszik ferci megoldása, majd kripróbálom. Azon ferci mit értesz, hogy "ne felejts el egy szintbeállító potit rakni a torzító végére, hogy kb. egyenlő jelek legyenek a direkttel..."??
Gondolom, a két tranyó erősíti a bejövő jelet, a diódák meg vágják trapézra... ez viszont azt jelenti, hogy diódatípustól függő jel megy ki.
Sima Si:kb. 0,6 Vpp, schottky: 0,3 Vpp, germánium 0,15 Vpp.... a bemenő jeled valszín nincs ekkora és az "halványabb", mint a torzított és átkapcs után nagyon halk lesz. Egy relével ( +egy nyomógomb), ami 2 áramkörös, megoldhatod a témát. Ehhez nem kell rajz, remélem.
Köcce! Először én is a relére gondoltam, csak attól félek, hogy azok mágneses tere megzavarja a torzítót. A Dióda BAT46-os lesz. Tehát a torzítót nem zavarja a relé???
Van otthon a pincénkben egy láda(a képhez hasonló) cuccos. Szombaton küldök képeket!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |