Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   201 / 609
(#) lapose válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ez a trafó üresjárati áramfelvétele, vagy rá van kötve az erősítő is?
(#) ODU válasza lapose hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

üresjárati, és sima trafó nem toroid

Ekkora trafónak lazán elmegy ennyi üresjárati áramfelvétel.
(#) Hurkafej1 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Vagy esetleg egy másik trafóval is kipróbálni, ha van valami haverodnak

Akkor az rendben van, mostmár mindent kizártam ahonnan a búgás jöhet. És mégis van benne
(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Gondolom stereo. Ha az egyesével -lekötött másikkal- nem búg, akkor a kábelezésbe csináltál valami bakit.
(#) ODU válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

hát figyelj, most szét van szedve totálisan, nemsokára rakok fel akkor képeket
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

itt is vannak

képek.rar

(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Búgás szempontjából a 3. képet lehet értékelni. Legalábbis a táp részét.
Arra még nem válaszoltál, ha csak egy van bekötva akkor is búg ? Ha igen akkor az elkód, lehet, hogy nem jó.

Búg egy kicsit akkor is, de igazán akkor búg ha a 2 bemenet 1be van kötve, akkor szinte elviselhetetlen. Szal amikor 1 elosztóba van dugva a 2 bemenet hogy mind3 erősítő menjen pl egy mp3 lejátszóról. Ahogy a képen is van. Lehet hogy a puffereket le lehetne cserélni. 1983-asok . De működőképes, tartja a feszt sokáig

elosztó.JPG

Az erősítők közös tápról működnek? Próbáld ki, hogy a mono jack kábelének negatív pontját ne közvetlenül, hanem egy 1uf-es stiroflex kondenzátoron keresztül kösd rá a panelre.

Persze, közös tápról megy mind2. Ezt a kondenzátorosat ki fogom próbálni, de nem valószínű hogy még a mai nap folyamán. Ugye jó lesz egy sima fólia 1µF is? csak lényeg hogy polaritásfüggetlen legyen.
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 2, 2010 /

Ez a nyák és beültetési terv jó lesz hogy megépitsem az erősitőt?

nyak.gif

(#) hangszoros válasza lapose hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

1mikrós stiroflexet ne keress, mert nem valószinü, hogy találsz, olyan drága és ritka.
Nekem ugyan egy precizis etalonból van kitermelve néhány 5 mikro 0.25%-os, de ezeken kivül az életben nem láttam mikrosba stirót. Ami átetsző bugyiban van az nem mind stiro !
Amit javasoltál, a földhurok ellen ahhoz néhány ohmos ellenálás is jó. 10 Ohm pl
Az is lehet, hogy a föld foliáján rossz helyre van forrasztva a táp, és kimeneti föld a bemeneti résszel közös. Az ezen létrjövő búgófeszültséget felerősiti a küttyü.

Igen.
(#) lobbooo válasza accaboj hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Szia!

Egy ismerősömnek 2éve készítettem egy hidat, aktív szubnak, egy 30cm -s Ground Zero-t hajt vele, semmi baja nem volt még a védelem miatt, 30 cm-s borda van rajt két 92mm -es szabályzott ventivel. +/- 26V a tápja.

DSCF0013.JPG

"Az is lehet, hogy a föld fóliáján rossz helyre van forrasztva a táp, és kimeneti föld a bemeneti résszel közös. Az ezen létrejövő búgófeszültséget felerősíti a kütyü."

Ezt a mondatot nem értem pontosan, de érdekesnek hangzik. Ezt elmagyaráznád nekem?

A kapcsolást az alábbi csatolt fájlból csináltam 1 az egyben így néz ki és minden jól és jó helyre van beforrasztva
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 5, 2010 /

Hello!
Hidba kötött verzióhoz van valakinek nyák terve?
Mert ahogy a kapcsolási rajzon néztem, ott egyre van hozva a mute funkció meg minden ami kell, és úgy azért mégis csak jobb lenne mint 2 panelnél csak simán hidalni
(#) Lacko12 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Szia!
Innen ingyen letöltheted a nyáktervet nagyon jól bevált kapcsolás!
(#) Hurkafej1 válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Köszi
(#) Zosi hozzászólása Dec 6, 2010 /

Sziasztok!
Ennél a kapcsolásnál amit linkeltem a stby/mutet egy kapcsolóval kell összekötni?Bővebben: Link
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 6, 2010 /

Ti milyen előerősitőt épitettetek a hidalt verzióhoz?
(#) ptesza válasza Zosi hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Igen ha szükség van rá.
(#) ptesza válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Zosi épp most linkelte be.
(#) Hurkafej1 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

De nekem előerősitőre volna szükségem, a végfok kapcsolási rajza megvan.
(#) hangszoros válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Ne nekem cimezd, mert én elbirok ennél cifrább problémával is
Nem figyeltél, ki a szenvedő
Egyébbként ki van zárva, hogy az eddig leirtak alapján a trafó leggyen a hunyó.
(#) Zosi válasza ptesza hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Rendben köszi a választ!
(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Arra az egyszerü kérdésre még mindig nem vaálaszoltál : ha csak egy végfok van rajta akkor is búg ?
a következő kérdés az lenne, hogy a "föld" a 0-a a tápnál, kimenetnél hogy van bekötve a a bemeneti földhöz képest , és hogy ez vajon szigetelt ? A saszéhoz képest ami gondolom rá van valahol, valahogy a 0-ra kötve
(#) Zosi hozzászólása Dec 7, 2010 /

Juhí elkészült a hidalt erősítőm egyenlőre még csak mono de sztereo lesz csak alkatrész hiányban vagyok! +-45V tápfeszről megy ami eléggé a megengedett feszültség felső határán van de megfelelő hűtéssel remélem birni fogja mert egyenlőre hűtőborda hiányában csak pár percre üzemeltettem de elsőre ment szerencsére És egy kép ha valakit érdekel!

DSC_0043.jpg

(#) Hurkafej1 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Tudom, hogy más volt a szenvedő, "kiegészités" ként cimeztem hozzád
Következő: »»   201 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem