Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   4 / 316
(#) kaszarobert hozzászólása Máj 14, 2007 /

Keresek egy shifter(fázistoló) effektrajzot ami a rádiótechnika valamelyik számában jelent meg. A kapcsolást régen megépítettem, meg is találtam, csak így utólag már nem tudom milyen alkatrészek voltak benne, mivel pár éve szétszedtem. Tud nekem valaki segíteni, hogy honnan tölthetném le a rajzot? Az eredeti kéne: rádiótechnika kilencvenes évek eleji száma, de nem évkönyv...
(#) maTaKee válasza kaszarobert hozzászólására (») Máj 14, 2007 /

üdv!
sztem inkább ITT kellene segítséget kérned!

(#) roland8lsm hozzászólása Máj 14, 2007 /

Sziasztok! az egyik haverom megkért, hogy csnáljak neki egy gitár erősítőt, de én nem nagyon vagyok jártas ezen a téren, rajzot már találtam de arról fogalmam sincs hogy milyen doboz kellene a hangszórónak? Csak simán számoljak rá vmelyik progival 1 zárt dobozt vagy valami extrább doboz kellene?
(#) Stefan válasza roland8lsm hozzászólására (») Máj 14, 2007 /

Igazából én se értek a ládákhoz de ha megnézel egy kombót akkor ott sincs túlbonyolítva a dolog egy hátul nyitott kocka az egész.
Egyébként milyen rajzot találtál?
Remélem nem ICset
(#) roland8lsm válasza Stefan hozzászólására (») Máj 15, 2007 /

BSS-en van 1 60W-os TIP tranyókkal

(#) Overcode hozzászólása Máj 15, 2007 /

Valaki mondta, hogy gitárerősítőknek igazán jó hangzást hangszóró oldalról Celestion hangszórókkal lehet adni.

Amiket láttam, azok 26-37e-be kerülnek. Mindegyik 12"-os. De nem tudnám, hogy melyiket érdemes megvenni...

(#) bbatka válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 15, 2007 /

A 92-es vagy 93-as RT évkönyvben volt. Én is megépítettem akkor. Kicsit zajos. Nem ? DU megkeresem . Ha elfelejteném akkor keress priviben.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Máj 15, 2007 /

Íme a shifter

Shifter.pdf

(#) ErMaGa52 hozzászólása Máj 15, 2007 /

Szevasztok!
Nagyon sürgős segítségeteket kérem! REC PAA-600S végfok kapcsolási rajzára lenne égetően szükségem, mert a "drága" úgy döntött, hogy eddig és nem tovább. Kérlek, vegyétek komolyan, mert veszélybe kerülnek a fellépéseink!!!
Köszönöm: Gábor
(#) Stefan válasza roland8lsm hozzászólására (») Máj 15, 2007 /

Az jó nekem is az dübörög itthon, bár ha most építenék akkor sixtek ST151 esét használnám az előbbihez tartozó 3 tranyós erösítővel sztem. De nekem tök jó az a 60W os is!!!

ErMaGa52 :
Kerestem de nemigen találtam kapcsrajzot, de ha nem leejtettétek vagy ilyesmi akkor ha ügyes vagy akkor talán rajz nélkül is megoldható. Valszeg végtranyócsere és a kondik átvizsgálása, zárlatkeresés megoldja a dolgot, amennyiben nem csöves a drága, mer akkor húzosabb lessz.
(#) sixtek hozzászólása Máj 16, 2007 /

Szevasztok,

Az ST151-hez ajanlott gitar-elofok rajzat csatoltam.
+/-15V kell az IC-nek, 100nF-os kondikkal hidegitve.

ST151:
http://sixtek.uw.hu/st151.html

Udv.!
(#) Stefan válasza sixtek hozzászólására (») Máj 16, 2007 /

Terveztél gityó előfokot is? Isten vagy komolyan
Na ha nyáron összejön a próbaterem összedobom így kompletten a cuccost Addig nem nagyon merem mer már ígyis feljöttek párszor a szomszédok pedig tényleg halkan játszottunk... csak este 11 kor... panel feeling

Nem, az nem sajat terv, egy ausztral srac tervezte (Rodd Elliott).

De van sajat terv is, ha kell kiteszem majd az ST151-es weblapra. Csak ahhoz nincsen mar meg a nyaktervem.
De egyebkent nagyon hasonlit ehhez!

Udv.

UI.: Ismeros a helyzet, ifjabb koromban mikor buliztunk nalunk is voltak kellemetlen sztorik a szomszedokkal es kornyekbeli lakokkal. Volt hogy rendorok jottek ki, nem is egyszer...
(#) maTaKee válasza sixtek hozzászólására (») Máj 16, 2007 /

Üdv!
Lehet h hülye kérdés lesz de hova kell kötni azt a +15 V -ot???
a másik:
mi a különbség a Hi(gh) és a Lo(w) bemenetek között??
és még 1: az a 4db dióda az 4148 -as vagy milyen??

1, a "HI" bemenetnel a szerzo kapcsolos aljzatot hasznalt, ami lefoldeli a 68kOhm-os ellenallast ha nincs beledugva semmi. igy "LO" uzemmodban a ket 68kOhm-os ellenallas feszultsegosztokent mukodik, igy 6dB-el kisebb az erosites.
de ne torodj ezzel, hagyd el ezt a megoldast, hasznalj egy aljzatot es egy 68kOhm.ot
ugyis csak egy bemenetre lesz szukseged, hagyd el a masik 68kOhm-ot
2., +/-15V-ot a TL072-es IC megfelelo labaira (+Ut és -Ut) kell kotni. +15V a 8-as labra, -15V a 4-es labra
3., a 4db dioda 1N4148 legyen.
4., a hangszinnel llinearisak legyenek a potik, a VOL es MASTER az logaritmikus

Szerintem tervezek hozza nyakot. Es akkor nektek is egyszerubb lesz
(#) maTaKee válasza sixtek hozzászólására (») Máj 16, 2007 /

Idézet:
„Szerintem tervezek hozza nyakot. Es akkor nektek is egyszerubb lesz”

helyes!
(#) kaszarobert válasza bbatka hozzászólására (») Máj 16, 2007 /

Köszönöm a shiftert, pont erre volt szükségem. Hova küldjem a sört?
(#) Stefan válasza sixtek hozzászólására (») Máj 16, 2007 /

Egy kapcsoló mondjuk tanácsos a diódák elé, hogyha tisztán is szeretnénk játszani nem?
(#) bbatka válasza kaszarobert hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Szívesen.
(#) punkkazy hozzászólása Máj 24, 2007 /

Helló!

Szeretném megcsinálni, a "fuzz02"-es erősítőt. A baj az, hogy nem tudom hogyan csináljam meg azt, hogy amikor a torzítás ki van kapcsolva, akkor a hangjel átmenyen rajta. Kapcsolónak egy olyat használnék, amilyet a rádiókban: sok pólus, mind egyszerre zár. Ebből van otthon egy rakás. Kérlek benneteket segítsetek.

Üdv.Kazy

Helló!

Szeretném megcsinálni, a "fuzz02"-es erősítőt. A baj az, hogy nem tudom hogyan csináljam meg azt, hogy amikor a torzítás ki van kapcsolva, akkor a hangjel átmenyen rajta. Kapcsolónak egy olyat használnék, amilyet a rádiókban: sok pólus, mind egyszerre zár. Ebből van otthon egy rakás. Kérlek benneteket segítsetek.

Üdv.Kazy
(#) fureszk válasza punkkazy hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

esetleg belinkelhetnéd az erősítő rajzát...
(#) ferci válasza punkkazy hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Feldobhattad volna a torzító rajzát, mert így lehet, hogy feleslegesen firkálok...
Nem tudom, erre a tömegcikkre gondolsz-e... mindenesetre nem a legjobb cucc, mert sokszor kontakthibás (volt).
Kikerülni általában így lehet ( a legegyszerűbb szitu) valamit, az árnyékolást meg a többit gondold hozzá.
(#) fureszk válasza fureszk hozzászólására (») Máj 24, 2007 / 4

nah megvan, itt a kapcsolás:
Link
sztem egy kétállású kapcsoló megfelel!
középre a jelet
egyik szélre a pedált+torzítót
másik szélre a torzító utáni részt.
(#) Benkutya hozzászólása Máj 24, 2007 /

Nem értem miért ez a topic címe, itt nemis a pedálról van szó
(#) ferci hozzászólása Máj 24, 2007 /

Majd talán az is lesz...

Ha ezt csinálod, punkkazy, ne felejts el egy szintbeállító potit rakni a torzító végére, hogy kb. egyenlő jelek legyenek a direkttel...

I'm so sorry!

SAJNÁLOM, de már zárták a géptermet, amikor belinkeltem a képet. Amit "fureszk" belinket az lesz az. A pedáról:a kapcsival nincs is semmi bajom, hanem azt kéne megoldani, hogy 1 kapcsolóval ki tudjam kapcsolni a trozítót, viszont a CLEAN hangzáshoz a bemenő jelet át kéne vezetni a kimenetre. Remélem érthető vagyok. Nagyon tetszik ferci megoldása, majd kripróbálom. Azon ferci mit értesz, hogy

"ne felejts el egy szintbeállító potit rakni a torzító végére, hogy kb. egyenlő jelek legyenek a direkttel..."??
(#) ferci válasza punkkazy hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Gondolom, a két tranyó erősíti a bejövő jelet, a diódák meg vágják trapézra... ez viszont azt jelenti, hogy diódatípustól függő jel megy ki.
Sima Si:kb. 0,6 Vpp, schottky: 0,3 Vpp, germánium 0,15 Vpp.... a bemenő jeled valszín nincs ekkora és az "halványabb", mint a torzított és átkapcs után nagyon halk lesz.
Egy relével ( +egy nyomógomb), ami 2 áramkörös, megoldhatod a témát. Ehhez nem kell rajz, remélem.
(#) punkkazy válasza ferci hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Köcce! Először én is a relére gondoltam, csak attól félek, hogy azok mágneses tere megzavarja a torzítót. A Dióda BAT46-os lesz. Tehát a torzítót nem zavarja a relé???

Van otthon a pincénkben egy láda(a képhez hasonló) cuccos. Szombaton küldök képeket!!

5242.jpg

Következő: »»   4 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem