Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
[OFF]Szia!
Ha van eMule-d ott megtalálható a 3.0-ás teljes verzió. Én is ezt használom.
Ok, köszi!
Valaki nem tudná átnézni a rajzaimat? Jó lenne tudni, hogy jók -e. Én nem találtam benne hibát, zenetom szerint sehogy sem jó. Zenetom régebb óta van itt a fórumon, mint én, és tapasztaltabb is, de azért nem ártana még egy megerősítő vélemény, vagy valaki mutassa meg, hogy konkrétan hol a hiba...
Hali!
Ez megint nem jó, bár ezen is elég nehéz eligazodni, de ha jól látom, akkor a Vss és a Vdd pont fordítva van, a 14-es lábnak kéne a tápot kapnia, a 7,9,11,13-as lábaknak pedig a testre kell menniük. Az IC 2. lába pedig össze van kötve a testtel (vagy táppal?), amit nem szabadna, az csak a PGC lábra mehet (RB6), meg egy 1k ohmos ellenállásal a tápra. Nem rossz akaratból írom, de szerintem hagyd ezt a programot és használj valami mást (pl.: Tina, Proteus, PCBWizard, Eagle, SprintLayout...), esetleg ha nem sikerül beszerezni egyiket se, akkor majd megoldjuk valahogy, bár a Tinát ajánlom kezdésnek, azt még egyszerű használni és szimulálni is tud. így könnyebb lesz nekünk is átlátni a rajzot. :yes:
Hali
Mint irtam mar szerezz be egy free EAGLE programot kezdoknek nagyon megfelel. Az aramkortervezoben megrajzolod az aramkort, majd a PCB-ben tudod tervezni az PCB-t. Amennyiben valtoztatsz valamit az aramkorben, automatikusan megvaltozik a PCB-n is. Van hozza kismillio letoltheto, ingyenes LIB, de Te is tudsz szerkeszteni alkatreszeket. A kimenete lehet nyomiga, PDF. Csa Vili Ps: A mellekletben egy EAGLE-velt keszult dokumentum.
Szia! Az Eagle nagyon jó kis progi, még profi szinten is lehet nyákot tervezni vele. Van a neten némi magyar nyelvű leírás hozzá, hamar bele lehet tanulni. Elég régóta használom, eddig mindent meg tudtam vele csinálni, igaz én nem vagyok profi.
Köszi, holnap átnézem amiket írtál, és szerzek egy EAGLE-t is, meg rákeresek a Tina nevű progira is.
Hali
En tudom ezt hasznalom kb 20 eve. Igaz az elsoknel meg kulon program volt a SCH es a PCB. Csa Vili
Szia! Bocs, hackerfish-nek akartam címezni!
Köszi szépen, javítottam.
A Vss-t és Vdd-t valszleg csak fordítva írtam rá. A 2. lábat is átjavítottam. Van még más is? [OFF]Bocsi, még nem volt rá érkezésem, de majd szerzek valami más szerkesztőt.
Ez így már hibátlan. Most pedig töröld a programot
Nagyon köszönöm, tényleg sokat segítettél. Ha most hibásan megcsináltam volna, megint jól elment volna a kedvem az egésztől.
De én még így is képes vagyok elrontani... szóval majd akkor örülök, ha készvan, és működik is. Hétfőn megyek a hiányzó alkatrészekért, és ha lesz időm, össze is állítom az égetőt. [OFF] Törölve. De a telepítő azért még megvan.
Köszönöm a választ! A probléma megoldódott a WPB égetőprogrammal, most már rendesen működik
Szia! Van. Bocs az offért. Megfáradt öreg szemeimnek nem igazán átláthatóak ezek a képek. A képeidet kissé nehéz kiböngészni. Nem véletlenül írtunk az Eagle-ról. Tiszta, átlátható kapcsolást tudsz vele készíteni, bárki eligazodik rajta azonnal. Nagy előnye hogy ingyenes, bár így kicsit korlátozott, de neked elsőre meg fog felelni. Mindjárt szívesebben segít bárki, ha megkönnyíted a dolgát. Miután már tuti a kapcsolás, átteheted a másik programba ha azzal könnyebben tudod végleges formába önteni.
Hi! Leszedtem az Eagle 5.11-et. A következő kapscolást már ebben fogom megtervezni. Ha lesz egy kis időm, gyakorlásképpen a PIC égetőt is megcsinálom benne.
Sziasztok!
Megépítettem a watt féle LPT-s pic programozót. Pontosabban ezt: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/246/wlpt_vpp_mini_...es.png Az volna a gondom, hogy nem ismeri fel a PIC-et, így égetni sem tudom. Kipróbáltam az összes ajánlott szoftverrel. Egy PIC18F452-t szeretnék vele égetni. Kétszer is megépítettem az áramkört, de a hiba ugyanaz mindkettőnél. Az LPT port biztosan működik, mivel az LCD smartie megy rajta. Mit tehetek? Előre is köszi! Üdv!
Sziasztok!
Egy 18F4550-es kapcsolást szeretnék megépíteni. Konkrétan egy adatgyűjtő/vezérlő kapcsolást. Ezt: Bővebben: Link. Teljesen elejéről kezdem a PIC témát. Igazából nem is akarok annyira belemélyedni, csak ezt a kapcsolást akarom összehozni. A gondom az égetéssel lesz. Mivel égethetek egy 18F4550-est? Nézegettem az égetőket, és 40 lábút nem igen találtam. Előre is kösz, ocalibra
Hali
A 40 labas PIC is olyan mint a tobbi. Az egeteshez csak 5 lab szukseges. Fogsz egy 40 labas foglalatot, es bekotod a MCLR, VDD, VSS, RB6 es RB 7 labakat ertelemszeruen az egeto megfelelo labaira, es gyi! A "PIC Miertek es hogyanok"-ban feltettem egy PK2-hoz csatlakoztathato egeto foglalatot, amiben minden meretu labas PIC egetheto. Csa Vili Ps progsocket.pdf
Helló!
Ajánlom figyelmedbe végigolvasni az égető leírását: Bővebben: Link Főleg a végén a "tapasztalatokat". Ezután olvasd el ezt is: Bővebben: Link (frissített, meghajtóval ellátott 4es verzió) A 4es verziót pedig ezzel a progival használd: Bővebben: Link Nekem tökéletesen beégette a 18F2550-et a PK2-be. Sajnos a mai LPT portok már csak ilyenek. Nem tartják be a szabványt, ezért nem működnek rendesen a PIC égetők. Ha nem megy a v4-el sem, akkor próbálkozz valami régi gépen (min 7-8 éves), vagy csinálj/vegyél egy USB-s PICKit2-t. Igaz a PK2-be is egyszer be kell égetni a firmware-t. Ha meg veszel egy gyárit, akkor meg nincs probléma.
Hi!
Köszi a tippeket. Sajnos nem történt változás. A kábelt rövidebbre vettem, végigpróbáltam az összes progit. Az alaplapom amúgy egy Abit NF7. A Vpp: 11.90V A Vdd: 5.04V Kipróbáltam egy PIC18f4550-el is, de a hiba ugyanaz. Ha azt mondom neki, hogy írja a pic-et, akkor ezt írja hibának: 0X0000 De fel se ismeri egyik picet se. A meghajtós verziót nem tudom kipróbálni, mivel nincs hozzá alkatrész. Köszi a segítséget. Majd valami lesz. Üdv!
Egyébként most nézem, hogy az első verzió és a meghajtós kapcsolásban van némi különbség az LPT csatlakozó bekötésénél.
A meghajtós kapcsolásnál az LPT csatlakozó 11-12-13-as tüskéje is földpontra van kötve. Ennek mi a jelentősége?
Ok, thx.
Azt hiszem nem bajlódnék pic égető házi gyártásával. Jó lesz nekem egy pickit2, vagy inkább már 3-at vegyek? Szeretnék lassan megismerkedni a pic-ekkel, miután egy kész projectet megépítettem. Szóval szükség lesz rá majd tuti, de lassan fogok haladni az is tuti. Szóval melyik gyári égetőt vegyem? És milyen felszereltséggel? Kell nekem az a pickithez köthető panel? Köszi
Az MSN szlenget légy szíves a fórumban mellőzni!
(thx, 3-at, és hasonlókra gondolok.)
Hali
Ha lehet a PK2-t vedd meg. Vehetsz melle ha akarsz egy panelt pl 16F887-el PICkit 2 Debug Express . Ez azert jo, mert a panelon tudsz gyakorolni, programot fejleszteni, majd utana atteszed a cel PIC-re es kesz a projekt. Ehhez az egetohoz csinaltam az egeto foglalatot. Csa Vili
A pickit3 miért nem javasolt? Alig drágább a pickit2-nél. És 18-as sorozatú pic van a debug panelen.
Mert igazandibol nem jobb, mint a pickit2, viszont rosszabb... Hardveresen vannak benne jobb dolgok, de a koncepcio teljesen le van cserelve es csak toredeket kepes annak megcsinalni amit a pickit2 tud. Pl. minden chip valtaskor letolt egy masik firmware-t a programozora... Azonkivul hianyoznak belole extra funkciok, mint pl soros port emulacio vagy logikai analizator.... Es mindezek tetejeben lasabb, mint a pickit2. Sokaig csak es kizarolag az MPLAB-al lehetett hasznalni, most mar van hozza valami kulonallo program is, de meg ezek a dolgok nem kiforottak., Szoval lehet hasznalni, de nem javallott hacsak nincsa valami igen nagy indok ami miatt kell, plolyan chip amit a pk2 nem tamogat -- viszont ilyen esetben erdemes akkor inkabb az ICD3-on elgondolkodni.
Ok, köszönöm, értem. Teljesen 0-ról indulok, így azt hiszem elég lesz nekem bőven a pickit2. Egyelőre a 18-as sorozatból fogok egy pic-et használni.
Idézet: Egyszerűbb, ha panel nélkül veszed a PICkit2-t, és olyan panelt veszel vagy építesz hozzá, amilyet akarsz. Pl. DM164130-4 kódszámmal megkaphatod ugyanazt a PIC18F45K20-as panelt, amit a PICkit3 Debug Expressz csomagban adnak. „És 18-as sorozatú pic van a debug panelen.” Én újabban egy E-Bay szerzeménnyel (PIC18F4520 Dem2PLUS Demo Board ) szórakozom, az eddigi termés itt olvasható. Én mindenképpen olyan panelt vennék, amiről kivezethetők a processzor lábai, hogy kiegészítő áramköröket lehessen csatlakoztatni hozzá.
Sziasztok!
Szeretném IC Progban beállítani a PICkit2 programozót, de olyan opció nincs. Settings/Hardware/Programmer: JDM, Conquest, stb. de PICkit2 az nincs a listán. (Legalábbis én nem találom) Be lehet állítani valahogy, vagy másik progit töltsek le?
Próbáld meg a saját programjával!
Szia!
MPLAB-ban csak olyan opciók vannak, h szimuláció, meg ICD2. (Debugger/Select tool) |
Bejelentkezés
Hirdetés |