Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Sajnálom, bevallom nem kezdtem el elolvasni az összes hozzászólást ebben a témában, csak a keresőre tudtam támaszkodni, ami nem adott meg minden választ.
Már meg se merem kérdezni, hogy akkor milyen megoldást ajánlotok win7-re. Még egyszer sajnálom, hogy kérdeztem... Ettől függetlenül még mindig fent áll, ha sikerül rájönnöm a dolgokra, akkor megírom ezeket a lépéseket a kedves sorstársaim számára. Remélem azért lesz aki értékeli. További jó fórumozást, Üdv, Fizzy
Win 7-re is jó, amit belinkeltem programozót... Bővebben: Link
Igen, ezt szerettem volna elkerülni, hogy 5000 Forintért kelljen megvennem.
Azért köszönöm a válaszod!
Nem mondtam egy szóval sem, hogy meg kell venni... Ha meg tudod építeni, akkor megkérsz valakit, hogy programozzon fel Neked hozzá egy AVR-t. Vagy megépítesz egy STK200-as programozót, egy XP-s gépen felprogramozod a Doper AVR-jét, és utána használod az USB programozód azon a gépen, amelyiken szeretnéd.
szerk.: És légy szíves, használd a válasz gombot!
Ha kicsit értesz assembly-hez, akkor a Pető Ádám: abC könyvét javaslom. Ha nem, akkor meg kell tanulni azt is, mert anélkül nem programozó a programozó
Assembly-t hogy tudok tanulni??? C- ben tudnának segíteni is úgyhogy inkább először azt tanulnám meg.
Sziasztok!
Vettem egy Attiny2313-as procit, persze sikerült is rendesen "elállítanom". Próbáltam a "Segéd órajel generátorral" újraéleszteni de - lehet az én bénázásomból - az sem jött össze. Halottnak tekinthetem a procit, vagy van még talán valami remény, hogy életet leheljek bele? (közbe vettem egy másikat is, de azt már sikerült rendesen - kb. 5cm-es vezetékkel - felprogramozni...)
Jó lenne tudni, mit állítottál el! Ha nem hardveresen "nyírtad ki", akkor legrosszabb esetben egy HVS programozóval fel tudod éleszteni. Bár, ha nem megy segéd órajelről sem, akkor minden bizonnyal letiltottad a RESET lábat. --> HVSP
Ez látod jó kérdés... Annyira siettem a felprogramozásával, hogy valamit félrenyomtam és utána jöttek a hibaüzenetek.
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy valaki meg tudja e nekem mondani, hogy egy AVR JTAG ICE programozó klónon van e és ha igen milyen értelme van annak, hogy a normál kvarc helyett komplett oszcillátor van használva...
sziasztok én azt szeretném megkérdezni hogy a névben szereplő Mhz az egész avr sebességét jelenti vagyis ha a 8Mhz-s atmega 8-ra teszek egy külső16Mhz-s oszcillátort akkor az lényegileg ugyanaz mint a 16Mhz-s atmega8?
Ha igen akkor miért van hogy a 16Mhz-s 2X annyiba kerül mint a 8Mhz-s ???ismét bocsánat a kezdő kérdésértBővebben: LinkBővebben: Link
Elvileg mind a kettonek kb 700Ft az ara.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy mi a különbség a COM(soros)ésLPT(nyomtató) portok között? És még egy kérdés:Az USB csatlakozó is soros port, és ha igen akkor melyik? Köszi!
A Soros port ahogy a neve is mondja, soros adatküldést tesz lehetővé (általában 3 2ábelt használva Föld, RX (recive), TX (transmit)). 115 kbit/sec max.
Míg az LPT párhuzamos adatküldésre alkalmas, eredetileg ha jól emlékszem az IBM találta ki. 8 bites ASCII karaktereket küldtek egyszerre rajta. 12000 kbit/s Az USB is soros port.Az Intel fejlesztette ki '96 körül. 2 adatvezetékből (Data+, Data-) egy tápból és egy Földből áll. 1,5 Mbit/s től 4800 Mbit/s (USB 3.0) Üdv, Fizzy
Ez nagyon off tema itt, the a COM port az ugye soros, mig az LPT az parhuzamos port. Es igen, an USB is soros port, csak az raadasul mindenfele protokollok es egyeb dolgok osszessege, annak kezelese joval osszetettebb, mint a sima RS232 pl (COM port).
Sziasztok!
Vettem egy BC-1602 LCD kijelzőt és nem bírom életre kelteni. A felső sorban egy tömör téglalapokból álló sor, valamint a háttérvilágítás kigyújtása a legjobb eredményem. Az inicializálást az adatlap szerint végeztem. (Legalábbis remélem.) Tudom, hogy ez egy végtelenül ronda kód, de nem bánnám, csak működne!
Találtam egy hibát, ki is javítottam, de semmi változás.
Egyáltalán így kell inicializálni?
uC tipusat sem irtad,.. En is talaltam egy hibat :
Köszönöm szépen! Mindjárt kijavítom.
A DBn-eket azért definiáltam át, mert az adatlap alapján így ez vezetne engem. De ha az Enable nincs kikapcsolva, akkor nem is lehet jó az inicializálás. A helyzet nem lett jobb. A fekete négyszögek a helyükön maradnak. Csak akkor tűnnek el, ha a kontraszton állítok.
Sziasztok!
Bocsánat egy nagyon amatőr kérdés, de már többször láttam a fórumon azt a kifejezést, hogy uC. Ez itt micro chippet jelenti, vagy uC/OS-t jelenti? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv, Fizzy
Köszi értem tetszenek a cikkeid
Ennyit megtanultam mostanában én is. u:micro c:chip tehát az első.
A másikat sajna nem tudom de általában ezt jelenti
micro-controller (az kis u a 'ľ' [mü] lenne, csak nem mindegyik szamitogepen van ilyen jel es igy egyszerubb leirni).
A uC/OS egy real time operacios rendszer micro-controllerekre, ez csak egy fantazianev / markanev. UI: Na tessek! Amogy latszik nem is jott ki a mu jel ugy ahogy beirtam, ebbol is latszik, hogy nem lehet sikerrel hasznalni, es ezert irnak helyette inkabb kis 'u'-t...
Szerintem...
5Von a két vezérlő ugyanaz, lehet 16MHzig hajtani mindkettőt. Az L-es elmegy 2,7-3,3 között is, de itt már csak 8MHzig lehet hajtani. Hozzáteszem... szerintem. Kiborg Idézet: Igen,..a PBn -re gondoltam. „A DBn-eket azért definiáltam át, mert az adatlap alapján így ez vezetne engem.”
ok én is egy kezdő/bővíthető roboton gondolkodom és ez szerintem elég lesz bele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |