Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   334 / 731
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Esetleg 550*430*240 ?
(#) Bassmester válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Oké, ha ez a jó méret akkor így vágatom ki.
Akkor úgy lesz elrendezve, hogy a hsz kissé az egyik irányba lesz eltolva és a cső is az elején lesz a másik oldal felső 3/4-ében (saccra) és expandált lemez acélrácsot rakok rá, mely fedi az egész elejét. Ha az elméleti optimum érdekében tudsz még javasolni valamit, akkor várom. Köszi

Cső nem nagyon lesz szerintem, annyira magas a hangolási frekvencia, hogy maximum egy megfelelő méretű lyuk lesz a dobozon. Lméletileg akkor lehetne még kitalálni valamit, ha tudnánk, hol szól majd. De gondolom, ez változó.

A dobozméret nem jó így sem, de valamivel jobb a 25*40-nél.
(#) Bassmester válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Mi lenne a legjobb dobozméret?
Az nem volna nagy baj ha szélesebb pár centivel 550-nél, csak kisebb nem lehet, mert akkor hülyén nézne ki rajta a fej

szerintem ne görcsöljünk ezen most.
(#) alexride hozzászólása Dec 13, 2010 /

Hello!

Van nekem két Videoton Altus F1 hangsugárzóm. Viszont teljes hangszórócserére szorul. Az a kérdésem, hogy ha visszaállítom eredeti állapotára, a megfelelő hangszórókkal ( a magasba, és a középbe biztos vagyok)
a mély az elvileg HA20-569 lenne akkor megfelelő használat mellett bírná-e a mély néhai bulizást? A régebben bele vett SAL hangszórók bírták, csak aztán csúnya vége lett. Meg aztán úgy tudom ennek a mélynek (HA20-569) jobb tulajdonságai vannak. Mekkora kitéréssel használható biztonságosan a hsz? Vagy hogy figyeljek oda rá, ez annyira nem tiszta nekem, de mondjuk a torzítást azt természetesen észreveszem, de nagyon nem szeretném túlterhelni a hangszórókat.
(#) petya0808 hozzászólása Dec 13, 2010 /

Hali mit szoltok ha ezt raknám két utba magasnak? Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Úgy 5k fölött egészen nyugodtan. Persze akkor, ha nem annyira fontos hogyan szól, inkább csak az a lényeg, hogy hangos legyen.
(#) petya0808 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Köszi megnyugodtam h te is igy válaszoltál igy akkor nagy nyugalommal veszem meg ezt és persze lényeg a hangerő de az is h hogy szol.
(#) shalafi.66 válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Azért remélem látod azt az 5000Hz-es minimum keresztezési frekvenciát amit írtam.
(#) agressiv válasza alexride hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Az hogy mennyire bírja erősen függ az erősítőtől. Általános probléma szokott lenni bulizáskor a mély túlzott kiemelése, de igazán a magashangszórók amik veszélyben vannak buliban.

A csúnya vége lett gondolom azt jelenti, hogy berugták klasszikus.
(#) alexride válasza agressiv hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Videoton Cleopatra erősítőről fognak menni, ha minden igaz, ez elvileg tökéletes hozzá, meg már sokszor helytállt. Mély kiemelés nem lesz, sőt mivel a szgép 5.1 megoldását fogom használni, (lesz mellettük még egy mély) így lesz egy olyan funkció h mélyhang-kezelés ami a 2 hangfalra nem fogja engedi a durvább mélyeket. Azokat a mélynyomó fogja szólaltatni ami egyelőre egy "300W"-os SAL szubcső. Ez elég szokott lenni egy külön erősítővel, de ha lesz még egy kis pénzünk szilveszterig mindenképp építek egy jobbat. Ja és a SAL mélyek annó az F1-ből túlterhelés miatt kimentek, akkor még nem volt + mélyláda, meg nem értettem annyira hozzá, meg hát SAL volt...
(#) petya0808 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Igen láttam akkor inkább nem majd lessz valamelyik akkor vagy tudtok ajánlani eggyet?
(#) agressiv válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Mi lenne a minimum alsó határfekvencia?
(#) petya0808 hozzászólása Dec 14, 2010 /

Meg még azt szeretném kérdezni, hogy egy dobozba kettő mélyközepet szeretnék rakni ezt Bővebben: Link és végül is az a kérdés h mekkora doboz kell neki és milyen hangváltó kell hozzá? Előre is köszi.
(#) petya0808 válasza agressiv hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Hát nem is tudom megfelelő szép hangzásu de hangos is legyen ez a lényeg nekem annyira nem értek hozzá de nem szeretnék valami szat összerakni.
(#) alexride válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szerintem ezt csak az tudhatja aki ismeri/már épített vele, mert úgy tudom nincsenek meg a T/S paraméterei, de javítsatok ki ha tévedek! Vagy ha esetleg valaki tudja...
(#) petya0808 válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Nincs senki aki segíteni tudna?
(#) Bassmester válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 / 1

A két RH helyett, ami ugye 16.200 Ft -ba kerül, válassz inkább egy Eminence Beta 12-est. Jobban jársz vele mert az legalább olyan amilyennek az adatlapján írja a gyártója :yes:
TS mérés nélkül nem tudsz az RH-ból értelmes dolgot összerakni, de lehet hogy a lemért hangszóróval se lehetne normális dobozt tervezni. Említetted a váltót is... ez még korai. Először legyen dobozban a mély, legyen lemérve az átvitele, aztán vegyél egy ennek megfelelő magassugárzót, aztán mindkét hangszóró egymástól függetlenül lemért átviteli görbéje alapján ki lehet kalkulálni a váltót. Ha ez bonyolult, akkor vehetsz készen is jó cuccot, ha pedig alkotni, tanulni akarsz, akkor ésszel tervezz, a saccolós-fülrehangolós módszer felejtős
(#) petya0808 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Értem és az az eminence hol található meg?
(#) Bassmester válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Én innét rendeltem.
3 hetet vártam rá, mert kintről szerzik be... de megérte

Köszi mind a két mesternek
(#) petya0808 válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Egy kicsit drága nem gondoljátok?
(#) petya0808 hozzászólása Dec 14, 2010 /

De ez a hangszóró nem mélyközép!

Ez relatív
Mennyiből szeretnéd kihozni az egy pár kétutast? Mire akarod használni? Melyik nem mélyközép? a Beta?
Ne viccelj már...

Föleg bulikra de alkalmankénti kültéri hangosításra. Hát hogy mennyiből szeretném nem tul olcsón de jót osszehozni.

Hát... nem túl olcsóért könnyebb jót összehozni mint fordítva... de ezt most hogyan is gondoltad?
Azt már értem hogy kb milyen cuccot akarsz, de azt is mond meg, hogy hány Ft-ot tervezel rákölteni a komplett hangfalakra, vagy legalább a hangszórókra. Építettél már ilyesmit? Tudsz mérni? Csak akkor költekezz hangszóróra, alkatrészre, faanyagra, ha minőséget tudsz belőlük produkálni, ellenkező esetben csak egy jó drága selejttel fogsz gazdagodni!

Mérni azt nem tudok meg a kedvem is elment ettöl de igazad van lehet valami hangfalat kéne vennem lehet jobban járnék. am köszi
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

A linkelt RH-nak 2k-nál elég nagy kiemelései vannak, egyébként kb. annyira képes, mint egy HA31.
Következő: »»   334 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem